Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, hogy a családok...

Hogy lehet az, hogy a családok ennyire nyomorognak és keveset keresnek?

Figyelt kérdés

Ha a pénzzel kapcsolatban tesz fel itt egy nyomorgó szülő kérdést, sokszor nevetségesen alacsony bevételről számol be. pl itt (37-es): http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

vagy itt (10-es): http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

Mindeközben a minimálbérrel az alábbiak szerint alakulnak a családok bevételei családi adókedvezménnyel és családi pótlékkal együtt:

Két minimálbéres felnőtt - 128 ezer (64 ezer / fő)

Két minimálbéres felnőtt + egy gyerek - 150 ezer (50 ezer / fő)

Két minimálbéres felnőtt + két gyerek - 175 ezer (43 ezer / fő)

Két minimálbéres felnőtt + három gyerek - 207 ezer (41 ezer / fő)

Nem sok, valóban, de nem 60 ezer, ahogyan sok helyen olvasni. De tegyük fel, hogy az egyik szülő közmunkára kényszerül, mert nem veszik fel sehova:

1 minimálbér + 1 közmunkabér gyerek nélkül: 113 500 (56 ezer / fő)

1 minimálbér + 1 közmunkabér + 1 gyerek: 135 500 (45 ezer / fő)

1 minimálbér + 1 közmunkabér + 2 gyerek: 160 000 (40 ezer / fő)

1 minimálbér + 1 közmunkabér + 3 gyerek: 189 000 (37 ezer / fő)

Nem mondom, hogy ennyiből vígan meg lehet élni, mert tudom, hogy nem, de azért túlzás azt mondani, hogy 60 ezerből kell eltartaniuk a családoknak magukat... hogyan lehet mégis, hogy egyesek ennyire szegények? Legfeljebb ha szociális segélyen vannak, akkor... de váltig állítják sokan, hogy ők dolgoznak. Akkor mégis hogyan?

2013. dec. 7. 12:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
17%
Hogy te mire fel vagy annyira okos
2013. dec. 7. 12:38
 12/27 anonim ***** válasza:
77%
Egy jó diplomával nem 120k bruttót kapsz, hanem 400k+ bruttót.
2013. dec. 7. 12:39
 13/27 anonim ***** válasza:
Mivel kapok 400 bruttót? Te annyit kapsz?
2013. dec. 7. 12:41
 14/27 anonim ***** válasza:

Te azt feltételezed, hogy mindig mindenki talál munkát vagy közmunkát, és mindig mindenkit bejelent a munkáltatója.

Van, hogy valaki nem talál munkát, és a településen lehetősége sincs közmunkára.

Van, hogy valakit úgy vesznek fel dolgozni, hogy nem jelentik be, és közlik vele, hogy zsebből kap 50 ezret. Vagy ez van, vagy semmi.

Így én azt nem értem, hogy te mit nem értesz.

2013. dec. 7. 12:42
 15/27 anonim ***** válasza:
30%
13-asnak: bár nem engem kérdeztél, én 14-es vagyok, de informatikusként már a 30as éveid elején is simán megkeresed az 500-600 ezer nettót.
2013. dec. 7. 12:43
 16/27 anonim ***** válasza:
70%

És akkor mindenki, aki nem informatikus vagy mérnök, az hülye és haljon meg, csak magának köszönheti azt, hogy nincsenek meg a képességei hozzá, ugye?

Én például három (lassan négy) nyelven beszélek, de világéletemben kettes voltam matekból, akármennyire erőltettem, egyszerűen nem tudtam megbirkózni vele. Nem is keresek, persze, 4-500 ezret, viszont egyáltalán nem gondolom, hogy az én hibám lenne, amiért "csak" egy gazdasági diplomám van (bár, ott is lefőttem a matekon rendesen).

Sosem értettem, hogy miért kell úgy érvelni ezekkel az infos diplomákkal, mintha mindenkinek meglennének a képességei és anyagi lehetőségei hozzá.

2013. dec. 7. 12:47
 17/27 anonim ***** válasza:
20%
Aki meg hülye a matekhoz, az tényleg b*ssza meg magát?
2013. dec. 7. 12:49
 18/27 anonim ***** válasza:
44%
Mert pl lètezik hitel albèrlet ès egyeb is. En pl suliból megyek szülni tehaf csak gyes ès csalàdi jàr. Jelenleg helyen is dolgozom de diàkmunka az nem szamít be. A fèrjem 2 diplomàs àtlagfizettèsel. 3 szobàs lakàsunk va hittelel amibl 2 szoba albèrletnek van kiadva mert így tudtunk sporolni. Nemrèg 2 lakàskaszàt is indítottunk hogy 4 èv múlva kovàltsuk a hitelt. Kiderült jön a baba, albèrlök ugye így nem maradhatnak, diakmunka ugrik, rezsi nem oszlik alsó hangon is 10000 a kiesès, szerencsère van fèlretett pènzünk, es a fèrjem munkahelye biztos.
2013. dec. 7. 12:55
 19/27 anonim ***** válasza:
84%

Borsodban mérnökként sem keresel 150-200 nettónál többet,sajnos tapasztalat (tudom,költözni kell,de hogy ha a segitségre szoruló szülőket nem lehet itthagyni).

És én még jól is keresek,a soron dolgozók 70-80-at visznek haza,de örülnek hogy dolgozhatnak.

2013. dec. 7. 12:59
 20/27 anonim ***** válasza:

Én egyedül élek, és nem keresek sokat, de soha nem volt problémám a megélhetéssel. Ez alatt nem azt értem, hogy mindig mindent meg tudok venni, amit akarok. Épp ellenkezőleg, rengeteget kell nélkülöznöm, nem vehetek drága márkás dolgokat, nem engedhetem meg magamnak a mozizást stb., viszont az alapvető dolgokra, lakbár, rezsi, kaja, tisztálkodás, mindig jut pénz. Ezen felül nem marad sok, de soha nem tekintettem úgy az anyagi helyzetemre, hogy én akkor most nyomorgok.

80 ezret keresek. Ebből 50 elmegy lakbérre+rezsire, 10 buszbérletre, marad 20 ételre és tisztálkodásra, ami elosztva kb. 666Ft (jó kis ördögi szám :D) egy napra. Itt egy csomó kérdésnél látom, hogy csak kajára 1000Ft/fő felett szoktak számolni az emberek, és ezt soha nem értettem. Nem éhezek, mindig van kaja itthon, mégis kijövök annyiból, amennyit fentebb írtam, pedig ebből veszem a mosószert, tusfürdőt, sampont stb. is.

Viszont azt azért vedd figyelembe, hogy nem minden család olyan szerencsés, hogy mindkét szülőnek van munkahelye. Nagyon nagy a munkanélküliség sajnos, sokan inkább emiatt nélkülöznek.

2013. dec. 7. 13:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!