Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnek? Kezd kilatastala...

Mit tehetnek? Kezd kilatastalan lenni a helyzet.

Figyelt kérdés

Parommal mar tobb, mint 4 eve egyutt vagyunk. Masfel eve szuletett meg a babank, azota minden a feje tetejere allt.

Mondhatjuk ugy is, hogy azota senki nem letezik neki, csak a gyerek, ha hozzamszol, az csak a gyerekkel kapcsolatos, hogy miert igy csinalom ezt vagy azt? Miert kek cipo van rajta piros helyett...

Ami idot egyutt toltunk az csak errol szol, szexualis eletunk az kb 1 honapban egyszer van, de az is olyan...

Ezek miatt kezdek belole kiabrandulni, semmi segitsegem nincs, hazamenni eleg nehezkes, mert 1700 km-re lakom.

Probaltam ma vele beszelni, hogy valtoztasson, erre fogta a gyereket es elment vele kirandulni, persze neki allt feljebb.

Ugy erzem mar nem letezem, az egyetlen aki szeret az az Apukam. Gyerek kozelebe se nagyon merek menni ha a parom hazajon, mert ugyis rossz minden amit csinalok.

Bocs a hosszu szovegert, de mar ez is valami, hogy valakinek elpanaszolhattam :(

Mit tennetek?

24/L

2009. nov. 22. 12:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
84%

Háát... érdemes megkeresni az okokat - pl. lehet, hogy a családjában igen magas elvárás volt a gyerekért (pl. a testvéreinek már mindnek volt, csak neki nem, és azt éreztették vele, hogy nem is ember, mert még nem küzd azokkal a gondokkal, amikkel egy gyerek jár). Ezt ki kell deríteni, hogy tudd, milyen megoldások jöhetnek szóba. Az a baj, hogy ha te rá is jössz, ha szóban elmondod, akkor az olaj a tűzre, mert úgy látszik, nála a konfliktuskezelés azzal jár, hogy meglóg a helyzet elől.

Gondolnék arra, is, hogy már nagyon akart egy gyereket és mindegy volt kitől (ne haragudj), csak gyereke legyen - bár ez inkább nőkre jellemző, de ki tudja...

Mindenesetre a beszélgetés vonalán indulnék el, de óvatosan, nem vádaskodással, hogy "Te újabban így viselkedsz, meg úgy és ez nekem nem teszik, mert ezt-meg azt szeretném", hanem úgy megfogalmazni a kérdéseket, hogy abból ne az tűnjön ki ,hogy meg akarod őt változtatni. Ha elfogadó vagy vele, hidd el, magától fog megváltozni, mert ő is elfogadóbb lesz, ezáltal pedig rugalmasabb. Beszélgessetek minél többet és kerüljétek a hangos veszekedéseket - olyankor jobb visszavonulni.

2009. nov. 22. 12:38
 2/12 anonim ***** válasza:
77%

szia!

Te vagy a gyermek anyja, a túrós csuszáját nekije! Attól hogy ő nagyeszű, és mindig mindent tud,attól Te tudod ösztönösen, hogy mi a jó a babádnak/gyerekednek. Az ilyen okos pasiktól a fejemre tudok állni.Adnád oda képzeletben egy hétre oda, 3 nap múlva már "kikészülne", hogy ő nem az anyja. De nehogy odaadd, mert hív ügyvédet és alkalmatlannak találtatsz! Mit tehetsz? Malacpersely elő, valahonnan pénzt vegyél magadhoz és nyomás haza gyerekestől, mindenestől!!

2009. nov. 22. 12:40
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

Én sem hagynám annyiban. Szerintem ez a gyereknevelősdi nálatok hatalmi játszmává fajult. A férjednek szerintem komplexusai vannak. S rajtad ütközik ki most ez.

Állj a sarjadra! Mindenek előtt én is a beszélgetéssel kezdeném, de ha nem változtat ezen beszélgetés után sem, ultimátumot adnék, hogy ha nem gondolkodik el, mit csinál és ha nem hagyja abba, elmegyek.

Az én férjemnél is voltak ilyen gondok. Első gyerek, első unoka, nála még a szülők is rásegítettek. De nálunk a többszöri beszélgetés segített. Most már egyensúlyban vagyunk gyereknevelésügyileg.

2009. nov. 22. 13:02
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Szia, szerintem amikor dolgozik a parod, akkor eld ki magadat a babaval kapcsolatban. Gondolom akkor ugyis mindent te csinalsz egyedul. Amikor hazajon a melobol, add at neki a babat, had gondozza o.

Te pedig kezdjel el tanulni, keressel munkat, es probaljal meg tole anyagilag fuggetlen lenni. Most gondolom, bar nem tudom, hogy te nem dolgozol, es a ferjedre vagy utalva anyagilag. Valoszinu a parod ezt hasznalja ki.

Meg nagyon fiatal vagy, es gondolom, hogy ahol eltek jo lehetosegeid vannak.

Probald meg elfogadni a parod tanacsait is, gondolom, hogy o is jol elrendezi a kicsit.

Ne hagyd magadat viszont megalazni, ez nagyon fontos! Ezert jarjal suliba, tanulj, dolgozz akar reszmunkaidoben is, hogy a parod erezze es tudja, hogy te nem egy senki vagy!

Hol eltek es dolgoztal mar korabban? Beszeled az orszag nyelvet?

2009. nov. 22. 13:42
 5/12 anonim ***** válasza:
71%
A ferjed is magyar vagy o mas nemzetisegu?
2009. nov. 22. 13:42
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Sajnos amig anyagilag nem függetleníted magad, vissza fog élni a képzeletbeli hatalmi fölényével, és te mindig mindenben hülye leszel a szemében. Valamiért fejébe szállt a dicsőség, talán keresd meg ennek az okát. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy te már csak egy megtűrt személy -netán cseléd - vagy, a gyerek miatt. Nem tudom miért ment el a férjed agya...

Lehet hogy szeretője van? nem lett gyanús?

Te ismered, találj valami fogást rajta, amivel vissza tudsz vágni és meg tudod mutatni hogy neki hol van a helye, mikor lehord hogy mit rontottál el már megint. Csak úgy tudsz ebből kimászni, hogy fölénybe kerülsz vele szemben, ami sajnos nem könnyű, mert nem tisztel már téged cseppet sem.

Nagyon nehéz lehet elviselni, hogy folyton kritizálnak valami miatt. Lehet hogy én el is menekülnék otthonról, ha állandóan csak cseszegetne. vannak barátaid? csinálj külön programot ilyenkor, meg hétvégén, minek kell vele lenni, ha folyton felidegesít... Sajnálom, tényleg, kiszolgáltatott helyzet nagyon.

2009. nov. 22. 14:59
 7/12 A kérdező kommentje:

Nagyon erdekesek a valaszok, valojaban en is ugy erzem, hogy cseled lettem.

Igy van, regota akart gyereket, mar az elozo baratnoitol is, de nem jott neki ossze.

Ezt a nyelvet nem beszelem, baba mellett tanulom egyedul konyvbol, mert egy kis faluban lakunk es nem tudom megoldani azt sem, hogy amig iskolaban lennek mas vigyazna a babara. Igen, o is mas nemzetisegu.

Mindegyikotoknek nagyon igaza van, koszonom a valaszokat megegyszer. Amugy ok hatan testverek, o a legkisebb. Mostanaban arra hajt, hogy legyen meg egy gyereke, de mondtam tolem kizart.

2009. nov. 22. 15:58
 8/12 anonim ***** válasza:
72%
A pasi szülei, testvérei hogy élnek? Mennyire ismered őket? Lehet hogy otthonról jött ez a minta.
2009. nov. 22. 16:56
 9/12 anonim ***** válasza:
57%

Nehogy szuljel neki gyereket meg! Tanulj, a neten is biztos vannak leckek, neha utazzal haza Magyarorszagra.

Kerd meg a parodat, keressen neked nyelviskolat a kozelben, meg lehet hogy gyerekmegorzo is van ott. Amig te a suliban vagy, addig a picire vigyaznak a sulidban.

Ha hazakoltoznel Magyarorszagra akkor tudnal hova menni? Elnek a szuleid?

Igy, ilyen kiszolgaltatva nem lehet elni. Gondolkozz el, mikor lennel a legboldogabb.

2009. nov. 22. 19:21
 10/12 anonim ***** válasza:
57%

Mondd meg neki azt is, hogy te alakarsz menni dolgozni, es szeretned ha a pici bolcsibe, oviba menne majd.

O biztosan azt latta otthon, hogy a no foz, mosogat, takarit, otthon van a gyerekekkel, az apa pedig az UR a haznal, mivel o a penzkereso. Ezt a mintat a parod az otthonabol hozta, o is ebben nott fel. A no egy senki, a no egy szolga...stb.

Mondd meg neki, hogy te nem fogsz szulni megegyet, te dolgozni akarsz, nem cseled lenni otthon.

Ha ilyen rondan viselkedik, nem is tudom, hogy hogyan tudnal megszabadulni tole?! Utlevelet csinaltassatok a babanak, biztonsag kedveert.

2009. nov. 22. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!