Ti szolnatok a helyemben a gyamugynek?
A szomszedomban el egy no a 7 eves kisfiavl.
A no egesz eleteben zullot noszemely volt.
17 evesen szulte meg a fiat.
Apja nincs a gyereknek.
Az anyat csak a szeretoje es a baratnoi erdeklik.
A gyermek nagyon el van hanyagolva/
Egyedul megy haza az iskolabol.amugy hozza kell tennem,hogy egy nagyon forgal;mas korneyken lakunk.
A multkor ha egy jarokelo nem rantja el az atkelon,akkor el utotte volna egy auto.
Ennek szemtanuja volta.
Tudni kell,hogy ez a gyermek az utca ordoge,nagyon rossz,sajnos neveletlen.
Sokszor tragar szavakat kiabal ismeretlen emberek utan,amikor a kertben van,es kovel dobigalja oket.
Nallunk is szamtalanszor mar be csengetett es utana persze elfut.
De en ennek ellenere nagyon sajnalom.
A multkor beszelgettem az egyik nagynenyukkel,aki havonta meglatogatja oket,es nagyon panaszkodott,hogy a gyremek,amikor haza megy az iskolabol akkor,sajat maga kell enni tegyen maganak,es sokszor a hutobol ugy hidegen eszik,mert hat nincs ki melegitsen neki ugyabar etelt.
Az anyarol tudni kell,hogy 3 valtasban dolgozik,es szinte soha nincs othon.
De ha othon is van,akkor is csak a baratnoivel csavarog,vagy a szeretojevel.
A gyermeket nagyon sokszor bantalmazza,szoval megveri,ha rossz,mert at hallatszik hozzam,amikor a geyrek visit a sirastol,az anya meg ordit.
Koszonom,hogy vegig olvastatok.
Kerlek adjatok tanacsot,hogy mit tegyek.
Szivem szerint fel jelentenem,de nem akarok problemat se utana magamnak az anyaval,hogy en bele szolok az eletebe.
Mivel iskolás a gyerek, a tanítónőjének már tudnia kellene a helyzetéről.
Talán először a tanítójával beszélj.
Koszonom a valaszokat.
Hat en nem tudom,hogy mennyire normalis,hogy egy elso osztalyos gyermek magaba megy haza az iskolabol,es hogy a hutobol a jeg hideg etelt eszi.
Nagyon nagy felelotlenseg szerintem,egy 7 evest magaba hagyni othont.
Volt mar arra is pelda,hogy a kest a kezebe szurta,amikor magaban othon volt.
Mindenesetre koszonom a valaszokat.
Ebből a verés lehet olyan, ami miatt szólni kéne. A többit így nem lehet eldönteni.
Én is egyedül jártam haza az iskolából elsős korom óta, én melegítettem meg magamnak az ételt, mert a szüleim elváltak és anyukám dolgozott. Ez így önmagában még nem rossz.
Tényleg jó ötlet, hogy a tanítónénivel beszélj először, végül is a fél napját ott tölti a kisgyerek, biztosan látszik rajta, ha valami gond van, illetve a tanulmányi eredményein is.
Látom, többen is aggódtok a gyerek sorsáért. Te is, a nagynénje.... A gyámügynek nem jó ötlet szólni, mert ha elveszik az anyától, akkor még ennél is rosszabb lehet a sora. Az intézetben még brutálisabb bántalmazásban részesülne a nagyobbaktól.
Nektek kellene összefogni, és kicsit felkarolni őt. Néha meghívni magatokhoz enni, beszélgetni vele, kirándulni hívni...., ha van rá mód. A nagynénjének erre lenne lehetősége. Ha tőletek jó példát tanulna, szeretetet kapna, azzal segíthetnétek a legtöbbet.
Szerintem nem kell beavatkoznod.
A nő dolgozik, a gyerek jár iskolába, van otthona, élelme, és nem a te dolgod, hogy az anyja hány évesen szülte, és nincs apja a gyereknek. szerintem már az is pozitív, hogy 17 évesen megtartotta, nem elvetette v állami gondozásba adta!
Van szeretője? mégis mit csináljon 24 évesen?
Szerintem nem a szomszédok megfigyelésével kell időt tölteni.
Van védőnő, az óvodában is és iskolában. Az előbbi intézményekben van gyermekvédelmis, gyámügyes. Van gyermekjólétis minden kerületben illetve településen.
Akár hiszed akár nem, a szociális háló működik, és nem a szomszédok "megfigyelése" a döntő.
szerintem hagyd őket békén, esetleg segíts a gyerkőcnek ha van rá időd,mert az anya úgyis sokat magára vállalt, hogy becsülettel el tudja tartani.
Megkérdezhetnéd hogy tudnál-e segíteni valamiben.
Sokszor nem látunk bele dolgokba, te sem tudhatod mi zajlik bennük vagy miért.
Gondolom az anya azért dolgozik 3 műszakban hol eltartsa a gyerekét, én csak azt nem értem, ha van nagynénje, akkor például ha anyuka dolgozik miért nem segítenek a fiúnak.
Nem neked kellene itt helyre tenni a dolgokat...
Még az is lehet hogy hiperaktív.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!