Ti mit vittetek a házasságba? Eltudnatok fogadni ha ti kb 70 millionkyt visztek be a masik fél meg csak adósságot diákhitelt, és egy jelzaloggal terhelt fellakastamin a testvere folyamatosan csak közúzemi tartozasokat halmoz?
Én megértelek! Közel hasonló "összeget" fogok örökölni a szüleimtől! Egy része már a nevemen is van.
Itt nem arról van szó,hogy ki,hogy szereti a másikat, hanem,hogy a szüleim-nagyszüleim munkájának eredményéből egy idióta testvér miatt ne hiányozzon már egy fillér sem.
Először is véletlen se írasd azoknak a dolgoknak a felét másra amit te örököltél. Én is fogok hasonló dolgokat örökölni mint te tehát képben vagyok. Ezekre a dolgokra mi a férjemmel úgy tekintünk hogy az enyém de nyilván a haszna közös. De ráíratni másra nem kell amit az én családom szerzett meg.
Elkell döntened hogy mit szeretnél. Vagy felvállalod ezt a férfit így ahogy van , mert szereted és próbáltok megoldás találni. Pl megveszed azt a házat a testvértől és tisztára mossátok a dolgot, esetleg kiadjátok később albérletbe, vagy eladjátok a nagyobb házat és ebbe költöztök. A másik lehetőség , ha nem vagy annyira biztos a párodban stb..., hogy hagyod a dolgot, legyen aminek lennie kell. Ő külön fizeti a diákhitelét, esetleg külön kasszán vagytok. Neked kell érezned hogy vagytok egymással.
Az én véleményem kívülállóként hogy ha a legjobbakat feltételezem a párodról az, hogy találj egy közép utat. De ilyeneket ne csinálj és mondj hogy ráíratod a fél házat, meg adok 200 ezret stb... Szóval közép út.
Honnan gondolod, hogy a kérdező a nő?
Nincs ugyanekkora esély rá, hogy ő a férfi és a leendő feleségéről van szó a sztoriban?
Teljesen mindegy, csak olyan tényszerűen írtad.
Tehát akkor:
A házasság előtti vagyon és tartozás nem közös. Nem felelsz vele a házastárs tartozásaiért, stb...
Házassági vagyonjogi szerződést lehet kötni, az tisztázza a dolgokat.
Egyébként nagyon kínos téma. Bizalmatlanul hangzik, mintha azt tételeznéd fel a másikról, hogy a pénzedért hajt rád és mintha azt üzennéd vele, hogy ami a tiéd az csak a tiéd.
Ettől függetlenül én kötnék a helyedben.
A ház felét pedig ne írasd rá a másikra! Ennek értelme tényleg nulla. Akkor már az is jobb, ha nem csináltok szerződést és minden marad ahogy van.
A lakás a leendő házastársad tulajdona félig, így ő is felel a rajta levő terhekért.
Hogy ki halmozta fel, nem számít.
Ha az ő nevén vannak a közművek, le lehet mondani a szolgáltatást.
Ha meghalt akinek a nevén volt, akkor be lehet jelenteni a szolgáltatónál és vagy írják a testvére nevére, vagy kapcsolják ki. Persze nem azt állítom, hogy ezt így gyorsan le lehet zongorázni.
Valaki írta, hogy a házról lemondani. Hogyan? Eladni, elajándékozni lehet. De ahhoz kell aki megveszi illetve ajándékozásnál is hozzá kell járulnia a megajándékozottnak is.
Ha a ház miatt, a párod ellen is végrehajtást kezdeményeznek, mint a tartozások felének kötelezettje, akkor a párod minden vagyonán végrehajthatják.
De nem a tiéden! (Ahogy fentebb írtam.)
Már csak ezért is őrültség lenne ráíratni a házad felét. Mert akkor a tiéd sem lenne, a párodé sem, hanem elárvereznék.
Néhányan írták, hogy te sem dolgoztál meg érte, öledbe hullott, stb...
Ne foglalkozz az ilyenekkel!
Az örökség legális és tisztességes módja a vagyonszerzésnek.
Senki nem köthet bele.
Normális esetben a szülő a gyerekére hagyja ami vagyona van. Az meg majd az ő gyerekére és így tovább.
Attól pedig, hogy örökséggel szerezte valaki, miért kellene úgy tekinteni rá, hogy akkor fele lehet a házastársé.
Ha én dolgoztam érte, akkor nem lehet, ha örököltem lehet. Szerintetek ez normális hozzáállás?
Kérdező:
Mi újság veled azóta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!