Utálom a lányom barátját! (? )
Általánosban egy osztályban voltak. Mindig, amikor mesélt a lányom az aznapi iskoláról minden gyerekről határozott véleményem alakult ki. Múveletlen, parazitának, kétszínűnek adta le azt a gyereket, akivel ma jár. Á.i.-ben utálták egymást.Az egyik volt a menő gyerek, a lányom volt az osztály nyuszija. Aztán volt valami kisebb baleset a lányom egyik évfolyamtársával és a gyerekem kihívta a mentőket. Azóta barátok az évfolyamtársával(nő). Így került be a b*nko társadalmi rétegbe. Részegpartykra hívják, azonban a személységén nem változatattak. Sose jött haza részegen, de a többiek... Na szóval a lányom tavaly összejött a mostani barátjával. Mind a ketten gimisek.
Egyszerűen nem szimpatikus nekem a barátja. Négy éve is alúlművelt p@r@szt volt. Most is ilyen, csak a lányom nem lássa. Szerintem kihasználja.
De ezt elkel fogadnom. Próbálom. Megbeszéltem vele szépen a dolgokat, de nem értett belőle. Most hagyom, hogy pofára essen. Jobbat nem tudok. Mindennapos vita téma a barátja. Szeretném félretenni az utálatomat, csak nem tudom, hogy hogyan!
Most a gyerekek 17 évesek.
#19: Én a belváros közepén lakom, és nyilván nem minden tini így él, de esténként tele a város a sarkokon hányó, hugyozó, fekvő, totál káros tinikkel.
Múlt hétvégén egy kb. 15 éves totál szétesett lányt akartak a "barátnői" betuszkolni a taxiba, nem sok sikerrel. A sofőrrel együtt tudták csak berakni az autóba, és még azt sem tudta megmondani, hogy hol lakik, a papírjaiból nézték meg. Majdnem orvost hívtak.
Mindez hajnali 3-kor.
Hát addig örülök, amíg ő különb lesz, mint a többi. Tudom ő is lesz egyszer részeg (sajnos), de a bunkózást nem tűröm.
Pedig tényleg északiak vagyunk. Lehet én mondom helytelenül "lássa" .
Pedig igenis köze van az iskolázottságnak. Olvasni külföldi könyveket olvasok. Tudod évekig tanultam magyarul, a férjem támogatott. A helyesírási, fogalmazási témát itt befejezném. És nálad kedves utolsó találtam egy hibát. "Nálunk a 2 lány között csak 3 év korkülönbség van, de születésüktől kezdve más a természetük, más és más a célravezető egyiknél mint a másiknál." Mint elé nem vesszőt rakunk? Na mindegy, nem kötekedem.
Remek kapcsolatom volt a lányommal, amíg össze nem jött a barátjával. Persze elmagyaráztam neki régebben, hogy vigyázzon, mert könnyen elronthatja az életének egy szakaszát. Nem tiltom, hadd élje a tinédzserkorszakát. Csak borzasztó, hogy egy rossz fiú miatt megváltozott itthon minden. Ilyenkor mondom, hogy szerencsések vagyunk, hogy nem akart tesót. Tudtommal nincs rossz jegye. Meg a jegyeiért sosem szidtam le. Megdicsértem, ha jó jegyet kapott, a rosszat elengedtem a fülem mellett. Csak az a baj, hogy az ösztöneim azt súgják, hogy átveri a lányomat. Igen ez az első kapcsolata. Az a baj, hogy nekem úgy tűnik a fiúnak ő egy lány a többi közül. Csak reménykedni tudok, hogy minél hamarabb véget ér a kapcsolatuk. Legalább annyival kevesebb időt vesztegetne el a lányom. Az is lehet, hogy tényleg ez csak látszat, ahogy valamelyik válaszoló írta. Ha meg ez a látszat, akkor meg az elején(tavaly), miért nem tudtuk akkor se megbeszélni? Tényleg boldog volt, amikor összejöttek. Egy ideig támogattam, majd ráhagytam. Aztán próbáltam beszélni vele, hogy nem lesz jó vége. Majd viták. Remélem holnap nem fog senki se arra kelni, hogy vitázok megint a gyerekkel. Ma is "Részegpartyra" megy.
elmesélem az én történetemet:
fiatalon (meg most is) olyan voltam mint a lányod: jó tanuló, ritkán jártam bulizni, ha voltam is nem ittam. Mikor kikerültem középiskolábol és jelentkeztem fősulira, a nyár folyáman megismerkedtem egy baráti társasággal, "normális" emberekkel, egy szorakozó helyen, ahol nem a diumdisu zene ment hétvégente, hanem olyan program ami engem is érdekelt.
Az egyik srácnak bejöttem, elkezdett engem szédíteni. "Sajnos" helybéli lakos volt, és nem volt túl jó híre a faluban, így hamar anyám fülibe jutottak dolgok. A múltbéli dolgaival nem foglalkozott, de amikor továbbra is visszahallott ettől attól dolgokat (jogsi nélküli vezetés stb) kezdett elbizonytalanodni. Aztán amikor bejelentettem hogy ott hagyom a fősulit teljesen kikelt magából, hogy biztos a srác vett rá stb stb (a Srácnak nem volt csak szakképesítése, de ő is mondta hogy hülye vagyok amiért ott hagyom a fősulit - csak ő anyámmal ellentétben megértette az indokokat [fizetős volt, nem ezt tanultam előtte, egy szót se értettem az anyagból meg még egy tucatnyi dolog])
végül anyám elém állt és közölte: vagy a fiút választom, vagy a családot.. Persze a srác egyből mondta költözzek hozzá, és még hajlottam is volna a dologra, ha nem lett volna eszem, és ha jobban elborít az a bizonyos köd (ő volt az első barátom)
végül 1 hónapig titokban együtt voltunk még, de eléggé nehezen (anyámnak túl sok az ismerőse, és nem szeretek hazudni) plusz ez a kapcsolatba is belecsúfítot, végül szakítottunk. Majd pár hónap múlva újra összejöttünk, mert családi okokból haza költözött (előtte albérletben lakott) így egy évig jártunk titokban, amikor is már végképp elegem lett belőle (mert persze jött az elején a megváltoztam szlogen) utána lett másik párkapcsolatom, majd annak is vége lett, de ezzel a sráccal a mai napig tartom a kapcsolatot, mint barátság, de az ötéves ismeretségünk alatt rájöttem, hogy jól döntöttem a család mellett. (és a szülei és tesói nagyon kedvesek, így anyámat nem zavarja ha megyek, mert végül is a családhoz megyek látogatóba)
mindezt azért írom, mert ha tovább veszekedtek a gyerek miatt, és szakad a cérna, lehet a lányodnál sűrűbb lesz a köd, mint nálam volt.
szóval mindenképpen beszéld meg vele, hogy nem akarsz többet erről vitatkozni, és ha érdeklődsz akkor azt nem vita témaként akarod felhasználni majd - és beszélj a férjeddel is, ha ő is szokott vele veszekedni
"Ilyenkor mondom, hogy szerencsések vagyunk, hogy nem akart tesót."
Régen rossz, ha attól függ egy kapcsolatban a második gyerek vállalása, hogy a meglévő gyerek akar-e tesót, vagy sem.
A kapcsolatotok talán azért volt eddig probléma mentes, mert minden a lányod szája íze szerint történt.
Most amikor ellentmondtál neki, rögtön változott a helyzet.
"Egy ideig támogattam, majd ráhagytam. Aztán próbáltam beszélni vele, hogy nem lesz jó vége"
Azt a kapcsolatot, amiben már évekkel ezelőtt "Múveletlen, parazitának, kétszínűnek adta le azt a gyereket, akivel ma jár."
Nem a műveletlennel van a gond a jellemzői közül.
Lehet, te is azért támogattad a kapcsolatot, mert a fiú menő gyerek (volt)
Ha már befejezted a helyesírási témát, akkor ne kezdj el utána egy vesszőn problémázni! Eléggé kicsinyes dolog.
Ja, nem vagy északi.
Ha az lennél, tudnád, hogy az alatt a 10 év alatt amit életed 42 évéből itt töltöttél, nem leszel északi, csak jött-ment (egyes tájakon gyütt-ment) maradsz még jó ideig.
Azért a tesó kérdésnél az első gyerek általában 1-2-3 éves. Nem valószínű, hogy érdemben bele tudna szólni a kérés eldöntésébe. Az meg régen rossz, ha egy kb. 2 éves gyerek "akarata" érvényesül egy ilyen kérdésben.
A macskás példád meg nem gyerekes, hanem teljesen rossz. Hacsak a gyereked nem allergiás (nem a szó átvitt értelmében)a gyerekekre.
Ja, kedvenc témád a vessző:
"Remélem megért, majd minket."
Itt nem kell a majd elé vesszőt tenni.
Amúgy a megmagyarázás művésze is lehetnél:
"Sosem tanultam itteni helyesírást,"
(Ehhez képest eléggé kioktató vagy a vessző használatból.)
"Azért támogattam a kapcsolatot, mert akkor nem tudtam, hogy kiről van szó."
Nálatok vagy az a gond, hogy eddig (is) a lányod "parancsolt" (lásd a tesó kérdést), csak eddig "nyuszi" módon viselkedett a közösségben (ami neked megfelelt), most pedig "menő" módon viselkedik (ami neked már nem nagyon tetszik) Csak éppen most már késő megpróbálnod átvenned az irányítást.
Vagy eddig te határoztad meg a lányod viselkedését, most pedig elkezdett lázadni, amit te nem tudsz kezelni. Rosszul is kezdtél hozzá: először támogattad a kapcsolatát, majd eltűrted, most pedig lebeszélnéd. Úgy támogattad, hogy azt sem tudtad, kivel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!