Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Utálom a lányom barátját! (? )

Utálom a lányom barátját! (? )

Figyelt kérdés

Általánosban egy osztályban voltak. Mindig, amikor mesélt a lányom az aznapi iskoláról minden gyerekről határozott véleményem alakult ki. Múveletlen, parazitának, kétszínűnek adta le azt a gyereket, akivel ma jár. Á.i.-ben utálták egymást.Az egyik volt a menő gyerek, a lányom volt az osztály nyuszija. Aztán volt valami kisebb baleset a lányom egyik évfolyamtársával és a gyerekem kihívta a mentőket. Azóta barátok az évfolyamtársával(nő). Így került be a b*nko társadalmi rétegbe. Részegpartykra hívják, azonban a személységén nem változatattak. Sose jött haza részegen, de a többiek... Na szóval a lányom tavaly összejött a mostani barátjával. Mind a ketten gimisek.

Egyszerűen nem szimpatikus nekem a barátja. Négy éve is alúlművelt p@r@szt volt. Most is ilyen, csak a lányom nem lássa. Szerintem kihasználja.

De ezt elkel fogadnom. Próbálom. Megbeszéltem vele szépen a dolgokat, de nem értett belőle. Most hagyom, hogy pofára essen. Jobbat nem tudok. Mindennapos vita téma a barátja. Szeretném félretenni az utálatomat, csak nem tudom, hogy hogyan!

Most a gyerekek 17 évesek.

2013. nov. 23. 14:20
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
A kérdés az, hogy hogyan nyomjam el az utálatomat. Tapasztalatokra, véleményekre vagyok kivàncsi.
2013. nov. 23. 15:13
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

ma 14:38

"ha jól emlékszem méghozzá északmagyarországon szokás"

Rosszul emlékszel.

Észak-Magyarországon nem szokás.

A kérdező stílusa pedig nem egy 40 körüli szülőre vall.

Az meg még szép, hogy a lánya 17 éves létére nem járkál haza részegen. Egyelőre...

Valószínűleg a lány kikerült anyuci szorosabb felügyelete alól és most az osztály nyuszija helyett a "kemény mag" tagja lett.

2013. nov. 23. 15:18
 13/30 anonim ***** válasza:
43%

Rendben, nem tudhattuk, hogy nem itt születtél.

Ne vitatkozz vele, mert csak azért is vele marad.

Nem lesz ez örök szerelem.

2013. nov. 23. 15:21
 14/30 anonim ***** válasza:
62%

"Az meg még szép, hogy a lánya 17 éves létére nem járkál haza részegen. Egyelőre... "

Akkor nézz körül a városban egy péntek este :) Tele van részeg tinikkel.

2013. nov. 23. 15:23
 15/30 A kérdező kommentje:

Köszön azoknak akik mellém álltak. Hát én már 13 éveseket is láttam részegen, hazakúszni. Avval nincs bajom, hogy ő is belépett a menőkörbe, csak azokkal van bajom, aki ott van. Sosem tanultam itteni helyesírást, de van aki még így se tud írni, ahogy én. És a viták, ha nem én kezdem, akkor a férjem vagy a lányom.

Már gondolkodtam azon, hogy leírom a fiú jó tulajdonságait egy papírra/füzetbe és ha vita következik próbálok azokra gondolni. Lehet, hogy akkor nem leszek ilyen anya. Csak az a baj, hogy két jó tulajdonsága van. A másik mindig is önfejű és könnyen feldühíthető voltam, a lányom is az.

Nem értem, mért kell olyannal járni, aki (mindig is) kihasználta, részeges már négy éve, stb. Meg aztán egyik bulijába meg se hívta a lányomat, az összes barátját meg igen. Ezt onnan tudom, mert egyik vitában a lányom véletlenül kikotyogta. Megkérdeztem két hete, hogy milyen volt a barátaival a kirándulás (lementek Pestre) és nekem rontott a lányom, hogy na megint csak vitázni akarok? Ekkor abbahagytam a kérdezősködést. A fejemhez vágta milyen anya vagyok, hogy nem érdeklődök iránta? Ezt nem értem. Az egész kapcsolatunkba bezavar az a fiú. Talán ez zavar legjobban. Jó anya akarok lenni. A vitákra ezentúl odafigyelek, hogy ne alakuljonak ki. De akkor honnén fogom tudni, hogy mikor kezdjek újból nyitni a lányom felé?

2013. nov. 23. 15:42
 16/30 anonim ***** válasza:
36%

Lehet, hogy most a rossz fiúkra bukik... ha majd koppan, többet nem lesz ilyen.

Szerintem próbálj meg nem belefolyni a dolgokba, aztán csak vége lesz. Mondd el a lányodnak, hogy nem akarod bántani, mindig ott leszel, ha szüksége lesz rád. Ha mesélni akar, bátran tegye, te meghallgatod és igyekszel nem ítélkezni. Ha összeszed egy-egy rosszabb jegyet, ne bántsd miatta; érettségi előtt még kijavítja.

Valószínűleg csak élvezi, hogy végre figyelmet kap. Ő volt az osztály nyuszija - nem kellemes helyzet. A nyuszik nagy része titokban népszerű akar lenni, neki megadatott. Majd rájön, hogy ezek a felszínes barátságok nem feltétlenül teszik jobbá az életet.

Próbáld meg nyugodtan kivárni.

2013. nov. 23. 16:27
 17/30 anonim ***** válasza:
62%

én valahol megértem a kérdezőt, igaz, én a lánya korosztályába tartozom, de én is látom, milyenek a mai fiatalok, és tényleg vannak olyan emberek, mint akiket leírt, hogy már ilyen 15-16 évesen részegre isszák magukat a házibulikban, stb. de szerintem ilyenkor jobb, ha a szülő nem szól bele, gondolom ez az első kapcsolata, majd amikor pofára esik, tanul az esetből (jobb esetben), persze az is lehet, ez csak a látszat, egyébként normális a fiú. de az a lényeg, hogy ne szólj bele, mert csak veszekedés lesz a vége.

a helyesírásról meg annyit, hogy lehet, a kérdező diszlexiás vagy diszgráfiás.

2013. nov. 23. 17:01
 18/30 anonim ***** válasza:
32%
hidd el, az utálatod nem fog csak úgy elmúlni.ülj le a lányoddal, és beszéld meg vele a dolgot: mond el neki, hogy te még emlékszer azokra a dolgokra ahogy viselkedett a fiú általánosban, avgy amit a lányod mesélt, ezért nem örülsz a kapcsolatnak, nem hiszed, hogy a fiú megváltozott volna, eddigi viselkedése alapján. Tiltani nem akarod (nem is szabad mert akkor titokban folytatja akár milyen jó a viszonyotok-ahogy én is tettem-) de szóljon a fiatal embernek, hogy örülnél, ha amikor találkoztok akkor normálisabban viselkedjen. Persze ez a nem tiltom a kapcsolatot egészen addig áll fent amig a lányod továbbra is normálisan viselkedik (ezt is mond meg neki)
2013. nov. 23. 20:09
 19/30 anonim ***** válasza:

Solemijoo!

Lányaim vannak. az idősebb 24, a fiatalabb 21 éves.

Az ő gimis korukban is voltak akik részegen járkáltak haza(?). Meg voltak olyanok is, akik tudtak kulturáltan szórakozni.

A lányaim is jártak bulizni, sőt én is jártam gimis és főiskolás koromban is.

Szó sincs arról, hogy egy 17 éves ne igyon egy kortyot se, de ne az legyen már a normális, hogy "Részegpartykra" jár.

Az meg hogy mikor kezdi majd az ilyen "partykról" a részegen hazajárást, csak idő kérdése.

Viszi majd a társaság.

Inkább előbb, mint utóbb.

2013. nov. 23. 20:54
 20/30 anonim ***** válasza:
30%

"A kérdező kommentje:

Igen bevallom borzalmasan fogalmazok, írok. 10 éve élek Magyarországon. És igen északon vagyunk."

Tehát nem vagy északi és nem is tájszólásban beszélsz.

A helyesírásodnak semmi köze ahhoz, hogy hova költöztél 10 évvel ezelőtt.

"Avval nincs bajom, hogy ő is belépett a menőkörbe, csak azokkal van bajom, aki ott van."

Pedig ha belépett a menő körbe, ő is olyan lesz, mint akik ott vannak.

Az, hogy hogy tudod megakadályozni, attól függ, hogy eddig milyen volt köztetek a kapcsolat. Nálunk a 2 lány között csak 3 év korkülönbség van, de születésüktől kezdve más a természetük, más és más a célravezető egyiknél mint a másiknál.

2013. nov. 23. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!