Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek már nem túl...

Szerintetek már nem túl idősek ehhez?

Figyelt kérdés
A nagymamám ma azt mondta hogy 500 ft-ot kapok tőle mikulásra. (nem is várnék el tőle pénzt ő mondta de mind1 is) hozzátette hogy azért ennyi mert a 21 és 24 éves unokatestvéreimnek is kell adni mikulásra. Csak szerintem fura?
2013. nov. 20. 14:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%

A nagymamád nagyon figyelmes és a szeretetét így fejezi ki. Akár vehetett volna nektek 1-1 tábla csokit, ami kb ugyanannyiba kerül.

Miért irigyled a többi unokatestvéredtől is?

A lányom 30 éves. Tavaly elfelejtettem a Mikulást. Csak ennyit mondott nekem mosolyogva: idén még egy virgácsot sem hozott nekem a Mikulás. :-))

Hát gyorsan pótoltam: egy virgács, egy kis mikulás csoki, egy narancs. Mint amikor kicsi volt. :-)

Nosztalgia.

Látod, ezt a Nagymamád is tudja, hogy milyen jólesik felnőttként is egy kicsit gyermekké válni a nagymama szerető ölelésében.

Ez mindegyik unokának jár.

Ne légy kicsinyes , ne légy féltékeny.

2013. nov. 20. 14:58
 12/19 A kérdező kommentje:
Mondjuk úgy hogy nem ehetek csokit.... Nem kértem hogy kezdd el szidni a családom LOL
2013. nov. 20. 15:01
 13/19 A kérdező kommentje:
Hahó! Úgy látom többen nem olvassák el a kommenteket...nem irigylek semmit csak miért nem lehet egyenlően adni?
2013. nov. 20. 15:02
 14/19 zabmester ***** válasza:

Szerintem nem idősek hozzá, bár az tény, hogy ha már ad, úgy lenne a szép, ha MINDEN unokának adna, és mindenkinek ugyanannyit. Nálunk a családban így szokás. A nagymamám még most is ad mikulásra, kb. hasonló összeget, ilyen 500 forint körül, pedig már 26 éves vagyok, saját családom van. De minden unokájának (négyen vagyunk) ugyanannyit ad. Az egyetlen kivétel a dédunokája, ő tényleg többet szokott kapni (vagyis azt is nekem adja oda, hogy vegyek rajta édességet), de mondjuk erre neki pont az ellenkezője az indoka, mint a te nagyidnak: mert ő még kicsi. Ezen nem is háborog senki, elvégre mi mind a négyen felnőttek vagyunk, saját keresettel, ha csokit akarunk, megvesszük magunknak bármikor, egy hatévesnek meg azért még nagyobb szám a mikulás. De ha neki is annyit adna, mint a felnőtt unokáinak, az sem zavarna, meg igazából nem is várom el, hogy nekünk, felnőtteknek pénzt adjon, sőt, az sem lenne ügy, ha a dédunokának sem adna pénzt, azért a mikulás nem egy olyan marha nagy ünnep nálunk, meg így is épp elég csokit kap a gyerek :D

De mondjuk az nem kortól függ, hogy megajándékozhatja-e az unokáit. A másik nagymamámtól (azon az oldalon is négyen vagyunk unokák) mindig egy giganagy tábla csokit szoktunk kapni ilyenkor, pedig ott sem kisgyerekek vannak (22-23-26-26 évesek vagyunk). Sőt, a szüleink is kapnak :D De abban igazad van, hogy nem szép, hogy nem kap mindenki, meg hogy vannak, akik többet kapnak, de igazából ezt számonkérni sem lenne szép dolog, hiszen nem kötelessége, hogy adjon.

2013. nov. 20. 15:21
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm,végre egy normális válasz. Nem, eszembe se jutott számon kérni rajta,mivel ő mondta hogy ad.Csak a testvéreim minden ünnepre vesznek nekik többféle dolgot is,szóval nem nagyon értem.
2013. nov. 20. 15:28
 16/19 anonim ***** válasza:

Én is több mindenkinek adok mikulásra csomagot :) A legfiatalabb 5 éves a legidősebb 56 :) És a mamáimtól, anyukámtól a mai napig kapok.

26 éves vagyok.

2013. nov. 20. 20:00
 17/19 anonim ***** válasza:
Nem idősek ehhez, alapvetően szép gesztus, de azt elhiszem, hogy zavar, hogy fele annyit kapsz. Nálunk én vagyok a legkisebb, igaz már nem vagyok gyerek, de mindig én kaptam a legkevesebbet. Talán abból indulnak ki a nagyszülők, hogy a kisebbet még úgyis a szülők támogatják és ők fizetik utána a rezsit, kaját stb., így nincs szüksége annyi pénzre, mint egy nagyobbnak.
2013. nov. 20. 21:00
 18/19 anonim ***** válasza:
És őket nem kérdezheted meg erről?....
2013. nov. 20. 21:43
 19/19 A kérdező kommentje:
Ők is otthon laknak a szüleiknél,nem találkozok velük sűrűn.
2013. nov. 21. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!