Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért mondja sok anya, hogy a...

Miért mondja sok anya, hogy a gyermeke az élete értelme, és ez a legboldogabb dolog? A párjuk már nem is számít? Az, akivel valószínűleg leélik az életüket? Az, akire "régen" mondták, hogy ő az életük értelme?

Figyelt kérdés
2009. nov. 18. 20:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
46%

Ott tévedsz kedves kérdező,hogy azt hiszed,ezek a nők a párjukkal élik le az egész életüket.A férj csak addig számít nekik,amíg nem teszi őket anyává.Auztán már csak a gyerekszámít náluk,a férj csak megtűrt rossz.Egy percre nem mozdulnak el a gyerektől,vele alszanak a gyerekszobában, esetleg a közös ágyban alszik közöttük a gyerek,és ha az apuka esetleg összeszeretne símulni a feleségével,nem lehet, mert ott a gyerek.Azután csodálkoznak,ha tönkre megy a házasságuk,és természetesen ebben ők nem hibásak,kizárólag a férj.Épp elég ilyen kommentet lehet olvasni a tönkrement párkapcsolatotkról és az elkényeztetett hisztis gyerekekről,Igaz,hogy ezt a hisztit "tudományosan" szeparációs szorongásnak nevezik.Elfelejtik,hogy az apa nélkül nem lehetnének anyák.

Egy kisbaba valóban aranyos,sok törődést kíván,de ezt nem csak az anyától kellene megkapnia.Ahol a feleség szereti is a férjét,ott ezt a gyerek mindkét szülőjétől megkapja.És az anyának a férje is és a gyerekei is az élete értelmei.

A 20.56.pedig nagyon téved,amikor abban a hitben él,hogy a gyereke mindig vele marad.Olvassa a tizenévesek panaszait az anyjukkal kapcsolatban,sokan akarnak az anyjuktól elmenekülni.De ha harmonikus us az anya-gyerek kapcsolat,akkor is elmegy a gyerek az anyjától,amint felnő és önálló életet kezd,vagy családot alapít.Igaz,hogy nagyon sok anya ezt nem akarja megérteni,és felnőttként is a kicsi fiának-lányának akarja nézni a gyerekét.Ezért van a sok anyós-meny konfliktus.

Tiszteket a kivételnek,de nagyon sok nő csak önmagára gondol,és ezzel az imádott gyereknek árt a legtöbbet.

Egyébként én is anya és nagymama vagyok,szeretem őket,de nem telepszem rájuk.

2009. nov. 18. 21:47
 12/27 anonim ***** válasza:
74%
A kérdést biztosan olyan ember tette fel akinek nincs gyereke ez fix. Nem vagyok szentimentális alkat és néha emgem is kiver a víz az olyan nőktől akiknek évek elmúltával sincs más témája csak a gyerek noha az már tini. De nekem is a gyerekek a legnagyobb boldogság. Ettől még a házasságom lehet jó....
2009. nov. 18. 22:02
 13/27 anonim ***** válasza:
38%

"A kérdést biztosan olyan ember tette fel akinek nincs gyereke"

Tuti!

...és rendkívül fiatal. De minimum gyermeteg.

Ha majd megöregszel, másként fogod látni, és megérted, hogy miért van így! Azt is, hogy te miért látod most még ilyen torzul.

2009. nov. 19. 06:56
 14/27 anonim válasza:
57%

Csak nem tán féltékeny vagy a feleséged saját gyereketek iránti szeretetére??? :)))

Féltékenykedsz arra, hogy a gyerekednek szeretetet ad a feleséged?!?

Mert ha igen, akkor te egy nagyon önző valaki vagy!

2009. nov. 19. 08:21
 15/27 anonim ***** válasza:
44%
Az én apám azt mondta nekem, hogy ő jobban szerette az anyánkat mint minket. Azért mert ő úgy gondolta, érezte, hogy az anyánkkal fogja leélni az életét, vele fog megöregedni, a gyerekek meg egyszer úgyis ki fognak repülni a fészekből. De azt mondta már nagyon haragszik magára amiért így egykor így érzett, mert rá kellett jönnie, hogy anyánk sosem szerette őt és szégyenli magát, hogy egy nőt előbbre tartott a gyerekeinél.
2009. nov. 19. 08:38
 16/27 anonim ***** válasza:
48%

A kérdést aki feltette tök mindegy, hogy gyerekes e. Én is feltenném. Én jobban kötődöm a férjemhez mint a gyerekemhez, de ezt már írtam mint 3. vállaszoló. A férjemmel fogok megöregedni, és nem a gyerekemmel, mert annak önnálló élete lesz. Én nevelem így. Elvégre én fogok elöbb meghallni. Aki pedig a férfit a gyerek miatt tartja maga mellett, az már a saját gondolkozásí módjával megpecsételte a kapcsolatát. Minden kapcsolat küzdelem, de sokan nem akarnak küzdeni, mert égből pottyantott dolognak tartják.

Az az anya aki körmeszakadtáig ragaszkodik a gyerekéhez, vagy szétrombolja a gyereke életét felnőtt korába, vagy a saját öregkorát teszi tönkre.

Lehet háborogni, de kevés a kivétel. Az egyedülléttől meg minden ember félni kezd egy idő után.

Úgyhogy becsüljétek meg a párotokat, pláne ha melletted áll és viseli a rigojáidat. A párkapcsolat két emberen múlik. Ha az anya a gyereke miatt nem foglalkozik a férjével, akkor necsodálkozzon, hogy megcsalja.

A gyermek szép dolog, teljesé teszi az életet, de nem ő a pont az i-re.

2009. nov. 19. 08:46
 17/27 anonim ***** válasza:
62%
A tegnap esti 21.47-eshez.Ha apukát flusztrálja, hogy pl. a gyerek éjszakánként köztük alszik ezért nem tud anyukával hancúrozni, akkor épeszű apuka ilyenkor úgy oldja meg a helyzetet, hogy olyan körülményeket teremt, amikoris pl. napközben vagy akár reggel az ágyon kívül is tud anyukával hancúrozni.De sajnos ilyenkor sok apuka a könyebb megoldást választja:egy független,gyerektelen plázacicát, akivel aztán bármikor teremt olyan körülményeket, hogy tudjon vele hancúrozni, akár még munkaidőben is.Ha valakinek kisgyermeke van, akkor igenis tisztában kell lennie vele, hogy az első 1-2 év ilyen tekintetben kemény lesz.Mindkét félnek tisztában kell ezzel lennie, nem csak anyukának.Éppen a minap hallgattam a rádióban, hogy a házasságok 54%-a végződik válással, javarészt azért, mert az emberek elégedetlenek a saját sorsuk alakuléséval, és azt hiszik, hogy ők ettől jobbat érdemelnek, és nem nézik azt, hogy ők mit adnak, csupán kapni szeretnének.Aztán jön az új partner, akivel egy idejig szép és jó minden, de aztán kezdődik az elégedetlenség újból.A gyerekedet pedig sosem fogod lecserélni egy másikra, mert a gyerekedtől ha nem is vársz el semmit, te akkoris csak adni fogsz neki MINDENT, azért mert érte teljes mértékben felelősséget vállaltál azzal, hogy a világra segítetted, a pároddal szemben pedig vannak bizonyos fokú elvárásaid amik alapján te is teljesítesz és ha ez az egyensúly megbomlik, akkor felbomlik a kapcsolat és már nem lesz életed értelme.
2009. nov. 19. 09:21
 18/27 anonim válasza:

Az én párom szó szerint sz...k rám meg a gyerekre is. Soha sincs itthon, mindig én vagyok a gyerekkel. Hát kérdem én mit tesz ő azért hogy szeressem? semmit...

Még jó hogy a gyerekem az életem értelme.

Nem tesz semmi olyat amiért szeretni lehetne...

Sajnálatos de ez van.

2009. nov. 19. 09:35
 19/27 anonim ***** válasza:

Szerintem mind a kettő rossz válasz. Az ember élete értelme nem lehet egy másik ember, az embernek önmagában kell megtalálni az élete elsődleges értelmét. Ez nem ridegség, nem önzés, ez józanság! Egy férj pl. nem nagyon szokta mondani, hogy a felesége az élete értelme. A gyereket meg önmagáért kell szeretni, nem azért, mert az a szülő életének értelme. Ha így van, akkor ugyanis nagy elvárások fognak rá nehezedni később, és nem biztos, hogy önmaga lehet. Az apuka meg vegye ki a részét a gyermek gondozásából, és akkor vele is kötődés alakul ki, nem fog rá neheztelni.

Iwiwre meg profilképnek nyugodtan feltehet mindenki olyat, amin csak ő van, egy ötgyerekes anyuka is. :) A családról lehet a többi kép közé.

2009. nov. 19. 09:36
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, nekem nem csak a kislányom az életem értelme, hanem a férjem is, ketten együtt és elválaszhatatlanul és teljesen egyenlően. Ha csak az egyik nem lenne, nem bírnék létezni. Más fok már, de a szüleimet is imádom és becsülöm.
2009. nov. 19. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!