Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállaljuk 2. babát szerintetek?

Vállaljuk 2. babát szerintetek?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves kislányom, nagyon szeretnék neki testvért, és azon elmélkedem, hogy most kellenne, nem 1-2 év múlva.

Szeretném, ha együtt nőnéne fel, és úgy érzem, hogy most még 1x végigtudnám simán csinálni a terhességet, + ami a szülés után jön.

De ha 2-3 évet kellenne várnom, akkor nem biztos, hogy vállalnám.

Az a gond, hogy 2. baba után csak gyest kapnék, ami ugye 28.500.-Ft körül van + a 2 csp. Kb. összesen 55.000.-Ft

A párom hol dolgozik, hol nem. Viszont ő is most szeretne babát. Azt kérte tőlem gondoljam át, mert ő vagy most szeretne vagy már 2-3 év múlva nem.

Nem akarom, hogy kislányom egyke legyen.

Anyagilag nagyon rossz lenne.

A párom ígérte, hogy majd ő hoz több pénzt haza. De valahogy úgy érzem ez csak ígéret marad. Nincs bejelentett munkaviszonya.

A szíven szakad meg, már több napja sírdogálok emiatt.

Szívem szerint vállalnám, eszem szerint nem. Gyes mellett már lehet 8 órában dolgozni, nem tudom mit tegyek.

Más anyuka ezt hogy látja? Ki volt már ilyen helyzetben.

Már arra is gondoltam, hogy belevágunk, aztán lesz, ami lesz, de ez feleleőtlenség lenne tőlem.

Pl: mi lesz, ha nem lesz pénz pelenkára?

Segítséget kérek, ki hogy gondolja? Ki vállalt így babát?

Köszönöm!

2009. nov. 18. 16:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/112 anonim ***** válasza:
59%

Eretlenseget jelent az, hogy egy internetes oldalon teljesen ismeretlen emberektol kerdezel meg egy ilyen fontos, ratok, a csaladodra tartozo dolgot!

Mi koze van Kis Mihalynak es Nagy Julcsinak ahhoz, hogy ti vallaltok-e meg gyereket? Ezt nem nektek a ferjeddel kellene eldontened szerinted?

Nezd, valaki havi tobb milliot keres, megse vallal egyetlen gyereket se, vagy csak egyet.

Valaki pedig segelyekbol eldegel es 2-3-5 gyereket is bevallal. Ezt neked, nektek a ferjeddel kell erezned, hogy johet-e a baba vagy sem!

Ne vedd bantasnak amit irtam, de gondolkozzal el azon, hogy NEKTEK mi a jo, TI a ferjeddel mit szeretnetek.

2009. nov. 20. 01:23
 102/112 A kérdező kommentje:

Kedves 19.48 és 20:24 válaszoló.

Valami ilyesmire gondoltam, amit leírtatok, hogy ti hogy és milyen körülmények közzött vállaltatok babát.

Köszönöm mindenkinek a válaszát. Nem sértődtem meg, nem bántó semmi válasz sem.

Kedves utolsó válaszoló: úgy gondolom, hogy ide nem csak én írok olyan kérdést, ami nem másra tartozik.

Aki a szexuális életéről ír, az OK? Mert ugye ahoz se lenne senkinek semmi köze.

2009. nov. 20. 08:00
 103/112 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező

A hozzászólásaidból azt érzem hogy egyáltalán nem vagy még érett szinte egy gyerekre sem ,nemhogy kettőre.

Aki ennyire"tanácstalan" ennyire fogalma sincs mit akar,ennyire nem tudja mire elég a jövedelme, mit várhat a jövőtől, mit jelent a gyerek az életében az még agyilag még nagyon gyerek

2009. nov. 20. 08:11
 104/112 anonim ***** válasza:
40%

pffffffff

Eddig is kaphattál volna ilyesmi tartalmú válaszokat ha nem irkálsz össze vissza ellentmondásos badarságokat

:S

2009. nov. 20. 08:14
 105/112 anonim ***** válasza:
74%
Azért az hogy hogy elégítsem ki a.... cseppet általánosabb kérdés mint az hogy szüljek e még egy gyereket
2009. nov. 20. 08:19
 106/112 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy te mindig tudod, mit tegyél, nem vagy soha tanácstalan, nincsenek gondjaid.

Nem vagyok gyerek!!!! Többet tudok az életről mint TE!

Ezt garantálom neked! Habár nem tudom hány éves vagy, de nem is érdekel.

Most már tényleg hagyjuk abba, válaszolj olyan kérdésekre, mint : - Mit vegyek karácsonyra?

Ide tanácsokért jönnek az emberek, nem azért, hogy leamortizálják őket.

Nagyon köszönöm neked. Bántó vagy.

Aki nem ismer, az milyen jogon ír ilyet.

17 éves korom óta dolgoztam. Anyukámat ápoltam, fekvőbeteg volt, mellette tanultam. Háztartást vezettem. 3 felnőtt emberre főztem, mostam. Akkor szerinted? Nem tudok egy gyereket ellátni?

2009. nov. 20. 08:29
 107/112 anonim ***** válasza:
75%

Fáj az igazság? :)

Nem azt mondtam hogy nem tudod ellátni.

A gondolkodásod, a felelősségtudatod gyerekes

2009. nov. 20. 08:53
 108/112 anonim ***** válasza:
100%
ha 17 éves korod óta vezetsz háztartást,akkor meg pláne illene tudnod hogy hogy oszd be a pénzt, meg azt is hogy mennyi pénzből mit lehet és mit nem
2009. nov. 20. 08:54
 109/112 anonim ***** válasza:
0%

Én továbbra is azt mondom ne foglalkozz a rosszmájúakkal, ez a topik már rég nem arról szól, amiért te ide fordultál. Gondolom nem is túl jó hallgatni a sértegetéseket. Nézd... én is voltam már tanácstalan, írtam ide olyan kérdést, amit másnak nem tudtam, vagy nem akartam feltenni, ahogy szerintem itt oly sokan, még akkor is, ha másra nem tartozna alap esetben. Jól tetted hogy kértél tanácsot, kaptál egy-két kielégítő választ, most már rajtad és a párodon áll vagy bukik a baba dolog. Csak üljetek le egyik este és beszéljetek a piszkos anyagiakról, hogy menne-e. Az én kis új családomban szerencsére még nem fordult elő komolyabb anyagi probléma. Nem vet fel minket a pénz, de fizetünk lakástörlesztőt és autó hitelt is, havonta még is sikerül 10-20 ezer ft-ot még félrerakni is. Az első gyerek előtt volt ez 50 ezer is sokszor. (mostmár kettő van) Akármilyen nehéz, én igyekszem ezt rögtön kivenni a fizetésünkből, és bankba vinni. Nem azért mert sajnálom a gyerekeimtől, vagy a férjemtől, egyetlen egy dolog hajt ilyenkor. Anno, olyan 14 éves lehettem, anyuék egy helyen, egy irodában dolgoztak, jól éltünk, meg volt mindenünk, aztán egyszer csak becsapott villám, egyik reggel mindkettőjüket kirúgták EGYSZERRE! Se végkielégítést se semmit nem akartak nekik fizetni, így a pár hét alatt, amíg szüleim munkát kerestek igen csak szorosra kellett húzni a nadrágszíjat és azt a pénzt éltük fel, amit anyuék olyan szorgalmasan rakosgattak előtte félre minden hónapban. Lehet hogy előtte nehéz volt lemondaniuk havi szinten arról a pénzről, de ebben a helyzetben nagyon is jól jött, legalább enni tudtunk! A családom szétszakadt, apunak 180 km-re kellett munkát vállalnia, anyu sokáig olyan helyen dolgozott, ahova gyűlölt bemenni, de megvoltunk, és olyan fél év után újra talpra álltunk. Sosem mentünk olyan helyekre nyaralni, mint a többi osztálytársam (Spanyolország, Kréta, stb), egyetlen egyszer voltunk együtt külföldön, azt nem is fogom soha elfelejteni, de még a nyaralást is megoldottuk szegényes keretek között. Nem volt vadi új, pláne nem márkás ruhám minden héten, nem költöttem el csomó pénzt a discokban egyetlen éjszaka alatt, még is úgy érzem teljes értékű, boldog ember lett belőlem, és sosem éreztem magam különösebben rosszul, amiért valakinek ez megadatott (mert egyke volt). Én imádom a tesómat, és el sem tudom képzelni milyen lehet egykeként felnőni, ezért vállaltam én is másodikat. Anyuval sokat beszélgettünk régebben a gyerekekről. Azt mondta akármilyen csúnya téma is, muszáj arról is beszélni, hogy bármelyik gyerek beteg lehet, baleset történhet vele, és ott maradhat. Ha az egyik meghal, még mindig ott a másik, akibe tudsz kapaszkodni, akiért még érdemes élni, érdemes kitartani, és nem teljesen összetörni. Erre élő példa másodunokatesómék családja sajnos.

Ha attól félsz, hogy mi lesz akkor, ha 5-10 év múlva valamelyikőtöket kirúgják, és kevesebb lesz a kasszában, akkor nincs más, mint hogy amennyit csak tudsz, tegyél bankba. Ha az egy 10 ezres, akkor tedd azt, ha 5, akkor azt, rögtön hónap elején... ha hónap végén megszorultok, még mindig feltudod használni (de csak is) ha muszáj. Sokszor nagyon nehéz megállnom, hogy ne vegyem ki, és költsem el, ilyenkor jön az a terv, hogy férjemnek adom a bankkártyánkat, tegye el valahova jó mélyre. Nehéz ráállítani az agyat, hogy az a pénz "nincs".

2009. nov. 20. 10:13
 110/112 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindekinek, tényleg!

Minden jót!

2009. nov. 20. 10:35
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!