Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállaljuk 2. babát szerintetek?

Vállaljuk 2. babát szerintetek?

Figyelt kérdés

Van egy 1 éves kislányom, nagyon szeretnék neki testvért, és azon elmélkedem, hogy most kellenne, nem 1-2 év múlva.

Szeretném, ha együtt nőnéne fel, és úgy érzem, hogy most még 1x végigtudnám simán csinálni a terhességet, + ami a szülés után jön.

De ha 2-3 évet kellenne várnom, akkor nem biztos, hogy vállalnám.

Az a gond, hogy 2. baba után csak gyest kapnék, ami ugye 28.500.-Ft körül van + a 2 csp. Kb. összesen 55.000.-Ft

A párom hol dolgozik, hol nem. Viszont ő is most szeretne babát. Azt kérte tőlem gondoljam át, mert ő vagy most szeretne vagy már 2-3 év múlva nem.

Nem akarom, hogy kislányom egyke legyen.

Anyagilag nagyon rossz lenne.

A párom ígérte, hogy majd ő hoz több pénzt haza. De valahogy úgy érzem ez csak ígéret marad. Nincs bejelentett munkaviszonya.

A szíven szakad meg, már több napja sírdogálok emiatt.

Szívem szerint vállalnám, eszem szerint nem. Gyes mellett már lehet 8 órában dolgozni, nem tudom mit tegyek.

Más anyuka ezt hogy látja? Ki volt már ilyen helyzetben.

Már arra is gondoltam, hogy belevágunk, aztán lesz, ami lesz, de ez feleleőtlenség lenne tőlem.

Pl: mi lesz, ha nem lesz pénz pelenkára?

Segítséget kérek, ki hogy gondolja? Ki vállalt így babát?

Köszönöm!

2009. nov. 18. 16:14
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/112 anonim ***** válasza:
100%

Nincs tapasztalt anyuka?

A baj az hogy nem volt normális kérdésed, nem volt normális, érthető , tényszerű leírásod.

Nekem is 3 gyerekem van!

2009. nov. 19. 13:58
 92/112 anonim ***** válasza:
100%

Volt pár hozzásazóló aki szintén anyuka.

Arra meg hogy lehet megélni 18 500 forinból a válasz

sehogy, az lehetetlen!

2009. nov. 19. 14:02
 93/112 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kérdés ?Legyen gyerek vagy ne?

Hogy osszam be a pénzt? vagy mi?

2009. nov. 19. 14:05
 94/112 anonim ***** válasza:
100%

"Még mindig nincs itt tapasztalt anyuka."

Milyen tapasztalatra vagy kiváncsi?

Bárki bármit ír máris cáfolod valamivel

2009. nov. 19. 14:11
 95/112 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező Itt mindenki tapasztalt anyuka.

Én úgy szültem az elsőt,hogy friss házasok voltunk az én netto fizum 73 ezer volt, a férjem ösztöndíja havi 30 ezer.

Ebből fizettük a 25+ rezsis albérletünket.

Szóval mennyiből is éltünk meg?

S közben bebútoroztuk az új önkormányzati lakásunk ahol kezdtük ott rezsi és közös költség havi 40 ezret elvitt a fentiből,kellett lakászkasszát fizetnünk és az én diákhitel törlesztőm volt együtt 15 ezer. Vagyis ha össze adod megint nem éltünk sokból mikor a kicsi megszületett. Busszal utaztunk 100 km-re a nagyszülőkhöz havonta 1x, és én közben másod diplomát csináltam.

Igen lehet kevés pénz mellett is gyereket vállalni, de téged ez nem érdekel.

Tudod minden szülő arra képes amire akar. Amit te művelsz arra mondják ,hogy nem akarásnak nyögés a vége.

2009. nov. 19. 14:11
 96/112 anonim ***** válasza:
100%

Hát, Kérdező, szerintem nagyon el vagy tévedve... Először leírod, hogy nektek milyen rossz, mert esélyed sincs gyereket második gyereket vállani. Aztán leírod, hogy valójában rengeteg pénzetek van, és mindenre jut elég, van házatok, autótok, luxusdolgokra is költötök. Aztán mikor leoltanak, hogy félrevezettél minket, leírod, hogy dehát van a hitel hozzá... Aztán mégis kihozod, hogy a hitel ellenére is jól éltek.

Leírod, hogy a párod egy lusta dög, aki utál dolgozni. Aztán kijelented, hogy valójában ő nagyon is szorgalmas ember, csak nincs bejelentett munkája. Végül mégis kihozod az egészből, hogy nem számíthatsz rá anyagilag, de közben dicsekszel, hogy két és fél év alatt lakásotok, autótok, miegymásotok van.

A fene tud elmenni a gondolatmeneteden... Pláne tanácsot adni, mikor minden második mondatoddal ellenmondasz az elsőnek. Így ne várd, hogy értelmes választ kapj...

2009. nov. 19. 15:04
 97/112 anonim ***** válasza:

Nem irtad, hogy a parod mennyi gyerektartast fizet az elso hazassagaban szuletett harom gyerek utan?!

Szerintem inkabb azert nem szivesen szulsz, mert mar igy is van a parodnak negy gyereke, a kozos gyereketekkel egyutt. Ha megint szulnel, mar az otodik gyereket szulned neki. Nagyon bator vagy ha bevallalod! Szerintem.

2009. nov. 19. 18:34
 98/112 anonim ***** válasza:
0%

Kedves kérdező! Nem értem miért a vita, bár most valószínű engem is le fognak pontozni, nem érdekel. Párszor már írtam, hogy én bevállalnám. Mivel beírtad, hogy a párod ugyan időszakosan, de dolgozik, számomra teljesen egyértelmű volt, hogy azért tőle is áll haza némi pénz... EZÉRT mondtam, hogy ha úgy érzed, nyugodtan vágj bele. Próbáljatok olyanokon spórolni, mint benzin, bármilyen extra kaja stb... Ha az autó törlesztője lejár, azzal is sokkal előrébb vagytok, hisz heti plusz 25 ezret jelent!! Viccelsz? Az havi 100 ezer plusz. Igyekezzetek kifizetni minden hitelt, törlesztőt, és ne újakat felvenni inkább éljetek ti felnőttek egy hétig zsíros kenyéren, mint hogy újat vegyetek fel. Nem tudom a párod mit dolgozik, vagy milyen autótok van. A miénk pl nem egy kis darab, de 15 ezerből tele a tank, amivel 600 km-t elmegy. Azt sem tudom merre laktok, de a tankolás költségét is le lehet faragni kicsit azzal, ha mondjuk kisebb bevásárlásokat egy babával egybekötött sétával kötöd össze, vagy a rokonokat, barátokat inkább tömegközlekedéssel látogatod meg egyszer egyszer. Érdemes hosszabb utak előtt számolgatni is, nem csak a kényelemre összpontosítani. Hogy jönne ki olcsóbban kocsi vagy busz/vonat, stb.

Én azt mondom, a gyereken ne spórolj! Előbb venném el magamtól a netet, mint a gyerekemtől bármit is!

Szerintem nincs akkora anyagi problémátok, ismerek nálatok jóval rosszabb helyzetben lévőket is, és ők is eléldegélnek valahogy. Üljetek le és beszéljétek meg! Ha az első gyerek előtt belegondolsz, akkor is feltehetted volna ugyanezt a kérdést. Sajnos sosem tudni, hogy az embert mikor teszik ki a munkahelyéről, mikor éri valamilyen baj, kár is erre alapozni... Ha mindenki erre, és a pénzre szülne, akkor már annyi gyerek sem lenne, ahány most van!

2009. nov. 19. 19:48
 99/112 anonim ***** válasza:
73%
Én hasonló helyzetben vagyok. Párom fixen 45 e HUF-ot keres, a többi pénzt feketén hozza +80 e HUF. Ez összességében sem túl sok, én 96 e HUF-ot kapok gyed-et. Én is szeretnék mostanában kistestvért, kisfiam 11 hónapos. Én bevállalom, mert kisfiúnk előtt párom összesen 30 e HUF-ot keresett és ahogy teltek a hónapok, ahogy szükség volt a pénzre, valahogy mindíg minden megoldódott. Kisfiam mindent megkap, sőőőőőt. Én 34 éves vagyok és vagy most szülök vagy soha. Én bevállalom, még úgy nem volt, hogy ne lett volna valahogy. Légy bátor, vállald be!!!!!
2009. nov. 19. 20:24
 100/112 anonim ***** válasza:
Én 21 éves volta mikor az első gyerekem meglett.Utána elválltam,majd férjhez mentem,szültem még 2 gyereket az első és a 2.gyerkő közt 8 év a korkülömbség a fent említett okok miatt.160000ft-ból élünk,családi házban(110nm),lakás,kocsi és személyi kölcsönnel a hátunkon.nincs segítség,magunk vagyunk sajnos.De tök jól elvagyunk,Nem panaszkodunk,mindíg megoldjuk a gondjainkat.Ha az egyik hónapban el szalad velünk a ló a másik hónapban spórolunk.Nem nélkülözünk,mindenünk megvan.Bele értve a 3 gyerekem, akiket soha nem bántam meg.Nem értem miért írod,hogy itt nincsenek tapasztalt anyukák?Csak mert nem azt írja mindenki amit te hallani akarsz?Ha azt akarod hallani amit te elképzelsz,tedd fel a kérdést magadnak és legjobb tudásod szerint válaszolj rá!Itt sok néző pontal találkozol,nem mindenkinek ugyan az a véleménye.Mindenki a saját szemszögéböl nézi a szituációt ez itt egy ilyen fórum.Nem várhatod,hogy mindenki azt írja a mi neked tetszik.Hidd el,hogy igen is vannak tapasztalt anyukák akik tizenegynehány éve nevelnek gyereket(köztük én is)Nekem 13 éves a nagy lányom,Hidd el tudok egy-két dolgot.És messze nem én vagyok a legtapasztaltabb itt.Ez a beszólás egy kicsit sérti az anyai mivoltomat és bevallom nem esik jól,hogy minősítesz,főleg úgy hogy neked semmi tapasztalatod nincs ez ügyben.Egy éves a babád:Te még semmit nem tudsz és ezzel nem sértegetni akarlak de pár év mulva te is így fogod látni.Amikor vissza nézel.
2009. nov. 19. 23:36
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!