Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viszonyulnak így az...

Miért viszonyulnak így az anyósok?

Figyelt kérdés

Miért van az,hogy akinek van fia is lánya is,sok anyós a lányát és férjét gyerekeiket egy családnak tekintik,de a fiuk családját nem?Nálunk is ez a helyzet,de többektől is ezt hallom.Mintha én egy betolakodó lennék a férjem életébe,és állandóan okoskodniuk kellene mindenben.Kezdve a lakásvásárlásunktól a gyerekeinkig mindig mindent jobban akartak tudni nálunk,hogy mi lenne a jó nekünk,mit hogyan kellene csinálnunk.És pl amíg a lányukra és családjára családként tekintenek,addig mi a szemükbe mintha külön álló emberek lennénk,mintha nem tartoznánk össze a férjemmel.Persze ennek lehet oka,hogy én nem engedtem őket úgy bele mászni az életünkbe ahogy szerettek volna,főleg a gyerekek körül nem hagytam,hogy állandóan okoskodjon anyósom.De miért kell ezzel a viselkedéssel elrontani a családi kapcsolatot,ami lehetne akár jó is?Nekem eszembe nem jutna náluk intézkedni.Miért sérelmezik,hogy mi sem akarjuk ezt fordítva?Az én szüleim sem avatkoznak az életünkbe,ennek ellenére úgy segítenek ahogyan tudnak.És nem várják cserébe,hogy Ők irányíthassanak nálunk.És ez miért főleg a fiús anyákra jellemző?Nyomulnak tolakodnak,ha nem megy szépen akkor erőszakkal,aztán ha helyre vannak téve akkor jön a haragszomrátok.Miért jó ez??Miért nem lehet békében meglenni egymással úgy,hogy tiszteletben tartjuk egymás magán életét,mindenki éljen ahogyan szeretne,és úgy segítsük egymást ahogy a másiknak jó,ne mi akarjuk megmondani mi jó nekik?

Remélem értitek,köszi a válaszokat.

2009. nov. 18. 12:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

13,18-al egyáltalán nem értek egyet.

Tapasztalataim szerint nyugodt szívvel ki merem jelenteni,hogy ezeknek a viszályoknak az oka 98%-ban az anyósok.Amikor egy fiú bemutatja életet szerelmét a jövendő belijét a családjának Ő általában megpróbál kedves lenni,megpróbál beilleszkedni a szeretett férfi családjába.Anyós szokott a kritikus lenni,akinek senki nem felel meg,nem méltó a fia mellé.Egyik ilyen,másik olyan,de mindenkiben lát hibát.És természetesen vetélytársnak látja a menyét,akinél mindig mindent jobban akar tudni,mindig okosabb akar lenni nála.De miért?miért nem hagyják sokan a fiatalokat élni ahogy Ők akarnak?Pont azért tettem fel a kérdésem,mert látom még most is aktuális,pedig én nem most kerültem a férjem családjába.

Miért rontják el már sokan az elején,aztán meg csodálkoznak,hogy sosem lesz jó a viszony?

2009. nov. 18. 13:34
 12/15 anonim ***** válasza:
ohh hadd el na, én becsület szavamra mondom, hogy teljesen bele vagyok nyugodva! sőt én mindig azzal nyugtatom magam és másnak is azt mondom, hogy:"nem anyósommal járok, hanem a fiával". Szóval nem hat nagyon az életemre, mindig persze elmondja h igy volna meg ugy volna jó, de olyankor szépen egy mondatba elmondom, hogy én meghallgatom de attól a döntésemen nem változtatok. És az unokák esetében sincs mit tenni.Ez egy iratlan törvény:)) amit nem lehet megmagyarázni, főleg a "régebbi" nagymamiknál észlelhető az ilyen, és szerintem nekük fel sem tűnik ez...az ők idejükben neveltetés, tanittatás mindne más volt, és akárhogy is mondják h az éeletben ők sok mindent megtanultak és tudják h hogy kell, ez sajnos nem igy van. Mert sok erkölcstan órájuk is kimaradt:)
2009. nov. 18. 13:35
 13/15 anonim ***** válasza:
amúgy a veszekedés szempontjából igazad van, hogy legtöbbször miatta van!:)) de ez nem mindig konkrétan nyilvánul meg, hanem csak átfedetten de lehet tudni h mi az oka:))
2009. nov. 18. 13:38
 14/15 anonim ***** válasza:
Amúgy meg milyen jó a férfiaknak!!!ők nem szoktak panaszkodni az anyósukról! vagy? én még nem hallottam:D
2009. nov. 18. 13:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Hát egy biztos, ez azért van, mert féltékenyek. És azért szólnak bele mindenbe, mert a legtöbb középkorú nő (tisztelet a kivételnek) jelentős mértékben irányít, amit nem is rossz értelemben mondok, de többnyire ellátják a háztartást, a gyerekeket, a férjet, szervezik az életet, beosszák a pénzt stb. Ezáltal már mindenben úgy gondolják, ők tapasztaltak. Nem biztos, hogy rossz szándékból, de a menyüknél is irányítani akarnak. No ezt egy másik nő nehezen tűri.... Ebből vannak a viták. Az én anyósom is meg akarta szabni, hogy anyám ne jöjjön minden nap unokázni, illetve azt is, hogy én hogyan neveljem a gyerekem, mert hogy ahhoz a gyerekhez állandóan beszélni kell és énekelni kell neki. De azt hozzátette, hogy ő nem akar beleszólni, mindenki más és úgy csinálja, ahogy akarja. Akkor minek mondja? Szóval sajnos az a ritka, ha anyós-meny között jó a viszony.
2009. nov. 18. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!