Miért viszonyulnak így az anyósok?
Miért van az,hogy akinek van fia is lánya is,sok anyós a lányát és férjét gyerekeiket egy családnak tekintik,de a fiuk családját nem?Nálunk is ez a helyzet,de többektől is ezt hallom.Mintha én egy betolakodó lennék a férjem életébe,és állandóan okoskodniuk kellene mindenben.Kezdve a lakásvásárlásunktól a gyerekeinkig mindig mindent jobban akartak tudni nálunk,hogy mi lenne a jó nekünk,mit hogyan kellene csinálnunk.És pl amíg a lányukra és családjára családként tekintenek,addig mi a szemükbe mintha külön álló emberek lennénk,mintha nem tartoznánk össze a férjemmel.Persze ennek lehet oka,hogy én nem engedtem őket úgy bele mászni az életünkbe ahogy szerettek volna,főleg a gyerekek körül nem hagytam,hogy állandóan okoskodjon anyósom.De miért kell ezzel a viselkedéssel elrontani a családi kapcsolatot,ami lehetne akár jó is?Nekem eszembe nem jutna náluk intézkedni.Miért sérelmezik,hogy mi sem akarjuk ezt fordítva?Az én szüleim sem avatkoznak az életünkbe,ennek ellenére úgy segítenek ahogyan tudnak.És nem várják cserébe,hogy Ők irányíthassanak nálunk.És ez miért főleg a fiús anyákra jellemző?Nyomulnak tolakodnak,ha nem megy szépen akkor erőszakkal,aztán ha helyre vannak téve akkor jön a haragszomrátok.Miért jó ez??Miért nem lehet békében meglenni egymással úgy,hogy tiszteletben tartjuk egymás magán életét,mindenki éljen ahogyan szeretne,és úgy segítsük egymást ahogy a másiknak jó,ne mi akarjuk megmondani mi jó nekik?
Remélem értitek,köszi a válaszokat.
13,18-al egyáltalán nem értek egyet.
Tapasztalataim szerint nyugodt szívvel ki merem jelenteni,hogy ezeknek a viszályoknak az oka 98%-ban az anyósok.Amikor egy fiú bemutatja életet szerelmét a jövendő belijét a családjának Ő általában megpróbál kedves lenni,megpróbál beilleszkedni a szeretett férfi családjába.Anyós szokott a kritikus lenni,akinek senki nem felel meg,nem méltó a fia mellé.Egyik ilyen,másik olyan,de mindenkiben lát hibát.És természetesen vetélytársnak látja a menyét,akinél mindig mindent jobban akar tudni,mindig okosabb akar lenni nála.De miért?miért nem hagyják sokan a fiatalokat élni ahogy Ők akarnak?Pont azért tettem fel a kérdésem,mert látom még most is aktuális,pedig én nem most kerültem a férjem családjába.
Miért rontják el már sokan az elején,aztán meg csodálkoznak,hogy sosem lesz jó a viszony?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!