Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan szoktatnátok le a...

Hogyan szoktatnátok le a lányotokat a kóláról?

Figyelt kérdés

Light kóla mániás már évek óta és képtelen leszokni. Ha nem iszik, fáj a feje, rossz a közérzete.

Én viszont egyrészt az egészsége miatt szeretném ha leszokna, másrészt anyagilag sem utolsó szempont. Havi közel 10 ezer Ft elmegy a kólájára.

2013. nov. 15. 19:41
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

Valamilyen ártalmatlan, de nagyon rossz ízű dologgal felütni?

Ha ennyire nem szereti a kávét, önts bele némi koffeinmentes kávét.

2013. nov. 15. 19:54
 12/27 anonim ***** válasza:
Ha ő is le akar szokni, akkor próbáljátok meg, hogy fokozatosan kevesebbet iszik. Nem hirtelen történik a megvonás, viszont a leszokás irányába is elindul.
2013. nov. 15. 19:57
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Igyon egyre kevesebbet(Ha napi 2 litert iszik mondjuk akkor csak 1,5-2 decivel csökkentse minden 3-4. napban), helyettesítse fokozatosan zöld teával, mellé egy kis extra C-vitamin és magnézium, sok folyadék hogy minél gyorsabban kiürüljön. Járjon el sportolni, egyen sok-sok gyümölcsöt. 4-6 hét és rendbejön.
2013. nov. 15. 20:02
 14/27 anonim ***** válasza:
70%
Ez függőség. Ha az elején kibírná a fejfájást és a rossz közérzetet hiszti nélkül (ami láthatóan nem megy se neki, se neked), hamarabb le tudna róla szokni. Pl. én régen minden nap ettem szinte valami édessget, aztán szép lassan "nem volt itthon". Idővel meg már nem is kívántam az édeset, magamnak ritkán veszek, ha van itthon, akkor eszegetek belőle. De ennyi. Túl kéne lépni a hisztin.
2013. nov. 15. 20:04
 15/27 anonim ***** válasza:
25%
Együtt tisztítsátok meg vele a wc-t. Gyönyörűen leoldja a vízkövet. Ezek után lehet, hogy már annyira nem akarja inni.
2013. nov. 15. 20:14
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

koffeinfüggő

igyon helyette kávét, vagy létezik koffeintabletta...csak fokozatosan lehet leállni..

én napi 1 kávét iszom csak, nem is kell több, de ha az az 1 nincs meg, akkor migrénem lesz...

(én nem is akarok leszokni róla, de nem is kerül ennyibe, kb 2 havonta veszek 1 kg kávét)

2013. nov. 15. 20:38
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
El kell hagyni a cola-t és kész. Nekem is volt több olyan periódusom amikor literszámra ittam és nem tudtam mi bajom van amikor nem iszom. Szerencsére kb. egy hét alatt teljesen le lehet jönni róla, csak könnyű visszesni.
2013. nov. 15. 20:51
 18/27 anonim ***** válasza:
Egyszerű meg se veszed a boltban.
2013. nov. 15. 21:01
 19/27 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy függőséget okoz, mint az alkohol, a cigi, a kávé, csoki, stb. Nagyon nehéz leszokni róla. Én többször megpróbáltam és sajnos mindig visszaesek hosszabb-rövidebb idő után. Szó szerint elvonási tüneteim vannak, iszonyú rosszullétekkel, migrénnel, amikor nem iszok és nemcsak pár napig. Semmivel nem tudom helyettesíteni. amúgy nem kávézok, de ha megiszok akármennyi kávét, akkor is megiszom mellé a kólát.
2013. nov. 15. 21:36
 20/27 anonim ***** válasza:
Nekem is volt ilyen gondom. Néha napi 2 liter kólát is megittam. Engem az szoktatott le, hogy elkezdett mozogni tőle az első fogam. Na, ahogy ezt észrevettem, onnantól kezdve egy kortyot sem iszok. Meséld el neki ezt.
2013. nov. 15. 21:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!