Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem nem szól hozzám napok...

Férjem nem szól hozzám napok óta, levegőnek néz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Fél éve vagyunk együtt, elég sokat vitatkozunk, pedig imádjuk egymást. Általában apró-cseprő dolgokon. Gondolom még össze kell szoknunk.

Hétvégén összevesztünk, azóta nem szól hozzám egy árva szót sem. Ha kérdezek valamit, úgy válaszol, mint ha a fogát húznák.

Tegnap éjjel kint virrasztottam a pici babánkkal mert őt zavarta az alvásban.

Próbáltam vele beszélni, de azt mondta majd egyszer, most még nincs itt az ideje.

Hogyan kelthetném fel a figyelmét úgy, hogy magától kezdeményezzen?

Évekkel ezelőtt depressziós volt és néha elszív egy füves cigit én arra gyanakszom, hogy elvonási tünetek jelentek meg nála mert most nincs rá lehetősége.

Segítsetek mert megbolondulok!

2009. nov. 18. 10:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

A velem szembeni viselkédését leszámítva nagyon felelősségteljes ember.

Dolgozik, jól is keres, nem iszik, nem nőzik, egyedül nem enged el hosszabb útra a babával aki mindent megkap tőle.

Olyan mint egy durcás gyerek és ezt szeretném megtanulni kezelni.

2009. nov. 18. 12:06
 12/17 anonim ***** válasza:
83%

Vagy depressziós a fűtől pont! [link]

"25-ször annyi hatóanyag"...mint a fiatalkorában!!! Lazának tűnő, de bajba vihető életmód. Talán pont emiatt nem viselkedik felnőttként. Valamit megbeszélni=konfliktus kezelés nem álomvilágban!!! És teljesen egyetértek, ne szkanderozzatok, persze ez attól függ, milyen tudatszinten vagytok, és itt nem a fűre gondolok!

2009. nov. 18. 12:17
 13/17 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

A férjednek valahogy fel kellene engedni. én azt találnám jó megoldásnak, ha most egy kicsit dörgölődznél meg sündörögnél neki, főznél neki valami finomat és ha morog, akkor is a legszebb mosolyoddal válaszolj rá. Meg fog enyhülni szerintem. Ha pedig elkezd beszélgetni, na akkor sem érdemes rögtön "rászállni" hogy miért? csak finoman, kedvesen kezdj el vele beszélgetni és hozd fel témának ezt is, hogy van -e valami konkrét oka, hogy nem szólt hozzád. nagyon megbántottad, mondtál valami csúnyát... stb. Ha kis gyerek-szinten van a problémamegoldásban, konfliktuskezelésben, akkor neked kell "lehajolnod" hozzá. Másképp nem megy...

2009. nov. 18. 13:23
 14/17 anonim ***** válasza:
61%
" komoly depressziója "volt", az nem múlik el csak úgy. Aki egyszer depressziós, az mindig az marad. Mint az alkoholista" Uh, ez meg honnan? Pszichológia könyvet nem látott az biztos.
2009. nov. 18. 17:38
 15/17 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon nehéz lehet! Szorítok!

Igazán nem tudom mit is írhatnék. Saját tapasztalatom az, hogy beszélgetéshez két ember kell, elfogadás, türelem, s szeretet.

2009. nov. 18. 17:41
 16/17 anonim ***** válasza:
90%

Nézd, érthető mindkettőtök baja.

Te segíteni akarsz anyukádnak, aki beteg lett. Én is rohannék...

Erre ő viszont nem láthat téged és a babát gondolom napokig, vagy hetekig, esetleg csak hétvégén. Ez sem egy kellemes érzés. Érthető, hiszen választás előtt álltál és nem őt, hanem édesanyádat választottad. Valóban eléggé gyerekes ezen megsértődni, úgy hogy tudja, hogy betegség miatt mész haza. De ha van más okai is, akkor jogos a felháborodása! Biztos, hogy csak a betegség miatt mennél anyukádhoz vissza?

Ráadásul azért is felmerült bennem a gyanú, hogy, ha jól értem a "haza" szó nálad a szüleid házát jelenti.

Jó, értem azt is, hogy még csak fél éve van új otthonod, de akkor is az az otthonod, ahol a férjeddel, gyerekeddel laksz. Lehet, hogy azért sértődött meg, mert érzi, hogy nem fogadod el azt az otthont, amit ő vagy ti megteremtettetek magatoknak...

A reakciója, tény, hogy egy kissé gyerekes, sőt nekem még egy kicsit manipulatívnak is tűnik. Pláne, hogy írtad, neked soha nem lehet igazad, csak neki. Szerintem ti még nem játszottátok le a szükséges párkapcsolati játszmákat.

Vagyis röviden, hogy ne alá/fölé rendeltek legyetek egymásnak, hanem lehetőleg mellérendeltek.

Azaz esetetekben leegyszerűsítve a káros játszma: ő nem az apád, hogy csak neki lehet igaza, te nem vagy a kislánya, hogy a te véleményed ne számítson. Ő nem kölyök, hogy besértődjön megbeszélés helyett, te nem az anyukája vagy, hogy ki kellene engesztelned.

A megoldást már többen leírták, köztük én is valahol az első oldalon asszem harmadikként. Az pedig a beszélgetés, de az csak akkor sikerül jól, ha mellérendeltek vagytok egymásnak. Különben csak vita és sértődés lesz megint.

Ha nem voltam esetleg érthető, akkor olvasd el Eric Berne: Emberi játszmák című könyvét. Abban nagyon jól le van írva, hogy is működik ez.

Sok sikert!

2009. nov. 18. 21:41
 17/17 anonim ***** válasza:
Nagyon regi a kiiras kedves kerdezo, de en szorol szora ahogyan te irtad, ebben vagyok en is.Sott meg rosszabb az en helyzetem.De okulok a hozzaszolasokbol.
2019. febr. 12. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!