Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Azzal bántanak, hogy elkényezt...

Azzal bántanak, hogy elkényeztetett egyke vagyok?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy nem volt testvérem, de én mindig is nagyon szerettem volna, elég nagy szívfájdalmam az, hogy nincs testvérem. A szüleim szegények voltak, úgy éltünk, mint bármelyik más család, sőt, a viszonyunk nem is túl jó, tele van konfliktusokkal az életünk. És mindig megkapom, hogy el voltam kényeztetve. De hogy????? Annyira igazságtalan. Pont az fáj a legjobban, hogy nincs tesóm, a szüleimmel sem a legjobb a viszonyom, erre meg ezzel bántanak. Elegem volt mindenkiből.
2013. nov. 14. 20:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben vagyok, én azt szoktam mondani magamnak, akinek a véleménye fontos, azok tudják az igazat és jól ismernek. Akiknek a véleménye nem fontos, azok meg mondjanak, amit akarnak, nem fog fájni miattuk a szívem.
2013. nov. 14. 21:18
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
A kölykök nagyon gonoszak, sokakat öngyilkosságba kergetnek a csesztetéssel. Okosabbnak kell lenned náluk, nem kell hagynod hogy tönkretegyék az életed.
2013. nov. 14. 21:22
 3/11 anonim ***** válasza:
Valami oka csak van, hogy ezt mondják rád. Nekem több egyke ismerősöm is van, de nem volt ilyen problémájuk.
2013. nov. 14. 21:30
 4/11 anonim ***** válasza:
Nekem hiába van 4 testvérem, késői gyerek vagyok, mikor megszülettem már csak egy élt velünk, de ő is kolis volt, mire iskolába mentem pedig már ő is saját albérletben lakott. Így aki nem ismert annyira, nem tudta, hogy baromira nem egyke vagyok, így mindenkitől megkaptam, hogy könnyű nekem... Csak szánni tudtam már kisgyerekként is az ilyen buta embereket. Bár mi jól éltünk és tényleg sokmindent megkaptam, sose kérkedtem vele. De nem tehettem arról, hogy a tornacipőmön látszott a pipa, míg más a kínaiból kapott. Borzalmasan irigyek voltak az emberek már akkor is, mikor én kislány voltam. Mára csak romlott a helyzet.
2013. nov. 14. 22:37
 5/11 anonim ***** válasza:
34%

Mindig azt nézd, hogy ki mondja, amit mond, miért mondja és hogyan. Ne általánosíts.

Az egykéket sokan irigylik; az emberek hajlamosak a gyors ítélethozatalra, az általánosításra - mint a kérdésedbe te is másokról! - és az előítéletekre.

2013. nov. 15. 09:01
 6/11 A kérdező kommentje:

1 Akkor egyáltalán senki véleménye se fontos?

2 Igyekszem, de sok lúd disznót győz.:(

3 Nekem is vannak egyke ismerőseim és nekik sincs ilyen problémájuk. Jó nekik. Azért mondják rám, mert mindig kiállok az igazamért. Nekik jobb lenne, ha csendben maradnék és nem lenne velem semmi gond. Majd ez az idő is eljön egyszer, amikor már nem leszek itt:))))

2013. nov. 15. 11:46
 7/11 A kérdező kommentje:

Hű, ezt én is nagyon sokszor megkaptam. Mindig mondták nekem, hogy bezzeg nekem meg van mindenem. Sőt, ezt a mai napig kapom. Csak tudnám, miért:D Emlékszem, hogy évekig könyörögtem egy ps2-ért és sose kaptam meg. Nem hisztiztem és nem visítoztam érte. 16 éves korom óta dolgozom. Tényleg meg van mindenem? De jó, hogy mindenki mindent jobban tud nálam. Ráadásul régen még csóró ruhákban is jártam, úgyhogy tényleg nem értem. Általánosban majdnem én voltam a legszakadtabb. Nem értem, miért mondja ezt rám a mai napig mindenki. Szerintem csak bántani akarnak és kész. Mert ne voltam elkényeztetve. Nem is volt minden megengedve. Ha valami rosszat csináltam, ugyanúgy kikaptam, megbüntettek, mint bárki mást. Ráadásul az a vicc, hogy ezt családtagok mondják. Még ha vad idegenek mondanák, de nem, ezek családtagok. Elvileg ismerniük kéne. Nagyon kiborít.

5 Kit is általánosítok a válaszomban?:D

2013. nov. 15. 11:50
 8/11 A kérdező kommentje:
kérdésemben
2013. nov. 15. 11:51
 9/11 A kérdező kommentje:
Ja még annyit, hogy a "mindenki" alatt a családtagjaimat értem. Az a vicc, hogy vad idegen emberek, vagy csak ismerősök a környéken mindig azt hitték rám, hogy van még két testvérem. Valószínű, összekevertek valakivel.
2013. nov. 15. 11:55
 10/11 anonim ***** válasza:
Én írtam, hogy van 4 tesóm. Engem is nagyon sokat bántanak még a mai napig is tesóim, pedig már felnőttem, kirepültem, úgy mint ők. Ők nem tanultak tovább, így 18 évesen már egyikük sem lakott otthon, nem kaptak szülői támogatást, mert dolgoztak, ahhoz nem kellett. Én pedig 1 diplomát már megszereztem, most egy másikat csinálok munka mellett levelezőn. Az elsőnél végig otthon laktam, a tandíjamat, utazást a szüleim fizették. Emellett kaptam ruhákat, persze normális keretek között - téli kabát, csizma ha kellett - a felesleges dolgokat már magamnak vettem meg zsebpénzből (25. farmernadrág, 50. pár magassarkú). Mégis mindig azt kaptam tesóimtól, hogy ki van nyalva a fenekem, meg biztos majd egy házat meg kocsit is alám tesznek, na meg könnyű lesz nekem elindulni, hisz "megvették a diplomát nekem" (=fizették a tandíjat...). A lehetőség előttük is ott volt, mégis inkább elmentek minimálbérért gyárba, meg ilyen-olyan helyekre, pedig tanulhattak volna, mindegyikük kapott volna támogatást, mert a szüleink mindig jól kerestek, soha nem szűkölködtünk, és az sem rázta volna meg őket, ha 5 tandíjat kell kifizetniük. Szóval csak azért kapom ezt, mert látják, hogy én vagyok egyedül a családban a szüleink után, aki bár segítséggel kezdte, végül a saját lábán is meg fog állni, már most jobban keresek pályakezdőként, mint bármelyikük valaha is keresett,és ez baromira szúrja a szemüket. Én meg csak sajnálni tudom őket, hisz saját döntésből szúrták el az életüket. De előttem volt a rossz példa, és tudtam, hogy pontosan úgy nem akarok élni, ahogy ők élnek. Persze ezt előttük nem mondom soha, mert 4-en esnének nekem, hogy mit képzelek magamról. Nem is foglalkozok velük inkább. Amúgy én külön nem tartom velük a kapcsolatot, családi összejöveteleken szoktunk találkozni. Ennyit értek el a jóindulatukkal. Hiába vagyunk 5-en, mindig is egykének éreztem magam, és már az is maradok.
2013. nov. 15. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!