Szerintetek megkérjem a páromat, hogy fogadjuk be a volt
kollégámat egy hónapra?
Figyelt kérdés
A volt kollegám külföldön dolgozik, októberben hazajött és a volt feleségénél lakott. Az asszony folyton veszekszik vele ezért ma írt nekem az egyik közösségi oldalon, hogy nem e fogadnánk be amíg vissza nem megy dolgozni.
A párom nem ismeri. Hogyan segíthetnék a kollegámnak?
Szerintem ez már megint egy provokatív kamu kérdés. :)
De ha mégsem:
Szóval befogadnád pénzért. Egyszóval kiadnál neki egy szobát.
Mi elég kis helyen lakunk, nem igazán lenne jó ötlet nálunk az ilyesmi, de ha olyan nagy házban laktok, hogy van kiadható szobátok, beszéld meg a pároddal és közösen döntsetek.
2013. nov. 12. 15:35
12/24 anonim válasza:
Fogalmad nincs, mennyi emberség van bennem, és kiért mit meg nem tettem már életemben! Elég szomorú, hogy úgy gondolod, ha nem viszek haza valakit, aki nem tudja megoldani a saját lakhatását, akkor szemét vagyok. Tudod hány hajléktalan van kint? Szedd össze őket is, mert nekik még pénzük sincs szállásra! Szerintem természetes dolog, hogy azon túl, hogy segítünk másoknak, védjük a családunkat és a nyugalmunkat. Mert van, ami mindenek felett áll. Nekem ez a családom. Te vigyél haza egy vadidegen pasast egy hónapra és nézd meg a párod fejét, mit fog hozzá szólni! A fontos, hogy a kollégádhoz emberséges legyél, a párod kit érdekel, ugye?
2013. nov. 12. 15:35
13/24 anonim válasza:
Nézd, én annyit tennék, hogy ha van helyetek és ez nem megy a kapcsolat rovására(ezen a házasság n menjen tönkre), hogy befogadnám, de fizessen arra az egy hónapra is. Tenném mindezt emberségből.
2013. nov. 12. 15:40
14/24 A kérdező kommentje:
Ez az ember nem idegen, négy évig dolgoztam vele együtt.
2013. nov. 12. 15:41
15/24 anonim válasza:
Szerintem ne kérd meg...
2013. nov. 12. 15:42
16/24 anonim válasza:
Neked lehet, hogy nem idegen, de a párodnak igen. Szerintem rossz ötlet. Amúgy miért nem rendezi le a viszonyt az asszonnyal?
Ha van pénze, menjen hotelbe vagy albérletbe. Segíts neki úgy, hogy keresel olcsó helyeket.
2013. nov. 12. 15:44
17/24 anonim válasza:
Ha annyira ismered és fontos neked, akkor miért kérdezed meg mások véleményét? Elmondtuk világosan. Marhaság a feltevésed. Ennyi. Egyébként szerintem is elképzelhető hogy kamu a kérdésed.
2013. nov. 12. 15:46
18/24 anonim válasza:
Szerintem először kérdezd meg a párodat, hogy mi a véleménye róla. Ha nagyon ellenkezik, akkor tényleg hagyd. Szerintem egy hónap nem a világ. Én előbb fogadnék be egy tisztességes kollegát, mint egy léhűtő rokont. Aztán ha egy ilyen rajta marad az emberen, akkor az ok, csak mert van némi hasonlóság a DNSünk között?
2013. nov. 12. 15:48
19/24 anonim válasza:
Kérdező, szerintem ez első sorban hely függvénye. Ha az van (mondjuk van egy üres szoba) akkor vesd fel a párodnak.
Pénzt mondjuk ilyen helyzetben csak annyit fogadnék el, ami a rezsiből a rá eső rész...
2013. nov. 12. 16:47
20/24 anonim válasza:
Ha valami extra nagy vészhelyzetről lenne szó, akkor talán belemennék. De ha nem, akkor keressen csak szépen albérletet, vagy bírja ki ott ahol van. Én személy szerint nem szívesen laknék együtt egy idegen férfivel. Ha van külön lakrésze, saját fürdőszobával, külön bejárattal, az már más, akkor megint csak talán... De egy légtérben élni vele… kösz nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!