Megkérjem a kezét? Nincs szerelem, nagy korkülönbség, tiltakozó szülők ellenére is?
34 éves férfi vagyok, 2 éve van kapcsolatom egy 14 évvel fiatalabb lánnyal. Szerelmes nem vagyok belé, nem is voltam, de idővel jó feleséget lehetne belőle "nevelni", ami szerintem kompenzálná a szerelem hiányát, valamennyire. Ő szerelmes belém, minden kívánságomat teljesíti, nagyon odaadó, gyereket akar tőlem, azt mondja mindig, hogy velem akar megöregedni.
Sajnos a szülei első perctől tiltják tőlem, állandóan azt mondják neki, hogy hagyjon ott, mert vénember vagyok, hogy nekem ő csak üríteni kell. Nem vagyok a legszebb férfi, de van állásom, pénzem, házam, autóm, mégse vagyok elég jó nekik. Gondolkodtam, hogy esetleg megkérem a lányuk kezét, mert lassan ideje volna megállapodni nekem is, de nem tudok dönteni. Volt még valaki ilyen helyzetben?
Kérjem meg a kezét, vagy ez szerelem nélkül nem működne hosszú távon? Szüleinek mit mondhatnék, hogy elfogadjanak?
Elfelejtettem, hogy normális válaszokat kérek, ha lehet.
A pénz amúgy is az enyém, s pénzhez ennek a kérdésnek semmi köze.
Ne kerd meg a kezet. Nem szereted es tul fiatal hozzad.
En ebben nem latok semmi jot.
A szuleinek igaza van.
A "felesegnevelessel" kapcsolatos kijelentes szanalmas volt. Megerdemelnel egy pofont erte.
Hagyd beken. Soha nem lenne igazan boldog veled. Annak a 2 eves kapcsolatnak meg tenyleg nem latom ertelmet, ha nem szereted, remelem o ezt tudja. Egy onzo alak vagy.
26L
Hát én nem értelek. Ha azért akarsz "megállapodni", mert félsz, hogy már nem találsz magadnak olyan nőt, akibe szerelmes lehetnél, és mert azt hiszed, hogy öreg vagy, akkor ez nem ok. A 34 még manapság nagyon is fiatal! Amúgy a lány tudja, hogy nem szereted? Gondolom, elborítja őt a rózsaszín köd a nagy szerelemtől, de az nem elég, ha csak az egyik fél szerelmes. Nem tudom, hogy voltál-e már valaha szerelmes, de az biztos, hogy én szerelem nélkül nem tudnék senkihez sem hozzámenni. Szerintem ez hosszútávon sem ütne ki jól. Ha csak az lenne a gond, hogy nagy a korkülönbség, meg a tiltakozó szülők. Ha mindkét fél szerelmes, ez mit sem számít, de így, hogy nem szereted.... nem tudom, ha te így el tudnád venni feleségül... de szerintem ez szegény lánnyal sem igazságos. Lehet, hogy működne, elvégre senki sem tudja megjósolni a jövőt, az is lehet, hogy még belé is szeretsz. De válás is lehet a vége, akár.
Neked kell döntened, de röviden: én szerelem nélküli házasságba sohasem mennék bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!