Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megkérjem a kezét? Nincs...

Megkérjem a kezét? Nincs szerelem, nagy korkülönbség, tiltakozó szülők ellenére is?

Figyelt kérdés

34 éves férfi vagyok, 2 éve van kapcsolatom egy 14 évvel fiatalabb lánnyal. Szerelmes nem vagyok belé, nem is voltam, de idővel jó feleséget lehetne belőle "nevelni", ami szerintem kompenzálná a szerelem hiányát, valamennyire. Ő szerelmes belém, minden kívánságomat teljesíti, nagyon odaadó, gyereket akar tőlem, azt mondja mindig, hogy velem akar megöregedni.

Sajnos a szülei első perctől tiltják tőlem, állandóan azt mondják neki, hogy hagyjon ott, mert vénember vagyok, hogy nekem ő csak üríteni kell. Nem vagyok a legszebb férfi, de van állásom, pénzem, házam, autóm, mégse vagyok elég jó nekik. Gondolkodtam, hogy esetleg megkérem a lányuk kezét, mert lassan ideje volna megállapodni nekem is, de nem tudok dönteni. Volt még valaki ilyen helyzetben?

Kérjem meg a kezét, vagy ez szerelem nélkül nem működne hosszú távon? Szüleinek mit mondhatnék, hogy elfogadjanak?

2011. júl. 16. 17:23
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Az egyoldalú kapcsolatoknak ritkán van jó végük. Mivel amikor járni kezdtetek a lány szinte még gyerek volt, nem csodálkozom a szülők aggodalmán. Lehet, hogy ők is látják, részedről nem tombolnak éppen az érzelmek, ma már egyre ritkábban gondolják úgy az emberek, hogy a házassághoz nem kell szerelem. Ha a lány oda van érted, valószínűleg örülne egy lánykérésnek, de nem hangzik túl jól ez a "kompenzálós" dolog. Előbb utóbb rájön ő is, hogy azért viseled csak el, mert kimossa a gatyádat és főz rád, ez a szerep elég alázó, ha lehull a rózsaszín szemüveg róla is. Esélyes, hogy a megállapodásod csak ideig óráig működne.

Te nem vágysz szerelemre???? Nem is fogsz? Vagy ha már meglesz a beépített házvezetőnőd, akkor lemondasz ennek az érzésnek a lehetőségéről?

Hogy a szüleinek mit mondhatnál? Képzeld el, ha a te lányodat akarnák ilyen feltételekkel megkérni, Téged mivel lehetne meggyőzni?

2011. júl. 16. 17:38
 12/25 A kérdező kommentje:
Ha úgyis azt mondja mindenki, hogy a rózsaszín köd elmúlik 2-3 év alatt, akkor miért ne ugorhatnánk ki ezt?
 13/25 anonim ***** válasza:
84%

Sosem értettem azt, hogy egy 3X éves férfi miért nem a saját korosztályából való, érett NŐT keres maga mellé? Akibe szerelmes lesz, vannak közös tervek/célok/gondolkodásmód stb. Egy 20 éves lány még nagyon fiatal és nagyon naiv, te pedig ezt nagyon jól tudod és ki is használod. Mert majd főz/mos/takarít/esetleg gyereket szül neked, te meg kényelmesen hátradőlve élvezed a helyzetet mi? Azt javaslom, hogy hagyd békén ezt a lányt és keresgélj a saját korosztályodból valakit...vagy legalább csak 25 év alattival ne kezdj ok?!!! -.-

Szánalmas vagy...

14/25 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy már szeretnél tenni valamit, mert ennyi idősen már nem érdemes nagyon tovább várni, ha úgy érzed, ő jó lenne neked, de ezek ellenére mégis azt javaslom, hogy legalább egy keveset várj azzal, hogy megkéred a kezét, ezzel csak nagyobb ellent váltanál ki a családból, a szülei akkor mégjobban tiltanák, egyből azt sulykolnák a lányukba, hogy fiatal ehhez, keressen fiatalabb barátot, és még sorolhatnám. Legfontosabb lenne, hogy elsőorban elnyerd a szülei bizalmát, többet beszélgessetek, próbálj jó benyomást kelteni rájuk, hadd meséljem el az én esetemet:

Nekem is jóval fiatalabb barátnőm van, (10 évvel fiatalabb). A szüleitől ő is csak állandóan azt hallgatta, hogy én már öreg vagyok, ez túl nagy korkülönbség, stb, hallani nem akartak rólam, de egyszer elmentem hozzájuk vendégségbe, de kivételesen a szülei miatt, és nagyon hosszan beszélgettem velük, majdnem egy estén keresztül. Elmondtam, hogy jó állásom van, lakásom van, egy nyaralót is fenntartok, van elegendő pénzem és a kinézetem ellenére (meglehetősen sok tetoválásom van ugyanis) nagyon szeretem a gyerekeket, segítőkész vagyok ha aróól van szó, és még itt is sorolhatnám. Azóta a szülei teljesen elfogadtak engem, és már azért haragszanak a lányukra ha nem megyünk gyakrabban látogatóba:)

Ha te úgy érzed, kérd meg a kezét, ez csak is a te saját döntésed legyen. Hosszú távon is működhet szerelem nélkül, énsem gondoltam mindig, hogy szerelmes lennék, és még most is együtt vagyunk, de nélküle nem is tudnám elképzelni a jövőt. Én mindenesetre szurkolok neked:) Hajrá!

15/25 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld el, hogy fordított esetben te mennyire élveznéd a helyzetet.

Remélem így is jársz majd.

2011. júl. 16. 17:44
 16/25 anonim ***** válasza:
96%
Lehet, hogy eloszlik a köd, de marad valami, szeretet. Hogy lehetsz ilyen tutyi-mutyi 34 évesen? kapd össze magad, hagyd ott, járj el szórakozni. Mindkettőtöknek szívességet teszel.
2011. júl. 16. 17:49
 17/25 anonim ***** válasza:
94%

Szia!

Szerintem ne kérd meg a kezét, legalábbis még ne...

De ha ennyire tisztában vagy ezekkel a dolgokkal, lehet nem kellene nyújtani a kapcsolatot... Ha szereted, ahogy írtad (nem szerelemmel), akkor el kell tudnod engedni.

Talán így járnátok a legjobban mindketten!

2011. júl. 16. 17:51
 18/25 A kérdező kommentje:

A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 17:38

Köszönöm, hogy válaszoltál. Meg fogom próbálni elmagyarázni a szüleinek, hogy éppen annyira nem vagyok semmirekellő, mint ahogy gondolják, s várok még a leánykéréssel.

Annak aki írta, hogy 25 év alatt ne álljak szóba lányokkal, meg, hogy szánalmas vagyok. Miért ne? Azzal állok szóba aki nekem tetszik, szimpatikus, megfelel stb, nem kell senkinek elszámolnom arról, hogy én kivel érzem jól magam. Az én korosztályommal csak 1 baj van, aki normális az már rég férjhezment, s mivel én előnyben részesítettem azt, hogy a leendő családomnak biztonságos, átlagon felüli megélhetést tudjak nyújtani mindenféle külső segítség nélkül, ezért éjjel-nappal dolgoztam, így kalandozásnál többre nem volt időm. Ha téged a férjed egy fiatalabbal csalt meg, vagy miatta hagyott el, az nem az én hibám. Nem direkt így kerestem, hogy 14 évvel legyen fiatalabb nálam, hanem így alakult.

Köszönöm a többiek válaszát is, a normálisakat is, s az oltogatóst is. Lehet mosni a fejem tovább, attól még egyikőtök sem lesz semmivel jobb, de ha nektek jól esik s kellemesebb lesz az estétek ettől akkor mindent bele, mert rólam lepereg.

2011. júl. 16. 18:15
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

nINCS JOGOD ELSZ@RNI EGY FIATAL LÁNY ÉLETÉT!

Elveszed, teherbe ejted, 1-2 gyerek után valakit tényleg igazán megszeretsz, Ő gyerekkel gyerekekkel egyedül marad Te a fizud 40 %át adod!

Nem normális, és kib@szott önző a gondolkozásmódod!!!

Nem csak Te vagy fontos egy kapcsolatban! Tényleg nem vagy elég jó a lányukhoz! És ezt nem az anyagiakra értem!!!!!!!!!!!!!!

2011. júl. 16. 18:30
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Rólad lepereg? Nem te kérdezted, hogy mit tegyél? Ha utána így leszólsz mindenkit, aki neked nem tetsző választ adott, akkor mi értelme feltenni a kérdést az oldalon?! Ne is haragudj meg, nem bántásból, de nem lennék a barátnőd helyében. Mit vártál?

Azért kíváncsi vagyok, hogyha ezeket a kommentárokat a barátnőd látná, mit szólna... De te tudod. A te életed.

2011. júl. 16. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!