Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire volt nehéz itthagyni...

Mennyire volt nehéz itthagyni a családját annak aki külföldre ment dolgozni?

Figyelt kérdés
Gondolom, hogy elég nehéz. Arra vagyok kíváncsi ki hogyan élte meg. Főleg olyan válaszokat várok, akik nem tudnak gyakran hazalátogani, hanem egy évben egyszer. Köszönöm a válaszokat!
2009. nov. 16. 23:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
En eloluk menekultem. 13 ev utan sem hianyoztak. Lehet,nem en vagyok a legjobb pelda erre a kerdesre..:-)
2009. nov. 16. 23:30
 2/13 A kérdező kommentje:
Akkor Neked legalább könnyű volt az elválás :P Nem is példákat keresek ám, hanem tapasztalatokat :)
2009. nov. 16. 23:33
 3/13 bibi05 ***** válasza:
100%

Szia, hát úgy néz ki mi most egy éven belül nem tudunk hazamenni, nehéz volt elválni, de csak az öcsém hiányzik, mivel kiraktak a kapun 18 évesen otthonról, hiányozni hiányzik mindenki de egy órán belül menekülnék tőle, kivéve az öcsémtől. Ha teljesen normálisan, értem ezalatt nem veszekedve stb. válnak el a családtagok akkor nagyon tudnak hiányozni.

Te is készülnél kifelé valamerre?

Szia, ha mennél, akkor nagyon sok sikert kívánok.

2009. nov. 16. 23:44
 4/13 A kérdező kommentje:

Igen készülök kifele :) Egészen pontosan csütörtökön indul a gépem. Londonba készülünk a barátommal szerencsét próbálni. Ha összejön, akkor évente egyszer jó esetben kétszer tudnánk hazajönni. Szerencse, hogy ott lesz a barátom ... én túlságosan is szeretem a családom, illetve kötődöm hozzájuk nagyon. Tudom, hogy rettentően nehéz lesz főleg eleinte. De azt hiszem, meg kell tennem ezt a nagy lépést, hogy kipróbáljam magam. Kiváncsi vagyok, hogy boldogulok egyedül, mármint szülői segítség nélkül, és mennyire tudok önállósodni. Szerintem ha nem próbálnám meg megbánnám később... Szóval most már eléggé érzékeny vagyok, hogy közeleg az utazás :) De jó olvasni mások tapasztalatait is :)

Köszönöm a sikerre szükségem lesz azthiszem :)

2009. nov. 17. 00:11
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

9 eve elek kulfoldon. Eloszor 1 evet Londonban, majd hazamentem 7 hetre es azutan New York-ba jottem. Ez 2001-ben volt azota nem voltam otthon. Anyum jon latogatni 1x egy evben. Eljonni nem volt tul nehez, de ahogy telik az ido es idosodnek a szulok egyre nehezebb. Raadasul most van egy 2 honapos kisfiam is, aki nem a nagyobb csaladdal no fol csak apaval es anyaval. Hat nehez. Lehet en sem a legjobb pelda vagyok, de nalam igy alakult. Ha 1x 2x haza tudtok menni akkor semmi gond nem lesz. Ha van laptopotok vigyetek magatokkal es a skype-on tudjatok tartani a kapcsolatot.

Sok szerencset!

2009. nov. 17. 00:54
 6/13 anonim ***** válasza:
26%
Olyan nehéz, hogy én nem mennék. Nincs az a pénz ami miatt itt hagynám a szüleimet. "Messze" laknak vidéken tőlem (és ez nem mindig volt így), de ebbe is belebetegszem, hogy nem tudunk menni hozzájuk csak pár havonta, pl-ul, most 3 hónapja nem voltunk, és nem is hiszem, hogy karácsonyig tudunk. Nagyon nagyon rossz, soha nem mennék el külföldre, nincs az a pénz!!!
2009. nov. 17. 06:25
 7/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat :)

Hát igen... elhiszem, hogy nagyon rossz lehet távol lenni a szülőktől ilyen hosszú ideig, főleg úgy hogy már anyukádnak unokája is van :) De az nagy szerencse, hogy meg tud Titeket látogani. Remélem sikerülni fog, hogy hamarosan hazalátogassatok.

Anyukám nem értett eddig a számítógéphez, de megtanítottam neki, hogy kell netezni, hogy kell az msn-t használni, hogy kell webcamozni :) Ha már nem leszünk közel legalább lássuk egymást! Ez azért nagyban megkönnyíti a helyzetet szerencsére :)

Utolsó válaszolónak :) : Igen tudom milyen, hogyha távol van az ember családja. Anyukám is külföldről jött, nagyon nagy a távolság közte és a családja között, de úgymond itt új családot alapított. Ettől függetlenül sokszor látom Rajta, hogy honvágya van. Nekem is lesz, de nem szándékozom örökre elköltözni innen. És én is nagyon szeretem őket, és kiváncsi vagyok hogy fogom bírni Nélkülük, megpróbálom. De megértelek Téged is teljes mértékben. Elég ha már Magyarországon távol vannak. Nemhogy még ennél messzebb is legyél Tőlük.

2009. nov. 17. 07:57
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Miert csak 1-szer tudnal menni evente??? En Londonban lakom es kb 3 havonta hazamegyek. Egyebkent keszu;j fel,h nagyon nehez lesz,ha ilyen kozel alltok egymashoz!!!
2009. nov. 17. 10:29
 9/13 A kérdező kommentje:
Abból gondolom, hogy évente egyszer tudnék menni csak haza, mert az ismerőseim is általában úgy kapnak szabadságot hogy nyáron hazajönnek egy hónapra, meg max talán karácsonykor pár napra. És nem kerül túl sokba a sok hazajárkálás ? Persze tudom, hogy nem a pénzt kell nézni ilyenkor....
2009. nov. 17. 12:40
 10/13 anonim ***** válasza:
Sosem ertettem,h minek mennek az magyarok tobb hetre!? En elszorva megyek, es max csak egy hetet, igy sokkal jobb, karacsonykor 2 hetre, mert ugyis zarva van az irodank. A repjegy nem veszes, de ha az is,az sem erdekel kulonosebben, mert mindent meger!
2009. nov. 17. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!