Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülinap torta nélkül?

Szülinap torta nélkül?

Figyelt kérdés

Lesz a születésnapom, és szeretnék egy tortát. A sütést senki nem vállalja be (én nem tudok sütni), rendelni meg nem akarnak,mert ez nem olyan különleges mint a tavalyi (akkor voltam 18). Csalódott vagyok.

Anyagilag megengedhetnénk hogy rendeljünk egy 3000 ft-os tortát, bele gyertyával.

A nagyszülők ellenzik leginkább, hiszen "csak" 19 éves leszek, és ez nem olyan nagy szám. Eddig minden évben volt tortám. Viszont a családi ebédre "igényt tartanak". Nem szeretnék torta nélkül ünnepelni. Egyszer leszek 19 éves, szeretnék tortát. Szerintem nem olyan nagy kérés.

2009. nov. 16. 14:31
1 2 3 4 5 6
 11/51 A kérdező kommentje:
Bulizni sem engednek, vagyis nem adnak rá pénzt. Egy fillérem nincs. Dolgozni nem mehetek el, mert "nehogy a tanulás rovására menjen".
2009. nov. 16. 14:46
 12/51 anonim ***** válasza:
82%
Szülinap torta nélkül nincs.Ha jo modba éltek akkor kérj pénzt és vegyél magadnak. Vagy süss piskotát (nem nagy dolog)4 felé vágod egymásra teszed megkened nutellával vagy amivel akarod utánna tejszinhabbal körbe kened tezsel rá tortadiszitövel mintákat és kész.A nagyim mindig iylet csinál és nagyon jo hamar kész van.
2009. nov. 16. 14:46
 13/51 anonim ***** válasza:
81%
A nagyszüleid tartják el a családodat? Szerintem a szüleidnek is van beleszólásuk. És mit számít, hogy ők pénzkidobásnak gondolják, ha te szeretnéd? Ajándék sem lesz? Mert akkor mondhatod, hogy minden vágyad egy torta. Különben sem pénzkidobás, hiszen megeszitek, a szervezet meg beépíti, tiszta haszon. :)
2009. nov. 16. 14:47
 14/51 anonim ***** válasza:
57%
19 évesen nem vagy valami önálló ha vásárolni sem mehetsz egyedül...A nagyszüleid meg,hogy sajnálják az 3-5000 forintot tortára az az ő dolguk..Talán kevés a nyugdíj vagy van más dolog amire kell(pl:fűtésre? villanyszámlára stb?)Nagyon sok családnál miden pénzre szükség van így örülnek ha tudnak a KICSI gyereküknek házi készítésű sütit csinálni,és nem tortát venni...19 évesen már nem olyan nagy dolog ha nincs torta.Ha ennyire szeretnél süss te egyet..Én sem tudok sütni,de sok segítő ember van akik"szájbarágósan" elmondják az elejétől kezdve mi hogyan kell csinálni...Biztos lesz valaki aki segít neked is...
2009. nov. 16. 14:53
 15/51 anonim ***** válasza:
83%
Biztos vagyok benne, hogy lesz tortád. Szerintem meglepetésnek szánják.
2009. nov. 16. 15:01
 16/51 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem ne süss magadnak, mert az meg milyen már...saját magadnak csinálni a szülinapi tortát..

Valaki írta,hogy vannak olcsóbb torták is, mond azt a nagyszüleidnek,hogy neked így teljes a szülinap. Szerintem igazuk van abban,hogy pénzkidobás,mert 5000ft egy tortáért sok, meg úgyis elfogy és nem egy megmaradó emlék és nem is egy olyan dolog,aminek később hasznát veszed. tsok az az 5ezer ft egy tortáért, de ha megtehetitek,akkor persze más. De szerintem fontosabb az,hogy összejön a család és megköszöntenek,mert vannak olyan emberek,akik senkinek sem jutnak eszébe.

Mikor én először nem kaptam tortát, rossz volt, de beláttam,hogy egyrészt ki lehet bírni másrészt meg drága, az árán sok mindent lehet venni,ami tényleg hasznos.

2009. nov. 16. 15:02
 17/51 anonim ***** válasza:
90%
Vannak olyan emberek akiknek a torta nem fontos de te pont olyan vagy aki igényli, amint írod lenne rá pénz, nem értem miért nem vesznek. Próbáld meggyőzni őket h ez neked fontos. Nem értek egyet az előttem szólóval, hogy legyen önálló ha jövedelme nincs se zsebpénze!!! Ha minden kötél szakad kérj a barátaidtól ajándék gyanánt vagy kölcsön.
2009. nov. 16. 15:04
 18/51 A kérdező kommentje:

Nem a nagyszülők tartanak el. Mivel tavaly voltam 18, tehát nagykorú lettem, ezért különleges tortát szerettem volna, nem az egyszerű kör alakú csokitortát.

Maga az élmény, hogy ebéd után behozzák a tortát, belerakják a gyertyát, és én elfújom, ez a pillanat nagyon fontos nekem.

Sajnos nem meglepetés lesz. :( Csütörtökön megyek a nagyszüleimhez ebédre, beszélek velük. Ha már ennyire erőltetik a családi összejövetelt, akkor torta is legyen.

Anyu tiszteletben tartja a szülei döntését, hogy ők nem akarnak tortát, akkor ne legyen.

2009. nov. 16. 15:16
 19/51 anonim ***** válasza:
45%

Már nem azért mondom,de eléggé elcseszett egy család lehettek.A szüleidet anyukád szülei irányítják,te meg 19 évesen ennyire önállótlan gyerekes vagy.Nem követelhetsz semmit,elköltözhetsz és megállhatsz a lábadon.Munka mellett is lehet tanulni,nagyon sokan csinálják.A szülinapi torta meg meglepi szokott lenni,nem kérni szokták.Ha a te kívánságaid a szüleidnek nem fontosak,az ellen nem sokat tehetsz.Egyébként 19 évesen nekem már rég nem vettek semmit a szüleim,én segítettem őket anyagilag.

Ne nyavalyogj,tanulj dolgozz,éld az életedet,és állj meg a saját lábadon.

2009. nov. 16. 15:23
 20/51 anonim ***** válasza:
80%
hát érdekes egy családod van.. a te szülinapodon a nagyszüleid döntik el , hogy neked legyen e tortád!! ennyi erővel miért nem ők kapnak a szülinapodon ajándékot, hiszen az ő kedvükben kell járni. én azt ajánlom minél előbb önállósodj, és te ne kövesd majd el ezt a hibát a gyerekeidnél és unokáidnál.
2009. nov. 16. 15:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!