Mit tegyek, ha a férjem úgy szeretné hívni a kisbabánkat, mint a volt barátnőjét?
A volt barátnője Veronika volt, nem volt egy komoly kapcsolat, a lány inkább csak kihasználta, ekkor a férjem 18 körül lehetett. Ennek vége lett, 19 éves korában jöttünk össze, 8 éve együtt vagyunk. Tudom, hogy nem érez semmit már a lány iránt, és azt mondja, mindig is ez a név tetszett neki.
Hiába sorolok más neveket, maximum azt mondja rá, hogy tűrhető, elmegy vagy nem tetszik neki. Nekem amúgy a Veronika név soha nem tetszett.
Sajnos minden kulturaban túl nagy hangsuly van azon, h a ferfi mit szeretne.
En a mai eszemmel magasról tennék rá
Érdekes, hogy a terhességet szulest a nö csinalja vegig, magánügyként, azután meg mindenkinek mindenféle joga lesz a gyerekhez
"Akik azt mondják, hogy nincs köze a névválasztásnak ahhoz, hogy kik vesznek körül minket, akkor miért van az, hogy sokan az édesanyjuk, édesapjuk nevét adja a gyermekének, kedvességből, egy olyan pozitív gesztusból, hogy fontosak nekik a szülők, így a gyermeket is úgy fogják hívni? :)"
Ez azért teljesen más.Amikot TUDOD, hogy valakiről nevezedel, aki hozzád közel áll, abban az esetben senki nem mondta, hogy nincs köze hozzá.Én pl csak azt írtam, hogy egészen ovis koromtól tetszett a Péter és a Tomi név is, aztán az élet úgy hozta, hogy voltak ilyen nevű barátaim is.Tehát egyáltalán nem jelenti azt, h AZÉRT, mert...
Nem tudok olyat elképzelni, aki megházasodik és AZÉRT adja a gyerekének az exe nevét, mert olyan sokat jelentene neki...hát akkor minek házasodik mással az ilyen ha ennyire fontos neki az exe?
Ha van ilyen...hát egészségére, de ha csak egyszerűen a név tetszik neki akkor meg a párja gondolkodása érdekes...önbizalomhiányra utal, ha mögé gondol többet is.(Akkor minek megy hozzá, ha azt hiszi a párja még az exe után sóvárog?)
Igen, most így belegondolva akár a férjemről is beszélhetnék, hisz ő sem akarta a Péter és Tomi nevet.(Igaz, a házasságunk után tudta meg h volt ilyen nevű párom is, egy beszélgetésnél, amikor már bőven régóta együtt voltunk ahhoz, hogy ha vmiről szóba jöttek korábbi kapcsolatok, kényelmetlen érzés nélkül tudtunk beszélgetni az exekről).
Ettől függetlenül igen, szerintem nála is önbizalomhiányból fakadt a dolog...aztán maradtunk a Balázsnál, az tetszett mindkettőnknek.(Nem is értem, de végképp nem, hogy a legjobb barátom, akit Balázsnak hívtak és ő vette el a szüzességem, amit tudott is a férjem miért nem zavarta.Pedig a mai napig jóban vagyunk, soha nem volt az a hú de nagy szerelem a miénk, fiatalok, 17 évesek voltunk mikor a barátságból több lett, de véget is ért hamar, aztán a barátság maradt, igaz azóta jó messze költözünk egymástól.Viszont ha szökőévben egyszer összefutunk tök jól elbeszélgetünk és a férjemmel is jóba van.Tetézném azzal, hogy még a szülinapjuk is ugyanazon a napon van, hát erről én már nem tehetek,a fiam akkor akart jönni) :)
Szerintem nem függ össze a kettő, de én sem szeretném, ha a gyerekünknek olyan neve lenne, ami nekem nem tetszik. Én nem is komplikálnám az egészet a páromnak azzal, hogy így az ex, meg úgy, egyszerűen megmondanám, hogy ez a név nekem nagyon nem tetszik, keresgéljünk addig, amíg olyat nem találunk, ami mindkettőnknek megfelel.
Egyébként a szüleim is úgy voltak, hogy nem találtak olyan nevet, ami mindkettőjüknek tetszett volna, így anyukám nevét kaptam. Esetleg kaphatná a ti babátok is a te neved. A te neved már csak nem utálja a férjed.
Azt még hozzátenném, hogy tényleg nem mindegy, milyen emlékek fűznek egy névhez. Én sem szeretem a Veronika nevet, de nem azért, mert csúnya, hanem mert volt egy nagyon kis r.hadék osztálytársam évekig, akit így hívtak és a mai napig rá asszociálok, nem tehetek róla.
Szerintem mindenképp válasszatok valami mást.
Szerintem itt a hangsúly azon van, hogy a kérdezőnek alapvetően nem tetszik a Veronika név, a férj pedig le se tojja a véleményét, nem hajlik a közös megoldásra. Holott a gyerek nevét közösen kellene kiválasztani, nem úgy, hogy az egyik kiköti hogy ez lesz és kész, a másiknak meg kuss.
Előfordul az emberrel, hogy olyan név tetszik neki amivel szerepelt ellenkező nemű illető az életében, ez még nem bűn és ahogy többen is leírták, ilyenkor általában nem az adott személy után akarják a nevet adni, hanem csupán mert a név TETSZIK. Abban természetesen sokaknak igaza van, hogy nehogy már az ex után nevezzük el a gyereket, de az meg már a beteges féltékenység és kicsinyesség jele, hogy "jártál két hetet egy Petivel, akkor a gyerek nem lehet Peti", hiába 10 éve volt és 2 hétig tartott kb., és ha nem dörgölik az orra alá eszébe se jutna...
Erdekes, hogy itt szinte mindenki a volt baratja nevét adná a gyerekének, na nem azert mert szerelmes, dehooooogy, csak tetszik a nev es pofatlan hulye maradi, aki ezt nem erti meg
Jo vicc
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!