Mit tegyek, ha a férjem úgy szeretné hívni a
kisbabánkat, mint a volt barátnőjét?
Figyelt kérdés
A volt barátnője Veronika volt, nem volt egy komoly kapcsolat, a lány inkább csak kihasználta, ekkor a férjem 18 körül lehetett. Ennek vége lett, 19 éves korában jöttünk össze, 8 éve együtt vagyunk. Tudom, hogy nem érez semmit már a lány iránt, és azt mondja, mindig is ez a név tetszett neki.
Hiába sorolok más neveket, maximum azt mondja rá, hogy tűrhető, elmegy vagy nem tetszik neki. Nekem amúgy a Veronika név soha nem tetszett.
Szerintem a két dolog között nincs összefüggés, minden bizonnyal tetszik neki a név és semmi köze ennek a ténynek az exhez. Mindettől függetlenül olyan nevet kell(ene) választanotok, ami mind a kettőtöknek tetszik.
2013. nov. 7. 07:42
12/36 anonim válasza:
Ezt nem lehet így elintézni. De ha már úgy állunk hozzá, hogy az lesz amit az egyik fél akar és kész, akkor én meg tapasztalatból mondom, hogy a szülőszobában az anyukától kérdezik meg, hogy milyen nevet választott:)
2013. nov. 7. 07:58
13/36 anonim válasza:
Szerintem nem az a probléma, hogy a férj exét is így hívják. A névválasztásnak alapvetően kettőtök döntésén kell alapulnia, tehát olyat ne válasszatok, ami valamelyikőtöknek nem tetszik (mindegy milyen okból). Van több száz, ha nem több lánynév, ami közül válogatni lehet, csak találtok valamilyet, ami megfelel mindkettőtöknek.
Sok sikert!
2013. nov. 7. 08:03
14/36 anonim válasza:
Nem olvastam el a hsz-eket, de nekem pl mindig is a Péter név tetszett, nagyon szerettem volna ezt adni a fiamnak.Meg a Tomi.Nos úgy hozta az élet, hogy volt Tomi és Péter nevű barátom is.A világon semmit nem jelentenek, viszont kicsi korom óta oda vagyok ezekért a nevekért.A férjem "természetesen" nem engedte ezt a nevet adni egyik fiamnak se :D Viszont csak magamból kiindulva tényleg semmi köze a névnek az exhez.
2013. nov. 7. 08:07
15/36 anonim válasza:
Az én páromnak előttem 3 komolyabb kapcsolata volt, mondhatni, hogy mindegyikbe nagyon szerelmes volt, és nem is ő vetett véget a kapcsolatoknak. De én sem örülnék ha a lányunk valamelyik exe nevét viselné. Nem féltékenységből, hanem egyszerűen nem tartom jó ötletnek. Szerencsére a párom is hasonlóan gondolja, és exek neve alapvetően ki van zárva. Akik azt mondják, hogy nincs köze a névválasztásnak ahhoz, hogy kik vesznek körül minket, akkor miért van az, hogy sokan az édesanyjuk, édesapjuk nevét adja a gyermekének, kedvességből, egy olyan pozitív gesztusból, hogy fontosak nekik a szülők, így a gyermeket is úgy fogják hívni? :) Valamint nálam nem csak exek neve van kilőve, hanem az olyan nevek is, amelyeket egy-egy p*csa visel és nem a szívem csücske. Érdekes...:)
2013. nov. 7. 08:12
16/36 anonim válasza:
spec nálam csak a szülés másnapján kérdezte meg az anyakönyves csaj h mi lesz a neve - apuka sehol nem volt akkor
szal azt írhattam volna be ami NEKEM tetszett
(am a közösen választott név volt:-D
2013. nov. 7. 08:12
17/36 anonim válasza:
Akkor én vagyok a másik oldfalról.
Volt Balázs nevű barátom, és most évekkel később a kisfiamat hívják Balázsnak.
Egyszerűen ez a név tetszett.Anélkül, hogy eszembe jutna az ex. Nem az ex nevét adtam a gyereknek, nem róla neveztem el, hanem a Balázs NEVET ADTAM a gyereknek, függetlenül attól, hogy van rajta kívül több százezer Balázs.
A válaszokból idézek, hogy akkor én mi vagyok:
-ízléstelen
-Csúfolkodó (mit jelent?)
-bunkó és csömör
Ezt nem tudtam, de köszi. :) :) :)
2013. nov. 7. 08:18
18/36 anonim válasza:
Nekem a Márk név tetszik, de volt egy ilyen nevű... hát hogy is mondjam... "összejártunk"... szóval férjem nyélből közölte, hogy nem, pedig nekem is nagyon tetszik... :/
Amúgy én megértelek!
2013. nov. 7. 08:29
19/36 anonim válasza:
Kacsacsőrű Kerry, hívhatod beszűkült gondolkodásmódnak vagy agytalanságnak, de nem fogom a gyerekemnek azt a nevet adni, amit ha meghallok egy k***a jut róla eszembe akin a fél város átment. Nyilván ha a lányomnak is ez lenne a neve attól még teljesen más ember, személyiség lenne, de valahogy akkor is ódzkodom attól a névválasztástól. És akkor most kövezzetek meg. :)
2013. nov. 7. 08:45
20/36 anonim válasza:
A hangsúly azon van, hogy a kérdezőt zavarja. Rohadtul mindegy hogy mi miatt, de nem akarja ezt a nevet a gyerekének és kész. Ahhoz meg aztán abszolút senkinek semmi joga, hogy kicsinyesnek és önzőnek nevezze, mert nem akar belemenni egy olyan dologba amitől ennyire viszolyog.
Kérdező, van szád, mondd el a férjednek hogy ez neked ekkora problémát jelent, ha van egy kis agya akkor megérti. Egyébként én sem adnék olyan nevet a lányomnak, amilyen exe már volt a páromnak. Engem is zavarna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!