Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válás után mi a módja, hogy...

Válás után mi a módja, hogy exem levegye a nevemet, mert a jelenlegi feleségemnek is ugyanaz lett?

Figyelt kérdés
Elváltam és a válásnál kértem a bírónőt, hogy a volt feleségem vegye le a nevemet. A bírónő válasza erre annyi volt, hogy csak akkor ha bűncselekményt követ el. Na most azóta újra nősültem és a jelenlegi feleségemnek ugyan az lett a neve, de hallottam, hogy ilyenkor van valami módja, hogy kötelezzem az exemet a névlevételre. Tud nekem valaki ebben valamit írni? Hová forduljak?

#válás #névlevétel kötelezettsége
2013. nov. 6. 10:04
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
24%
Ajanld fel neki, hogy kifizeted a evvaltoztatas minden koltseget.
2013. nov. 7. 09:34
 32/48 anonim ***** válasza:
65%

Hogyha az új feleségedet zavarná hogy ugyanaz a neve mint az exnek, nem ugyanúgy vette volna fel a neved. Szóval az új feleség a hlye. Most ha meglátom a szomszéd grillsütőjét és veszek egy ugyanolyat, utána kötelezhetem hogy dobja ki mert az enyém is olyan?

Most jöttetek rá hogy mi az ex neve? Komolyan, olyan dolgokból tudtok problémát csinálni...

l20

2013. nov. 7. 09:51
 33/48 A kérdező kommentje:
Az új feleségem és Én is régimódiak vagyunk. Akkor is megfogom találni a kiutat ha bele is zakkanok, hogy végleg megszabaduljak az exemtől.
2013. nov. 7. 15:21
 34/48 anonim ***** válasza:
59%
Mondom hogy ajanld fel neki, hogy kifizeted a koltsegeket. De ha valoban olyan gonosz, ahogy beallitod, mar csakazertse fogja megvaltoztatni.
2013. nov. 7. 19:13
 35/48 anonim ***** válasza:
23%

en uj feleseg az eskuvonk elott megkertem az exet vegye le a leendo ferjem nevet ha a ferjem mar nem kell neki a nevet se viselje.AZt is elmeseltem neki hogy neki lesz ciki mert en mindenkinek elmondom o csak egy ex aki tu csoro hogy sajat nevet viseljen.

Es mivel megkertem ra megtette egy honapon belul.

En nem vettem fel a ferjem nevet de nem az ex miatt hanem azert mert en maradi buta dolognak tartom nevet valtoztatni.

Pedig regimodi vagyok de a ferfjezett nevtol mar kicsi korom ota iszonyodom mintha megszunne az egyenisegem brrr

2013. nov. 7. 19:38
 36/48 anonim ***** válasza:
51%
Ajánld fel neki hogy megvásárlod tőle a nevét. Ha pénzt kap érte az már más.
2013. nov. 9. 18:44
 37/48 anonim ***** válasza:
100%

"AZt is elmeseltem neki hogy neki lesz ciki mert en mindenkinek elmondom o csak egy ex aki tu csoro hogy sajat nevet viseljen."

Hú, de kemény vagy... Én mondjuk azzal vágtam volna vissza, hogy nagyon féltékeny típus lehetsz, ha már a gondolatától is rettegsz, hogy a levetett pasim nem egyedül a tiéd :D

2013. nov. 10. 21:12
 38/48 anonim ***** válasza:
40%

Nem vettem fel a nevet mert az egesz nevdolgot hulyesegnek tartom Van nekem sajat nevem.

Nem vagyok feltekeny tipus de a hajam felall azoktol akik a pasit leveszik de a nevevel elnek dedelgetig a ferjezett nevuket mint egy kincset egesz eletukben.

Kisne akinek Nagy Bela az eletttarsa egyszeruen undorito dolog.

2013. nov. 11. 04:57
 39/48 anonim ***** válasza:

8: És hogy derült ki, hogy érdekházasság?

Mit mondott az Anyakönyvi Hivatal, mit tehetsz?

2013. nov. 11. 05:46
 40/48 anonim ***** válasza:
80%

21, 22:

Volt itt egy topic, hogy aki bármilyen férjezett nevet visel, azokat a felmérések szerint nem veszik annyira komolyan a társadaloban, pl. a munkaerőpiacon, mint a saját nevüket viselő nőket akik sikeresebbek és elismertebbek is az élet minden területén. 2-3 hete volt, keressétek meg!

2013. nov. 11. 05:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!