Hogy vegyem rá? Többi lent.
1. A helyzet az, hogy a páromnak nincs érettségije és nem is akarja megcsinálni, mert utál tanulni. Engem szekál anyukám, hogy én csesztessem a párom hogy csinálja meg mert kell. De ha felhozom egyből felidegesítem és csak veszekedés lesz belőle. Én nem kötelezhetem, hogy csinálja meg, neki kell éreznie.
2. Párom nem akar a szüleimhez jönni. Még nem lakunk együtt szóval én otthon lakom, meg albiba a suli miatt. Hétvégente tudunk találkozni csak és van egy időszak amikor nem tudunk hétvégén együtt lenni mert nekem dolgom van és azt a kis időt se akarja a szüleimmel eltölteni. Anyumnak az lenne a jó, ha ott lenne és segíteni vmi munkába, de párom közölte ő nem akar semmit se csinálni ott.
Én meg ott vagyok, h az egyik mondja nekem ő nem megy, mert nem akar, meg hallgatom anyumat, hogy miért nem megy stb. Párom nem is akar menni és nem is ad lehetőséget, h a szüleimet megismerje vagy megszeresse. Nem bántották meg semmi. Csak néha látja, ha velük beszélek akkor felidegesítem magam és ebből kifolyólag ő nem akar jönni.
1, Nem tudom, "vidéken" mi a szokás, de itt a "városban" én nem tudok róla, hogy az emberek szabad idejükben, mikor végre nem kell dolgozniuk, arra lennének kötelezve, hogy amúgy cselekvőképes és jó erőben lévő anyósnak és apósnak húzzák az igát ingyen.
Aki még csak nem is anyós és após, mert össze se házasodtatok... Az _alkalmankénti_ segítés belefér, de ne haragudj, te átjársz az ő szüleihez minden hétvégén ellátni a háztartásukat? Mosol, főzöl, takarítasz ott? Ha nem, akkor ezt miért várod el, hogy a te szüleidnek dolgozzon ingyen?
2, Szerintem hagyd azt az embert az érettségivel, mindennel együtt... NEKED van bajod vele, és nem csak édesanyádnak. Miért vagy olyan emberrel, akit nem tartasz magadhoz megfelelőnek (holott kétszer annyit keres, mint te, de ezt a tényt egyszerű a szőnyeg alá söpörni, úgy látom)? Nem fújnád anyád szövegét, ha nem értenél vele egyet... Szóval keress magadnak egy diplomást, és legyél boldogabb azzal, ha neked az számít. ;) Mert te csak akkor tartod törekvőnek az embereket, ha tovább is tanulnak, az neked nem elég "törekvés", hogy kétszer annyit keres, mint te... Nevetséges... Ha benne megfogalmazódik egyszer az igény, hogy továbbtanuljon, majd fog. Ha nem fogalmazódik meg, vagy elfogadod ezt, vagy dobbantasz, mert ez neked nem elég menő. Ennyi...
Észre se veszed, hogy meg akarod szabni az élete irányát egy felnőtt embernek, hogy mit tanuljon, mikor hol dolgozzon a te szüleidnek, mikor legyen nálatok... Elviselhetetlen lehetsz...
Kedves 21-es
Vidéken sajnos ez van belenevelve az emberekbe és nehéz elszakadni, vagy szabadulni ami csak veszekedéssel és haraggal lehet.
Én nem járok hozzájuk segíteni, mert nincs kinek!
Nem vagyok elviselhetetlen, mert nem rágom a fülét, összesen 2x hoztam fel a témát és ennyi.
Ekkora hülyeséget édes istenem. Én is vidéki vagyok, sosem erőszakoskodott anyukám, se apukám hogy na most akkor hétvégén favágás van azonnal menjen a párom segíteni. Ha a páromnak kedve van, ráér, szívesen teszi akkor megy- ha nem, nem. Mellesleg én sem szívesen segítenék olyan embernek aki folyton belepofázik az életembe.
A másik, nem egy egyetemet végzett emberrel találkoztam aki buta mint a föld. Attól hogy valakinek van diplomája meg x szakmája, nyelvvizsgája, nem feltétlen jelenti hogy okosabb a másiknál. Nem értem hogy anyukád miért ugat bele a kapcsolatodba, pláne nem abba hogy miért nem érettségizik le a párod?! Lehet nincs rá szüksége.
3-as vagyok.
Mondjuk ha te nem vagy ott Kérdező, akkor miért sertepertélne ő ott egyedül minden hétvégén? Ez így tényleg furcsa. Az viszont gáz, ha ódzkodik a családodtól, és soha nem megy oda.
Nem értem, hogy miért nem lehet egyedül az albiban?
Amúgy meg elhiszem, hogy jól keres, és momentán nincs szüksége érettségire, de bármikor adódhat egy olyan helyzet, hogy szüksége lenne rá (pl. el kell végeznie valami tanfolyamot a munkájához, amihez kellene az érettségi). Akkor meg lesz lőve azért, mert nem gondolkodott előre. A mai világban ez már annyira alapdolog mint egy jogosítvány.
Miért nem mondod meg anyukádnak, hogy nem mindig a papír a lényeg? Látod te is, a párodnak nincs érettségije, mégis jól keres! Nem ez a lényeg?! Akkor lenne gáz, ha még dolgozni is lusta lenne!
És ha szerinted támogat téged a tanulásban, akkor később sem fog ellened fordulni azért, mert te "tanultabb" vagy (ezt az egyik kommentelő miatt írom).
Az én páromnak is csak 8 általánosa van, most próbál szakmát szerezni, én meg itt vagyok diplomával..és?! Ennek ellenére ő már fiatal kora ellenére elég sokat dolgozott, én meg még semmit. (Nem mellesleg ő is rengeteget segített és segít is az én szüleimnek, egy időben mégis "meg lett szólva", hogy miért nincs végzettsége.. szóval ez elég szánalmas)
Utolsó, azt hiszem én vagyok az a kommentelő akire utalsz.
Sajnos tényleg volt egy ilyen kapcsolatom, ahol az illető irigy volt rám, és le akart húzni a saját szintjére. Gondolom ez az ő komplexusaiból eredt, de ez mindegy is.
Volt egy másik barátom, akinek 8 általánosa volt, nagyon jószándékú, de szegény végtelenül buta volt. Valamiért azt hazudta, hogy van érettségije, utána bevallotta, hogy nincs... Engem zavart a 8 általános, mert legalább lett volna egy szakmunkása, vagy bármi.
A férjemnek is az volt a meggyőződése, hogy neki elég a szakmunkás, nem kell érettségi. Aztán jelentkezett valahova, ahová kellett volna, ő pedig beígérte, hogy megcsinálja (ekkor még nem ismertük egymást). Fel is vették, le is érettségizett nulla tanulással. Szerencséje volt, hogy felvették így is, hogy menetközben csinálja meg. Persze van másodállása, amit imád, és amihez nem kell sem érettségi, sem diploma. Mindkét munkáját imádja.
Én sem gondolom, hogy a papírtól lesz értelmesebb valaki. Nekem 2 diplomám van, a férjemnek érettségije. Ő is el tudna végezni valamilyen büfészakot egy fősulin, mint sokan, akik csak diplomát akarnak, nem pedig érteni valamihez, de neki talán tényleg felesleges, mert akkor sem váltana munkát.
Viszont az érettségi az egy elvárható minimum (korábban leírtam már, hogy miért)-bármikor szükség lehet rá, és nem fog minden munkáltató 4 évet várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!