Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá? Többi lent.

Hogy vegyem rá? Többi lent.

Figyelt kérdés

1. A helyzet az, hogy a páromnak nincs érettségije és nem is akarja megcsinálni, mert utál tanulni. Engem szekál anyukám, hogy én csesztessem a párom hogy csinálja meg mert kell. De ha felhozom egyből felidegesítem és csak veszekedés lesz belőle. Én nem kötelezhetem, hogy csinálja meg, neki kell éreznie.

2. Párom nem akar a szüleimhez jönni. Még nem lakunk együtt szóval én otthon lakom, meg albiba a suli miatt. Hétvégente tudunk találkozni csak és van egy időszak amikor nem tudunk hétvégén együtt lenni mert nekem dolgom van és azt a kis időt se akarja a szüleimmel eltölteni. Anyumnak az lenne a jó, ha ott lenne és segíteni vmi munkába, de párom közölte ő nem akar semmit se csinálni ott.

Én meg ott vagyok, h az egyik mondja nekem ő nem megy, mert nem akar, meg hallgatom anyumat, hogy miért nem megy stb. Párom nem is akar menni és nem is ad lehetőséget, h a szüleimet megismerje vagy megszeresse. Nem bántották meg semmi. Csak néha látja, ha velük beszélek akkor felidegesítem magam és ebből kifolyólag ő nem akar jönni.

2013. nov. 4. 09:32
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
a barátod dolgozik egyáltalán valamit?
2013. nov. 4. 10:05
 12/29 A kérdező kommentje:

Igen, 10 éve dolgozik egy gyárba, nem sori munkás és jelenleg 2x több fizuja van mint nekem, akinek gyakornoki fizetése van és még lesz is 1 évig aztán kapok kb 10 ezer ft emelést talán...

Nekem a szomszédomba a feleségnek 3 diplomája van a férje meg 3 műszakba jár dolgozni és vígan meg vannak és gyerekeket nevelnek.

2013. nov. 4. 10:09
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Akkor meg minek a kérdés?
2013. nov. 4. 10:12
 14/29 anonim ***** válasza:
71%
A hozzáállása a probléma számomra, nem az, hogy nincs érettségije.
2013. nov. 4. 10:19
 15/29 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a végzettségibeli különbség is probléma lehet egy idő után. Legalábbis ha ekkora a különbség, hogy még érettségizni sem hajlandó. Manapság azért ezt már alapnak tekintendő. Nyilván a végzettség nem egyenlő az értelmi szinttel és a műveltséggel, de azért árulkodó. Egyszer volt egy ilyen barátom nekem is, nemsokági bírtam mellette. Egyszerűen nem tudom egyenrangúként kezelni ha buta a férfi. Legalább legyen az én szintemen. Külünben nem tudnánk kiegyensúlyozott kapcsolatban élni.
2013. nov. 4. 10:30
 16/29 anonim ***** válasza:
27%

Ne vedd rá!

Ha szereted, akkor ne azért szeresd, mert van egy papír a kezébe. Fogadd el olyannak, és annyi végzettséggel, ahogy van.

Anyádéknak semmi köze a végzettségéhez. Ez valahogy úgy néz ki, hogy most piszkálják mert nincs érettségije, aztán meg piszkálják mert nincs diplomája. Anyádnak sose lesz jó, bármit is tesz majd. Te meg ne győzködd, mert ha ebből vita van akkor neked is fontos a papír, nem az embert nézed. Állj tovább. Majd lesz egy tanult barátod, akiről elmondhatod, hogy diplomás, igaz fele annyi fizetésért.

A segítségről meg annyit, hogy én se mennék el. Ha anyádék leállítanák magukat akkor igen, de nehogy már a sok negatív kritika mellé még kérni is legyen képük.

A baj ebbe a történetbe ott van, hogy nem állsz ki amellett anyuékkal szemben, akit elvileg szeretsz. Gondold át így az egész kapcsolatodat. Mellette kellene állni, nem pedig anyádék miatt nyaggatni.

2013. nov. 4. 10:31
 17/29 anonim ***** válasza:
71%

Mi is hasonlóképp vagyunk a férjemmel. Neki nincs érettségije sem, nekem diplomám van, több nyelvvizsgám. A kapcsolatunk elején próbáltam néhányszor rávenni, hogy csinálja meg az érettségit, de nem akarta, én pedig nem erőltettem. Mióta ismeresm, mindig is dolgozott, most is fix munkahelye van, 10 éve van ugyanannál a cégnél. Nincs extra magas fizetése, de nem is minimálbér, inkább átlagos. Én többet keresek, mint ő, de ez eddig soha nem zavarta, tisztában volt ezzel, hogy így lesz, mikor összekötöttük az életünket. Azóta már van 2 gyerekünk, és még minidg boldogok vagyunk együtt. 18 éve ismertük meg egymást, és 10 éve élünk együtt (nagyon fiatalon ismerkedtünk meg, azért nem költöztünk össze hamarabb).

Én is sokat hallgattam, hogy nagyon nem jó, hogy enniyre különböző a végzettségünk, és nem sokáig leszünk együtt, de erre az élet rácáfolt. :)

2013. nov. 4. 10:32
 18/29 A kérdező kommentje:

Én nem nyaggatom. 2x felhoztam és én ennyibe hagyom.

Azt se mondom el neki, hogy anyum piszkál ezzel.

Kiállok mellette, hisz nem kötelezem, hogy menjen nélkülem, sőt védem is! Amit meg is jegyeztek, hogy miért védem ennyire, hogy nem akarom, hogy nélkülem legyen otthon...

2013. nov. 4. 10:35
 19/29 anonim ***** válasza:
57%
Most komolyan anyukádnak azért nem tetszik, mert nem tud ingyen cselédet csinálni belőle? Én se mennék szívesen, ha tudnám, hogy csak arra kellek hogy a ház körül segítsek. Anyukádék tesznek valamit a párodért vagy csak elvárások vannak?
2013. nov. 4. 10:51
 20/29 A kérdező kommentje:
Azzal védekeznek, hogy amíg vár rám az a 6 óra alatt addig hasznosan töltse az időt és mehet hozzánk segíteni vmit tevékenykedni...El szokott menni addig császkálni, vagy moziba pl, vagy főz nekem az albiba (de ez se jó, mert egyedül hagyom az albiba...).
2013. nov. 4. 11:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!