Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sógornőmékhez délután megyünk...

Sógornőmékhez délután megyünk látogatóba, egy hetes a kislányuk. Nem tudom mit mondjak a babának, nem nézhetem úgy mint egy kuka. Van ötletetek mit mondjak neki?

Figyelt kérdés
2013. nov. 3. 08:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"Hívtak benneteket látogatóba? Egy hetes gyereket nem igazán illik még látogatni."

A sógornőjéről van szó, tehát a legközelebbi családról (férj nővére/húga)! Már hogy ne illene. Mikor a sógornőm szült már másnap hívott hogy menjünk be a kórházba egy órára, hiszen nyilván mi is kíváncsiak voltunk.

A babának nem kell semmit mondani, ennyi idősen még a nap 80%-át átalusszák kb. Mondd az anyukának hogy nagyon szép, aranyos baba, kérdezgesd inkább hogy hogy van ő (az anyuka), mégiscsak egy nehéz időszakon van túl, hogy érzi magát, és ajánld fel a segítséged ha valamire szüksége lenne, kb. ennyi!

2013. nov. 3. 11:23
 12/20 anonim ***** válasza:
21%
hát pedig ne illik,hívás nélkül menni. a sógórnő meg nem is a legközelebbi rokon.
2013. nov. 3. 11:33
 13/20 anonim ***** válasza:

A férjed testvére nektek nem az egyik legközelebbi rokonotok? Az érdekes... de gondolom ha a te testvéredről lenne szó és a férjed nem érezné elég közelinek a dolgot, mindjárt itt háborognál...

Hívás nélkül SEHOVA nem illik menni, de itt nem ez volt a kérdés.

2013. nov. 3. 11:38
 14/20 anonim ***** válasza:
22%
A sógornő nem a legközelebbi rokon. Egy hetes csecsemőt csak legfeljebb a nagyszülők látogatnak, a sógornő tulajdonképpen egy idegen ebben az esetben, még a testvér sem szokott menni. Épp elég a babának meg a mamának az apuka, meg esetleg a nagyszülők segítsége.
2013. nov. 3. 11:49
 15/20 anonim ***** válasza:

nekem is fura, hogy egy hetes a pici és már fogadnak látogatót. akármilyen közeli rokonok is vagytok, még gyenge az immunrendszere, és pláne ebben a vacak időben könnyen elkaphat valamit. no meg egy ennyi idős picúrnak épp elég az anyukája meg az apukája, a többiek mind idegenek, akiket igen hamar soknak érezhet és nyűgös lesz.

nagy antitalentum vagyok ha apróságokról van szó, de a barátnőm babájának csak azt mondogattam, h milyen édes pici lábacskája, kezecskéje van, vagy épp teljesen normális felnőtt nyelven meséltem neki az őt körülvevő világról. igazából úgysem érti, de figyel a hangokra és ez szórakoztatja. bár ő már akkor 2.5 hónapos volt. nagyon jól viselte a gyűrődést, simán hiszti nélkül elfogadta hogy a karomban van, és én dajkálom. :)

2013. nov. 3. 12:41
 16/20 anonim ***** válasza:
Nem én vagyok hibbant, hanem az aki kiír egy olyan kérdést, hogy mit mondjon egy egy hetes babának! Egyébként szerinted miért vagyok hibbant? Azért mert szerintem nem illik látogatni egy egy hetes csecsemőt, különösen, hogy azt sem tudod, hogy minek is mész oda? Különben a párod a férjed?
2013. nov. 3. 13:36
 17/20 A kérdező kommentje:
Mi közöd hozzá???? Dilaj nőszemély!
2013. nov. 3. 13:45
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
Tehát nem is a férjed, akkor meg egyáltalán nem is vagy rokon. A dilaj nem tudom mit jelent. (de el tudom képzelni.)
2013. nov. 3. 13:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Kopj le!!!!
2013. nov. 3. 13:52
 20/20 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező nagyon intelligens kommentjeid vannak.
2013. nov. 3. 16:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!