Mit jelent a családodnak november 1-je Halloween vagy halottak napja?
Spec. a nevnaponat.
Mi ilyenkor ünneplünk. Megemlékezések egész évben vannak. 2-3 alkalommal megyunk egy évben a temetőbe. Ilyenkor Sosem.
hát, én halogén buli helyett bedőltem az ágyba, fárasztó nap volt az a csütörtöki péntek.
1-jén kimentünk a temetőbe a nagyszüleimhez, gyújtottunk mécsest. bár nekem nem jelent sokat ez az egész, hiszen nem telik el úgy óra, hát még nap, h ne jusson eszembe valamiről a mamám vagy a papám, minden nap megemlékezek róluk.
Nem is egy napon van...
De egyébként a halloween semmit, természetesen nem ünnepeljük, miért is kéne? Nem Angliában, Amerikában élünk... a halottak napja meg halottak napja..
A Halloween nekem semmit. Divatünnepnek tartom. Aki annyira akar jelmezbe öltözni, az tartson farsangot. Ja, hogy az nem trendi?...
A halottak napjának az alapkoncepciója nekem nagyon tetszik, de nemcsak akkor szoktam megemlékezni a halott szeretteimről, és van, hogy nem éppen aznap, hanem előbb vagy később megyek ki.
13# vagyok. Szóval itt is rengeteg a "de akkoris" ember. Na ezért vagyunk pontosan ott ahol. A rejtett erőforrás testvérnek szólítja a másikat, itt egy halloween-mindenszentek, és egy november másodikai halottak napja is képes ennyire megosztani az embereket.
Na ezért vagyok nullapontos, mert én egy toleráns, szeretetteljes világban élek, nem a gyűlölködésben, ahogyan itt sokan... De hát lelketek rajta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!