Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg pazarlás amit teszek?

Tényleg pazarlás amit teszek?

Figyelt kérdés

Férjemmel sikerült összevitatkoznom reggel és azóta is ezen filózok.

Gyermekem óvodája szerény költségvetésű, de nagyon családias ovi, maximálisan elégedett vagyok mindennel.

Múlt hónapban 250.000 ft-tal támogattam az intézményt amit játékokra (bel- és kültéri) illetve a tornaterem korszerűsítésére fordítottak.

Mivel gyermekem is oda jár és maximálisan lelkiismeretesek a dolgozók nem érzem pazarlásnak, férjem viszont megjegyezte, h a gyerekeinkre is fordíthattam volna.

3 fiam van, semmiben nem szenvednek hiányt és kevesebb se lett nekik ettől, nem kellett egy szelet csokiról se lemondaniuk.Szerintetek kinek van igaza?

2013. okt. 30. 14:43
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Akkor azt mondjátok, h valószínűleg nem magával a "költekezéssel" lehetett baja, hanem, h nem beszéltem meg vele?Lehet igazatok van, de tényleg nem szoktunk még ilyen összegnél leülni beszélni, ő se ha mittudomén vesz egy új tévét vagy akármit.Én ezt nem szoktam sérelmezni, ezért eszembe se jutott, h tüske maradhatott benne miatta :S
2013. okt. 30. 14:58
 12/44 zabmester ***** válasza:
91%

Na jó, de ha a férj sem szokta az ekkora kiadásokat megbeszélni a feleségével, mert ez náluk nem számít horribilis kiadásnak, akkor?

Amúgy nem, nem pazarlás, sőt, nagyon hasznos dologra adtál ki pénzt. Szerintem inkább arról van szó, hogy a férjed olyan típusú ember, aki ezt nem tartja hasznosnak, ő nem szívesen ad csak úgy, a közösségnek.

2013. okt. 30. 14:58
 13/44 anonim ***** válasza:
78%
Ha nektek nem komoly ez az összeg, akkor nem pazarlás.
2013. okt. 30. 15:00
 14/44 A kérdező kommentje:
Ajjaj, ez nagyon nincs így, adakozóbb, mint én :D Valószínű tényleg csak az egoja sérült vele, meg is lepődtem, mikor ezt így odamondta:) Most elutazott, egy hétig nem tudunk erről beszélni, én meg itt kattogok rajta.Ilyenen megsértődni...hát lehet "menstruál":)
2013. okt. 30. 15:01
 15/44 anonim ***** válasza:
68%
Bocsi, de jellemzöen milyen összegtöl szoktátok megbeszélni?
 16/44 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem a családtól vonod meg akkor nem pazarlás. Viszont mi amit nem a családra költünk mindent megbeszélünk, akár 250.000 Ft, akár 1000 Ft. Megtiszteljük egymást ennyire. Ha meg is tehetitek anyagilag a nagyléptékű költekezést, azért még egymásra jó ha odafigyeltek, mert borulhat a jó kapcsolat hamar...
 17/44 A kérdező kommentje:
Ha nagyobb összegről van szó, természetesen megbeszéljük.6-700-nál már pl mindenképp.Nem érzem úgy h tiszteletlenek lennénk egymással szemben, soha nem volt gond ilyen összegeknél, ha bármelyikünk is családon kívülre fordította volna.szórni se szoktuk a pénzt ész nélkül, tehát nem érezzük meg ha időnként ilyesmire fordítunk kb ekkora összeget.én úgy gondolom h valahol a gyerekemre is fordítottam így.
2013. okt. 30. 15:06
 18/44 anonim ***** válasza:
77%

Úgy látom az előttem lévőknek 250eft az nem számít. Hát én meg gondolnák ilyen összeget adni az tuti, még ha megtehetném is.

Egy, rengeteg kiadás lehet még emellett, ami fontosabb, mint az óvoda. Gondolok ilyenre pl. valaki beteg lesz a családban, vagy ilyesmi.

Másik, lehet a gyermekednek ezzel csak ártottál, az óvónők lehet éreztetik vele, ami miatt más szülők nem jó szemmel néznek rátok, vagy akár a gyerekek is észreveszik.

Én is szeretek adni, nekem fogyatékos gyermekem van, de jóval kisebb értékben tehetem meg.

Az én elvem, hogy figyelmesnek lenni egész évben mértékben, és mikor pl. ebben az esetben befejezte az ovit, akkor adni nagyobb értéket.

Ezt több szülőtől is így láttam.

2013. okt. 30. 15:12
 19/44 anonim ***** válasza:
70%
Komolyan, ennél szánalmasabb kérdést ritkán olvasok. Szép, hogy adományozol, de nem köszönték meg rendesen? Kiírsz egy kérdést, hogy összevesztél a pároddal emiatt, aztán kiderül, hogy nem is emiatt, csak kicsi vita volt és, hogy ilyen összegeket nyugodtan elkölthettek szó nélkül, mert nem lényeg, nem hiányzik. Most akkor mi is a problémád?
2013. okt. 30. 15:18
 20/44 anonim válasza:
90%
Szerintem sem pazarlás, ha megteheted, anyagilag megengedhetitek magatoknak. Viszont, ha már a férj megjegyzésében is benne volt, akkor én valóban költenék a gyerekekre is egy ekkora összeget. Van is tippem, hogy mire, hogy az valóban hasznos legyen!
2013. okt. 30. 15:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!