Szülők! Ti mennyire toleráljátok, ha sokat van nálatok a gyermeketek párja?
Sajnos nálunk elég depressziós, gyűlölködő légkör uralkodik a családban, ezért mióta együtt vagyok a párommal - lassan másfél éve - szinte mindig én vagyok náluk. A húgommal közös szobám van, és régebben is napokig kellett könyörögni, hogy egy-egy éjszakát néha töltsön már távol, hogy itt aludhasson a párom, ráadásul anyám és a testvéreim sajnos elég rosszindulatú, megkeseredett emberek, szóval nem is nagyon jöhetne hozzám - eleinte még el-elhívtam magunkhoz, de a párom sem érezte itt jól magát :/
Én iszonyatosan szégyellem magam emiatt, de nem tudok mit tenni. Mivel mindketten tanulunk, egyelőre szóba sem jöhet az összeköltözés ( a kis diákmunkás pénzből nem is menne), és a város két végén lakunk, tehát legalább 1-1,5, óra, mire eljutunk egymáshoz. A suli és munka miatt kevés az időnk, általában én mindig ott vagyok náluk hétvégén és néha még hétköznap is, ha úgy esik, hogy megtudjuk oldani a találkozást.
Nagyon aranyos és rendes szülei vannak, akik tényleg szeretnek engem, de én néha mégis olyan kellemetlenül érzem magam. Nyilván fogyasztok valamennyi rezsit és ételt (bár igyekszem keveset enni, meg épp csak letusolni, ha munkából esek oda), és soha egy rossz szót sem szóltak még. Sőt, az anyukája most még meg is kért, hogy mivel egy hétig nem lesznek otthon, aludjak ott mindennap náluk, hogy a párom azért mégse legyen egyedül :) Szóval, iszonyat rendesek, de azért értitek - nekem ez mégis olyan nyomasztó néha.
Mit gondoltok a helyzetről?
nálam is ez volt
alig vittem a párom haza, én meg mindig náluk voltam
eleinte sokat sírtam a páromnak, hogy ezt szégyellem, de amúgy a szülei sosem szóltak érte, hogy mindig ott voltam, lányukként szeretnek
most már külön élünk, így csak látogatóba megyünk
ha nem izélnek rajta, akkor nyugi
segíts a házimunkába, hogy egy kis hasznuk is legyen :)
nálunk is ez volt, csak fordítva, párom volt nálunk, a végén teljesen ott is lakott, csak enni járt haza. Ez az esküvő előtti fél évben-évben volt.
Mikor még friss volt a kapcsolat 1-2X mondta anyám, hogy sokat van ott. Őt nem zavarja, de nehogy az ő anyja mérges legyen, hogy a gyerek sosincs otthon. 5en éltek 2 szobában, öccsével közös volt az övé, és amúgy is egy nem épp felújított házról van szó...
Lényeg, hogy sose kért és sose fogadott el anyám semmit. Én mikor magunknak vettem pl. pizzához alapanyagot, akkor vettem úgy, hogy jusson öcsémnek is (anyámék nem eszik). Csokit, csipszet meg mindenkinek. Párom nagyon sokat segített is apámnak a ház körül.
Amit egyik válaszadó írt, hogy vigyél fogkrémet meg tusfürdőt... nem tartom jó ötletnek, az én anyám tuti viccesen, de azért megmondta volna, hogy legközelebb mire költse a pénzét... :)
Mivel férjem testépítő rengeteg rizst, csirkemellet vitamint eszik, azt sem engedte kifizetni (általában együtt vásárolunk)...
Én a helyedbe sütnék sütit, azt vinném át, teát, kávét, ha szeretik és isszák... de tisztálkodószert biztosan nem.
Nálunk soha nem volt gond, ha a barátnőim nálunk voltak. Akármennyit is fogyasztottak. Ez a rezsi dolog meg elég eltúlzott. Az hogy lezuhanyzol, kb 5 forintjukba fáj alkalmanként (1000 liter víz kerül 200 ft-ba)..
Ellenben ha én mentem zabálni a barátnőkhöz, azt már nem nézte mindenki jó szemmel. Főleg az apukák, és a fiú testvérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!