Mit tegyek, hogy kiengedjenek? (lent bőv. )
Anyukám szinte sehova nem akar elengedni, sötétbe nem mászkálhatok egyedül stb. Pedig a barátnőim és szinte mindenki akit ismerek állandóan bulizik meg ilyesmik. Nem szeretnék én sokat csak mondjuk havonta kétszer elmenni buliba, vagy ott aludni valamelyik barátnőmnél. Hogy vehetném rá anyukámat ? Segítsetek légyszi mert nagyon el vagyok keseredve annyira rossz hogy sehova nem mehetek és mindenből kimaradok :(
15/L
Anyukád nagyon jól teszi, hogy vigyáz rád!
15 évesen még nem a bulizáson kellene járnia az eszednek, hanem a tanuláson.
Nyugi, nem maradsz ki semmiből, legfeljebb nem kell 16 éves korodban abortuszra járnod!
Nem értek veletek egyet! Nekem is van egy kislányom 13 éves, és vigyázok rá mint a szememre! De 15 évesen egy egy bulit megengedhetne a kislány anyukája, persze nem egész éjszakába nyúlót gondoltam és nem minden hétvégének erről kéne szólnia. Biztos helyen, jó barátokkal, és persze érte mennék, mert valóban ne mászkáljon az éjszakában egy 15 lányka egyedül. A barátnőnél alvásban nem látok semmi kivetnivalót időnként, persze a szülők is egyeztessenek. És ez nem bizalom hiánya,de a kamaszok ebben a korban hajlamosak a huncutságokra.
Ha túlzottan tilt mindent a mama, előbb utóbb a lány hazudozni fog, és akkor meg az lesz a baj!! Meg kell találni a középutat azt mondom. Anyukádnak is mond el ezeket a dolgokat, hátha megenyhül egy kicsit!
Engem anyukám 15 évesen maga küldött bulizni, mert szerette volna, ha nem maradok ki a kortársi közösségből. Csakhogy szegénynek fogalma sem volt arról, mik folynak ott!
Úgyhogy most figyelj: én mondtam neki, hogy nem megyek, mert amilyen emberek ott vannak, meg amik ott folynak, abból nem kérek! Legyen eszed.
Miért kéne abortustra járnom attól hogy bulizok? Miért kéne részegen fetrengenem és drogoznom? Nem értem, miért általánosítotok. Attól, hogy vannak akik ezt teszik, nem biztos, hogy én is ezt akarom. Csak szeretnék elmenni bulizni, jólérezni magam a barátnőimmel, ismerkedni stb
de látom nem anyu az egyedüli aki nem ért meg
azér kössz...
Figyelj, megértünk mi Téged, mert mi is voltunk 15 évesek. De már idősebb fejjel tudjuk, hogy mit csináltunk jól, vagy mit kellett volna akkor másképp csinálni.
Lehet szórakozni és bulizni úgy, hogy édesanyád is beleegyezzen. 15 évesen az ember még nagyon hisz magában, de egy helyzetben már nem biztos hogy fogod tudni, hogyan reagálj, hogyan kezeld, mert még nincs élettapasztalatod. És azt nem a bulizással szerzi meg az ember. Ja, a fiúkkal kapcsolatos tanácsok pedig igazak, nem riogatás.
Hogy egy fimből idézzek: " A játék a régi, csak a játékosok újak"
én meg azt gondolom, hogy bezárni és elmagányosítani egy gyereket a lehető legnagyobb hülyeség, amit egy szülő elkövethet. ezzel a saját nevelésében nem bízik.
ez már nem nevelés hanem korlátozás.
a nevelés az, mikor tudod, hogy a gyerek épp eléggé fel van készítve mindenre, hogy ne csináljon hülyeséget.
HOGY TUDNAK
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!