Létezik olyan, hogy nem ismeri el a gyerekét?
Nem én vagyok terhes. De ha nem tudsz olvasni..:S
Ha a barátnőm nem akarja örökbe adni, akkor mi legyen? Nem fog lemondani a babáról. :S
hát, akkor így járt a barátnőd...
tudom, hogy nem véleményeket vársz, nem is annyira neked írom, hanem a többi válaszadónak.
egy nőnek kell mindig okosabbnak lennie, nekem legalábbis így tanították otthon, hiszen adott esetben előfordulhat, hogy teljesen magára marad a gyerekkel. és apuci mégcsak nem is fizet, hiába keres jól, sokan meg tudják oldani, hogy csak egy minimális összeget kelljen adniuk havonta.
ne foglalkozz túl sokat ezzel, a barátnőd élete, úgy látom, megtetted, ami tőled telt, igaz, jó barátnő vagy, hogy ennyit segítettél, de a többit már egyedül kell megoldania, ha nem hajlandó örökbeadni. nem a te dolgod.
Ha ennyire link, megbízhatatlan, akkor nem érdemes a munkahelyén se felkeresni a lehetséges apát. Csak jót csámcsognának a többiek, ő meg valószínűleg simán lerázná a barátnődet.
Sokkal egyszerűbb és célravezetőbb az apasági keresetet benyújtani a bíróságon. Ennyi. Ott már kénytelen lenne szembenézni a tényekkel, és vállalni is, mert kemény pénzbüntetés vár egyébként rá. Ez a legésszerűbb megoldás.
Moralizálni meg ráér a barátnőd később...
Én csak annyit szeretnék megjegyezni, hogy amit a kérdező is mondott, azzal, ha ti a barátnőjét minősítitek
1. nincs megoldva a probléma
2. nem ezt kérte
3. senki nem isten, hogy ítélkezzen a másik felett, és soha
nem tudhatod,hogy te majd milyen helyzetbe kerülsz
4. Azt hiszem a barátnő pontosan nagyon jól tudja, hogy
most viselnie kell a következményeit a dolgoknak,
nem hiszem, hogy az hiányzik neki, hogy mások még
rúgjanak rajta egyet, ezt valszeg megteszi ő saját
maga minden nap.
Szóval visszatérve a kérdésre, úgy értelmezem, hogy a barátnő még nem szült. Az apasági nyilatkozat tehát nem lesz meg a szülésig, ez azt jelenti, hogy a barátnő nevén lesz a baba. Tehát a születési anyakönyvi kivonatban az apa neve ki lesz húzva. Vagyis a gyámhivatal be fogja rendelni a barátnőt, hogy rendezze a baba családi jogviszonyát (Engem akkor rendeltek be, amikor a baba 1 hónapos volt). Ott két lehetőséged van. Az egyik, hogy nem kívánod megnevezni az apát, és ezáltal egy képzelt apanév lesz az új szül-i anyk-i kiv-ban (én sok okból ezt választottam). Ebben az esetben természetesen nem kapsz gyerektartást, és nekem úgy mondta a gyámügyes, hogy örökölni sem örökölhet a baba.
A másik lehetőség, hogy megnevezed az apát. A barátnő esetében azt hiszem jobb lenne az őszinteség, és így ahogy leírtad ott elmondaná, hogy két jelölt van, és szinte biztos, hogy az egyik a nagyon esélyes. És akkor jöhet a dns vizsgálat, hogy melyik az apa. Tényleg jobb lenne, ha az esélyesebb apajelölttel kezdődne a vizsgálat, mert ahogy az egyik válaszadó is leírta, ha az apát apasági vizsgálatra kötelezik, hogy tényleg ő az apa, és kiderül, hogy nem ő az, akkor az egész költség az anyát terheli. Viszont ha kiderül, hogy tényleg ő az apa, akkor nem lesz költsége az anyának, ez tuti.
Ja, igen, ha az apa nem akarna megjelenni az apasági vizsgálaton, ne aggódjatok, mert egyszerűen elővezettetik. Nem tagadhatja meg. És olyan sincs, hogy nem akar gyerektartást fizetni. Ahogy kiveszem, a minimálisat kapná a barátnőd. Ha nem fizet, irány a bíróság, valami olyasmi van, hogy az állam megelőlegezheti az anyának a tartásdíjat, de ezt az apán leverik, ha tartósan nem óhajtana fizetni. Ha van vagyona, akkor arra tehetik rá a kezüket. Ha nincs az sem probléma, mert leültetik. (egy ismerősöm járt így). És ott dolgoztatják, amíg ki nem fizeti a tartozását.
Hát remélem tudtam segíteni. Én mindennek ellenére sok sikert, kitartást kívánok a barátnőnek, nem mondom, hogy könnyű lesz, sőt azt mondom, hogy baromi nehéz lesz, de a babában biztos, hogy sok örömét fogja lelni. És ahogy nekem is sikerült, neki is sikerülhet, hogy egy olyan embert találjon, aki szeretni fogja gyerekkel együtt!
Ha esetleg van valami kérdésed, vagy van valami fejlemény, örülnék ha írnál! Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!