Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Létezik olyan, hogy nem...

Létezik olyan, hogy nem ismeri el a gyerekét?

Figyelt kérdés
Van egy egyetemista barátnőm. Terhes, februárban szül. Mikor augusztusban kiderült (akkor volt majdnem 5 hónapos, nem vette észre de ebbe ne menjünk bele), 2 lehetséges apajelölt volt. Egyikkel áprilisban volt együtt, rá egy hétre megjött neki, a másikkal május elején. Számolgattunk, az "áprilisi férfi" volt esélyesebb. A héten volt a barátnőm orvosnál, kiszámolta a fogamzás dátumát. A májusi férfi az apa, ez 99%. Írt neki sms-t (nincsenek beszélő viszonyban), hogy kellene beszélniük. A férfi először igent mondott, majd hirtelen eltűnt. Sms-re nem válaszol, telefont nem veszi fel. Sejti, miért keresi a barátnőm. Létezik, hogy nem ismeri el a gyerekét? Mi történik ilyenkor? Apasági tesztre nincs pénze a barátnőmnek, és szerintem a férfi sem fogja kifizetni. (A lány 14 évvel fiatalabb, mint a férfi.) Perelje be a barátnőm, vagy nem érdemes?
2009. nov. 13. 18:54
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
26%

hát apasági nélkül nm sok esély van rá.

jelentkezzenek a maónikába, ott elvégzik nekik ingyen, úgyis odavaló mind2, bnőd mert ennyire hülye, h nem védekezik meg fűvel-fáéval, a srác meg mert szintén nem vigyáz ill egy fiatal libával kezd. tudom-tudom, ne menjünk bele...

2009. nov. 13. 18:59
 2/26 A kérdező kommentje:
Annyira bele akartam írni, hogy ezt a Mónika show-s baromságot ne írja senki. Kár, hogy kihagytam. Nem azt kértem, hogy a barátnőmet szapuld, hogy milyen. Senkinek semmi köze hozzá, hogy ő fűvel-fával. Én segítséget szeretnék kérni, nem azt, hogy köveket vessetek rá...
2009. nov. 13. 19:05
 3/26 anonim ***** válasza:
46%

szia!

Szerintem mostmár "eső után köpönyeg"! Ha nem volt arra esze, hogy védekezzen, akkor viselje a "gyümölcsét". Ha a pasi meg nem keresi a gyerekét, törődjön bele. (van egy olyan érzésem, hogy házas, és lehet hogy gyereke is van...).Nagy a valószínűsége, hogy a pasi tudja , hogy mi a szitu. Bolond lenne 'bevallani'.

2009. nov. 13. 19:07
 4/26 anonim ***** válasza:
40%
nem köveket vet rá az első , csak leírja a véleményét. Elég harcias vagy, ha így véded a barátnőd érdekeit. Neked fáj , helyette , vagy mi? :)
2009. nov. 13. 19:08
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

ha mindenképp szeretné megtudni, ki az apa, akkor csak perrel lehetséges kideríteni ebben az esetben.

de ha bukja a dolgot, vagyis nem az a férfi, akit ő annak gondolt, minden perköltséget a barátnődnek kell állnia.

2009. nov. 13. 19:10
 6/26 anonim ***** válasza:
36%

lehet a kérdező a "barátnő" :) de mind1.

első vagyok.

figyu, ha senkinek semmi köze ahhoz, hogy ő fűvel-fával, akkor miért írod ki ide? Teccik érteni?

2009. nov. 13. 19:11
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Elég kellemetlen helyzetbe kerülhet a barátnőd. Két apával kell sakkoznia, mert egyáltalán nem biztos, hogy a májusi apa lesz az igazi. Két ilyen közeli "történésnél" valószinü mégis apasági tesztre lesz szükség. Nem annyira drága, 90 ezer körül van. A teszt előtt perelni sem érdemes. Ráadásul olcsóbb a teszt, mint a per és rövidebb eljárás is.
2009. nov. 13. 19:18
 8/26 anonim ***** válasza:
42%

a barátnőd egy felelőtlen buta ribanc.ennyi.

csak szegény gyereket sajnálom.

2009. nov. 13. 19:21
 9/26 anonim ***** válasza:
61%

Szerintetek miert tunt el a manus?

Valasz:Mert nem akarja gyereket..

Miert nem akarja a gyereket?

Valasz:igazabol hot mindegy..{ha 14 evvel idosebb akkor konnyen meglehet az is hogy csaladja van}

Lenyeg hogy nem akarja...Sajnalatos a helyzet.Szegeny gyerek..Oriasi felelotlenseg volt a baratnodtol ezt tenni.de ha mat igy tortent akkor szerintem hagyja a pasit mert lehet hogy azon az oldalon is csaladot meg gyerekek eletet tenne tonkre..Alljon a sarkara es talajon maganak egy ferfit aki elfogadja igy es felneveli a gyereket a sajatjakent.

2009. nov. 13. 19:50
 10/26 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ahogy egy nőnek joga van eldönteni, hogy akarja-e a gyermekét vagy sem - azaz abortuszra megy vagy nem -, úgy meg kell adni a férfiaknak is ezt a döntési lehetőséget. Ők nem vetethetik el a nem kívánt babát, de legyen már annyi joguk hogy nemet mondhassanak az apaságra, ha eredendően nem akarták az egészet. Szóval szerintem hagyjátok a pasit, inkább keressen a barátnőd munkát, nézzen körül szervezeteknél, hogyan és kik tudják támogatni és készüljön a baba felnevelésére a legnagyobb szeretetben! Hiszen immáron nincs mit tenni...Remélem boldogok lesznek :)
2009. nov. 13. 19:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!