Tobbgyermekes szulok, ti hogyan oldjatok meg a pihenest betegseg eseten? Tudtok labadozni?
Kivancsi vagyok mashol hogyan mukodik. Erosebb betegsegre gondolok, influenza, virusos jarvanyok, mutet utani labadozas.
Nalunk nem nagyon megy, probal a ferjem segiteni, de erzem, h nem igazan veszi komolyan azt, h fel sem birok kelni. Valahova mennie kell, valami fontosat csinalni kell, az en munkam nincs megcsinalva "majd ha jol leszel megcsinalod" cimszoval. Tehat nincs fott etel, nincs takaritva, nincs tiszta ruha senkinek belathatatlan ideig, ha tenyleg pihenek. A gyerekek ultetve vannak a tv elott, majd engem szinte szettepnek, ha atveszem oket, mert persze kipihentek magukat, unatkoznak, aktiv jatekot akarnak, en pedig vonszolom magam es sajnalom oket. Talan azert nem erzi at, mert o 1-2 nap alatt tulesik mindenen, de en nem. Hozzateszem, tenyleg van dolga, nem a tv elott ul, egesz nap porog, kozben szabadit fel egy-egy orat naponta, h pihenjek, vagy pl tegnap furdette a gyerekeket, ez mindig az en dolgom. Szoval segit, probalkozik, de kozben erzem, h talan lelkiismeret-furdalasomnak kell lennie ezekert.
Masfel hete influenzas vagyok, egyre rosszabb, mar reggel alig birok dolgomra indulni, folyamatosan lazas vagyok, faj mindenem.
Tavaly ugyanez tortent, akkor ket honap alatt lettem tul mindenen, mert az influenzabol lett arcureggyulladas, majd tudogyulladas es fulgyulladas, mindezt labon hordtam ki, kezdtem azt hinni, hogy nem elem meg a tavaszt. Vegul a gyerekek elvittem egy hetre a nagyszulokhoz, visszautaztam es fekudtem, gyogyultam. Ez jelenleg nem megoldhato, nem vihetem oket, jonni sem tud senki, van bebiszitterunk, de o most vesz ki szabadsagot.
Neha mar az is eszembe jut, hogy a korhazba kerules lenne a legjobb, akkor biztos minden meglenne oldva itthon nelkulem, mert muszaj lenne...
Tudom, tanacsolni nem nagyon lehet semmit, inkabb csak kivancsi vagyok, hogy mas csaladban mi a helyzet. (A szuleimnel kb ugyanez volt.)
Mi ilyenkor segítséget szoktunk kérni a családtól, főleg anyósomtól meg anyukámtól. De szerencsére az öcséim is kaphatók szinte bármikor arra, hogy beugorjanak játszóházba a gyerekekkel.
Egy olyan alkalom volt, amikor senki nem tudott jönni én meg elkaptam a Rotát. Akkor úgy oldottuk meg, hogy főleg fagyasztott dolgokat ettek: halrudak párolt zöldséggel, sült krumpli, rántott sajt, szilvás gombóc, ilyenek. Reggeli-vacsora hideg vagy tejbedara.
Takarítás terén a minimálisra törekedett, ezt elfogadtam.
A gyerekekkel eljátszott simán, bár nem hiszem hogy ha pár napig kicsit többet néznek tv-t, az hatalmas baj lenne.
Nem irigyellek,nekem a férjem akkor is megcsinál bármit normálsian ha semmi bajom.
Játszótérre nem vinné el őket napi 2-2 órákra,addig is tudsz aludni? Kajának előttem jókat irtak,nem kell ilyenkor semmi extra.Kosz is megvár.
Bár a legjobb az lenne ha a férjed segitőkészebb lenne.
Mekkora gyerekek?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!