Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mennyire lesz így...

Szerintetek mennyire lesz így a kapcsolatunk tartós hosszú távon?

Figyelt kérdés

4 éve ismerkedtem meg a jelenlegi párommal.Nagyon jól elvagyunk,jegyben járunk együtt tervezzük leélni az életünket.Viszont van itt egy kis gond ami engem valahogy nem hagy nyugodni.Nem szeretnék gyereket sem most sem később.Lehet hogy ezért néhányan most elég szép véleményt fognak rólam alkotni de hát ez van.

Mindig úgy voltam vele hogy aki erre született és van akinek egyszerűen nem szabad gyereket a kezébe adni.Hát én az utóbbiba tartozok.Képtelen vagyok akár odaköszönni is vagy megfogni egy gyereket.Nem tudom miért egyszerűen elhuzakodom az egésztől.Igazából férjhez menni sem szeretnék de úgy vagyok vele hogy ez még "belefér" és a páromért megteszem,mert neki minden vágya az esküvő.

A párom ezt megértette (úgy ahogy).Amikor eljegyzett akkor már tudta hogy állok ezzel a "gyerek-témával".

Ő is mindig azt mondja hogy nem szeretne gyereket mert nem lenne hozzájuk elég türelme,de mégis amikor úgy néha felhozódik,egyszerűen látom rajta hogy később Ő nagyon is szeretne legalább 1 gyereket.Amikor rákérdezek tagadja.

Oké,hogy nem tudom hogy fogok gondolkodni majd 5 vagy 10 év múlva,de eszem ágában sincs megváltoztatni a gondolkodás-módom és kitartok amellett amit elhatároztam.

Szerintetek ez mennyire lesz nagy baj hosszútávon?

Tönkreteheti ez a kapcsolatot?

23/N

2013. okt. 24. 15:57
1 2 3 4 5 6
 41/55 anonim ***** válasza:

40: "Mindig ezt csinálja,egyet ért velem hogy később rá tudjon venni."

Mire?

"Ebből persze mindig hatalmas veszekedések keverednek.

A célja pedig az hogy megtartson."

Minek akar megtartani olyan valakit, aki nem azt akarja, amit ő?

2013. okt. 24. 17:26
 42/55 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ezzel a kérdéssel tényleg nem egy ún."boszorkányüldözést" akartam elindítani,csak kezd aggasztani a dolog.Nemsoká jön a házasság meg a mindennapos dolgok és kezdek félni a dolog ezen részétől.

Nagyon sok mindenen kellett átmennünk,sok dolog történt amiért ennyire összekovácsolódtunk.Lehet ezért is aggódom ennyire és ezért nem akarjuk egymást elveszíteni,mert tudjuk hogy nálunk a jóban-rosszban komoly dolog.

2013. okt. 24. 17:30
 43/55 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, gondolkodj el azon, mi lenne, ha MOST kiderülne, hogy ő mégis szeretne gyereket, te meg továbbra is nagyon nem. Szerintem ettől most nem mennétek szét, hiszen azt írod, szeretitek egymást.

Minden attól függ, hogy később őbenne ez a vágy növekszik-e a gyerek iránt. Ha nem növekszik, együtt maradtok, ha viszont arra jut, hogy így nem tudja elképzelni az életét, akkor szétmentek.

De ehhez még évek kellenek, hogy kiderüljön. Most nem tudod megmondani, mi lesz öt év múlva. Nem tudom, hány éves a párod, ha egykorúak vagytok, mindenképp azt mondanám, változhat a véleménye, míg ha mondjuk ha már harminc, erre jóval kisebb az esély, és valószínűleg így marad nála dolog.

Szóval próbálj meg a jelenre koncentrálni. Ez a kérdés jelenleg neked nem aktuális. Ezt csak majd az idő döntheti el.

Meg esetleg az, ha hajlandó vagy belemenni olyan intim kérdésekbe, hogy: "Szeretném tudni, hogy el tudod-e képzelni velem magad húsz év múlva úgy, hogy nincs gyerekünk?"

Ha elgondolkodtatod a témán, akkor biztosabbra tudja mondani az álláspontját. Ne csak egy kérdést tegyél fel mindig, hogy "Akarsz gyereket?", mert ez nem túl átélhető egy olyan ember számára akinek nincs gyereke. Ha tényleg érdekel a válasz kérdezd meg, hogy: "El tudod képzelni, hogy valaki nem viszi tovább a neved?", "El tudod képzelni, hogy az összes barátodnak van gyereke, de neked nincs?", "El tudod képzelni, hogy a mostani tevékenységed kitöltse az életed harminc év múlva is?", "Mit gondolsz, életed végén visszatekintve mit fogsz a legfontosabbnak tartani?".

Ezek egyébiránt veszélyes kérdések, de olyan dolgokra vonatkoznak, amikkel nagy valószínűséggel összefuttok majd életetek során. Nem is hiszem, hogy sok ember feltenné őket a párjának. Bármit is mond rá, úgyis lehet látni az arcán a választ.

Ha mindet "kiállja" arcrándulás nélkül, egyelőre "megkönnyebbülhetsz".

2013. okt. 24. 18:21
 44/55 anonim ***** válasza:
100%

Én szakítanék. Nincs olyan férfi a világon, aki miatt én ne vállalnék gyereket. Egyszerűen nincs. Egész életemben anya szerettem volna lenni, nem fényes karriert építeni, világot látni, hanem felnevelni a gyerekeimet.

Másrészről pedig szerintem ebbe belebukhat egy kapcsolat. Én úgy gondolom, hogy lehet hogy jobb is. Amire vágyik az ember az életében ne adja fel másokért.

A helyedben várnék 1-2 évet, talán változik benned a dolog, de a nyakamat tenném rá, hogy a párod hiányolná az életéből a gyereket ha nem lenne.

2013. okt. 24. 19:59
 45/55 anonim ***** válasza:

Nem olvastam a válaszokat. Először is: Te még nagyon fiatal vagy, lehet, hogy zsigerből nincs benned anyai ösztön ahol is jó, hogy ezt felismerted, mert akkor tényleg isten őrizz, hogy anya legyél. Viszont lehet, hogy pár év múlva meg fogsz veszni egy kis bömbölő szörnyetegért. :) Tudod, az egész más, ha az embernek saját gyereke ordít vagy a szomszédé. Ezért adott a gyerek mellé az anyukának a Jóisten szeretetet és

türelmet.

Bár van olyan ismerősöm is, hogy tényleg láttam rajta, nem lesz családja soha, mert örök gyerek maradt. Igazam lett, végül egy merő depresszió szegény, már nem is lesz senkije mindjárt ötven...

Kérdésre válaszolva igen, tönkreteheti, mert ott fog hagyni egy nőért, aki szül neki gyereket. Ez genetikailag a pasikba van kódolva.

2013. okt. 24. 20:45
 46/55 anonim ***** válasza:

"Nagyon sok példán láttam, hogy aki nem válik szülővé =vagy esetleg komoly szerzetessé, de az egy speciális út a tökéletességre), azoknál számos emberi tulajdonság, erény nem fejlődik ki, megrekednek valami infantilis gyerekes szinten, önállótlanok, bizonytalanok leszenk (még ha meg is játszák kifelé a nagymenőt, belül viszont, ha egyedül maardnak, eléggé szorongásosak, stb.)"

Ez egy hallatlanul ostoba kijelentés, semmi valóságalapja nincs. Ennyi erővel én meg hozhatok fel ugyanannyi példát sz@r szülőkre, akiket a gyerekcsinálás nem emelt fel egy magasabb szintre.

Hidd ezt, ha ezt akarod hinni, de nem terjeszd tényként, mert szánalmasnak hat, hogy valami hatalmas emberi fejlődést akarsz belecsempészni abba, hogy te gyereket csinálsz.

2013. okt. 24. 22:05
 47/55 anonim ***** válasza:

Még annyit, hogy nekem minden egyes olyan ember, aki gyereket akar és/vagy van neki, és másokat is rá akar beszélni, az igazából rájött, hogy a gyerek elcseszte az életét és irigyli azt, aki még nem követte el ezt a hibát.

Én többségében normális, boldog édesanyákat ismerek, akik elégedettek az életükkel, és ők senkinek nem "mondják meg a tutit", hogy csak a gyereken át érhető el a nirvana.

Mellette jön a sok fenyegetés, hogy egyedül marad a delikvens, ráadásul normális ember, aki tényleg szereti a gyerekeket, nem fogja olyan emberre rátukmálni azt, aki nem szeretne gyereket nevelni. Az egészből süt a rosszindulat és a megkeseredettség.

2013. okt. 24. 22:12
 48/55 Ani25 ***** válasza:
57%

A legtobb valaszolonak itt nincs gyereke tehat fogalma se lehet arrol amirol itt probal beszelni! Attol mert anya leszel nem leszel te igenytelen es csunya no! Ez nem ezen mulik!

Szerintem az elet igazi ertelme ami miatt elvezni lehet csak is a sajat kisbabad miatt lehet! A gyerek maga az elet! Gyerekkel is lehet utazni , barmit meglehet vele is csinalni mint nelkule!!!! Ahogy itt olvastam a kommenteket jobb is ha ilyen embereknek nem lesz gyerekuk mert csak elcsesznek egy ember eletet!!!!

Nekem orom volt maga a szules, az egyik legszebb dolog az eletemben, es ha ejszaka fel kell kelnem hozza azt a legnagyobb orommel teszem!!! Potolhatatlan erzes amikor felkelek es rammosolyog a gyerekem! Ha ezt atelnetek ti is, nem igy velekednetek az biztos!!!! Egy 25 eves anyuka :)

2013. okt. 24. 23:01
 49/55 anonim ***** válasza:
Nem valószínű hogy én ezt valaha is átélhetem, bár így leírás alapján biztos nagyon jó érzés. Én teljes mértékben alkalmatlan vagyok az anya-szerepre. Sajnos ez ellen nem tudok mit tenni. Saját magamnak pedig nem szeretek hazudni.
2013. okt. 24. 23:12
 50/55 anonim ***** válasza:

# 31!

Felnőtt vagyok! 19 éves múltam amikor dolgozni kezdtem. Fizetem a sárgákat, mindent. Kocsira gyűjtök most, hogy könnyebb legyen a munkába bejárni. Életem a szerelmem és a munka körül forog. Feláldoztam szinte mindent azért, hogy az lehessek aki most vagyok. Bár nem egy képviselő vagyok, de a sok munka elnyeri jutalmát. De ehhez az kellhogy DOLGOZHASSAK. PÉNZ KELL...sajnos ilyen világot élünk. Én ezt az utat választottam magamnak.

2013. okt. 24. 23:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!