Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha tudomásomra jut egy olyan...

Ha tudomásomra jut egy olyan info, hogy egy 14 éves roma kislányt akarata ellenére hozzá akarnak adni egy 30 feletti férfihez, akkor mit tehetek?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy erre mindenki azt mondja, hogy ne avatkozzunk a romák életébe, mások a szokásaik, más a kultúrájuk, de mégis, van bármi, amit tehetnék érte?

#kényszerítés #házasság fiatalkorban
2013. okt. 23. 20:45
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Hivatalosan összeházasodni nem tudnak.

Sajnos pedofíliának sem számít egy 30 éves felnőtt férfi és egy 14 éves gyereklány sz.xuális kapcsolata, hanem megengedett.

Így tenni nem tudsz semmit.

Ha kényszerítik, akkor számíthat nemi erőszaknak. De biztosan kényszerítik rá, és nem önként van együtt a férfival?

2013. okt. 24. 13:52
 22/24 anonim ***** válasza:
Jobb, ha nem avatkozol bele, mert még ellened is elsülhet a dolog. A legtöbb, amit tehetsz, az egy névtelen bejelentés valahova, de akkor is le fogsz bukni és akkor a romák kitekerik a nyakadat.
2013. okt. 24. 14:12
 23/24 Frigg ***** válasza:
69%

Tudom, nehéz helyzet. Anyukám egy kisegítő iskolában volt tanár, hosszú-hosszú évekig. Sok roma tanítványa volt, és mindig próbált segíteni, pl. hogy a 19 éves, hetedik osztályba járó Pistike ne akarja már elvenni az unokatesóját, aki 14 éves. Volt, hogy két generációt is végig tanított a suliban. Oda járt az anyuka, esetleg apuka is, az ő gyerekük is később, majd kimaradt, mert terhes lett. Gyerekbántalmazásnál, ilyesmiknél mindig próbált segíteni, rendőrségre járni, volt, hogy enyhén ugyan, de meg is fenyegették. Én mondtam neki, hogy nagyon szép amit teszel anyu, én is segítenék, de jobban örülnék ha még 30 évig lenne anyám.

Ezzel azt akarom mondani, ha meg tudod oldani, hogy név nélkül maradj, egy próbát megérne a segítség :)

23/N

2013. okt. 24. 15:14
 24/24 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem nem kell hősködni. Ez nem a te dolgod. Példának okáért ha mondjuk egy kismadár kiesik a fészekből annak sem tudsz mit csinálni mert ha ott hagyod megeszi valami nagyobb állat,ha pedig elviszed magaddal akkor se tudsz róla úgy gondoskodni, mint az anyukája. Valaki remélhetőleg tesz valamit,mondjuk egy családbeli.
2014. dec. 20. 21:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!