Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám szinte utál engem. Mit...

Anyám szinte utál engem. Mit csináljak? Sokat sírok emiatt.16/L

Figyelt kérdés
Jól tanulok, fogadóórán is jókat hallott rólam az anyám. Nem járok el bulizni, nem drogozok. Segítek otthon, ha megkérnek rá,de akkor mindent megcsinálok amire megkérnek. A tesómra sokszor vigyázok(5 éves). Anya sokszor belémköt minden kicsinyes dologban is, mikor a bnőm itt volt nálunk, döbbenten mondta utána nekem, h nem gondolta volna ezt róla.. Az egyik összeveszésnél egy hete elvette kettő könyvemet és mondta hogy el fogja ajándékozni, ezek a könyvek szinte a világot jelentik számomra, és mind2-t én vettem a zsebpénzemből, hiába mondtam neki h nem veheti el, 'nem érdekli, az ő nevén van a ház, úgyhogy bocs..' Tegnap megint összevesztünk, olyanokat vágott a fejemhez hogy 'nyugtatót szed miattam már egy hónapja, és agyvérzése lesz a sok idegességtől, és lesz komoly betegsége is.' Hát nekem már van krónikus bélgyulladásom, mert pár éve állandóan hajtottak mint állatot a suliba, 4-essel kb haza se mehettem, a sok stressztől lett ez a betegségem. De ezt nem mondtam nekii tegnap. Mondtam neki hogy mostanában sokszor gondolok arra hogy ha elütne mondjuk a busz és meghalnék, akkor sztem nem is lennének szomorúak.. Anya csak annyit mondott h 'ő hamarabb fog meghalni mint én, mert egyszer suliból hazajövök és mondjuk lógni fog a lámpáról.' Ez már sok volt nekem, tegnap 1,5 órán keresztül csak sírtam, úgy aludtam el, tegnapelőtt is sírva aludtam el. Anya sokszor üt is, ha vmi nem tetszik neki. De sztem az erőszak nem megoldás.. Meg mondta h inkább meg se szült volna.. Ja azt is mondtam neki, hogy 'lehet hogy most atinédzser időszakomban vagyok, és sztem jobb lenne ha most hagynának kicsit, 'kitombolom magam', és utána minden újra a régi lesz..' Amúgy néha visszaszólok, de nem mindig, és nem durván.. Állítólag amiatt is ilyen az anyám mert velem csak baj van: emiatt a vastagbélgyulladás miatt kontroll havonta, nyáron elkaptam egy vírust, már kigyógyultam belőle, de most újra csökken vissza a vérlemezszámom, szájpadlásműtétem is lesz, mert nem tökéletesek a fogaim. És időnként menni kell orvoshoz ezek miatt, de erről nem én tehetek!!! Mit tegyek? A z őszi szünetben mentünk wellnesezni együtt pár napra, akkor is úgy összevesztünk, hogy csak sírtam utána.. Nagyon nem bírom ezt!! Sokszor gondolok arra hogy a busz elé futok, vagy felvágom az ereimet, minek éljek, ha a családom utál(a tesóm mindenér beárul, apa meg anya pártján van)? Semmi értelme akkor az egésznek..
2009. nov. 12. 17:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos anyukád beteg. Ezt nyilván ő nem tudja... nagyon nehéz helyzetben vagy, de valahogy rá kellene bírnod arra, hogy elmenjen egy szakorvoshoz.

Erőt és kitartást kívánok neked!

2009. nov. 12. 20:02
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Az előző válaszból jók a segélyvonalötletek, azokkal próbálkozz. Ne szökj meg, először is hova mennél. Senki nem fog befogadni, se barátnő családja, se tanár, ekkora felelősséget (mellesleg anyagit is)senki nem vállal. Elég szerencsétlen dolog, hogy csupa dilis emberrel vagy körülvéve. Nem isznak véletlenül? Anyád depressziós, az öngyilkossági megjegyzése erre utal. Nem bírja az élet terheit, de kimenekülni se akar belőle, mert mégiscsak érzi, hogy felelős a gyerekeiért. Kezelni kéne, de erre ő nem lenne hajlandó és ezek szerint a család sem állna mellé ebben. Próbálj meg nem törődni velük, érzelmileg függetlenedni, végezd el a kötelességeidet, amúgy meg ne törődj velük, ne vitatkozz, ne is szólj hozzájuk, vonulj félre, ha van hova. Elég terhelt család, de attól még nem kell a te életedet is tönkretenni. Tanulj jól, hogy felvegyenek államilag támogatott egyetemre, és amellett is dolgozni kell, vagy eleve munkába állni és függetlenedni. Nem épp könnyű. Találd meg a boldogságodat olyan emberek között, akik szeretnek (szerelem, barátnő)és később esetleg még helyreállhat a családi béke is.
2009. nov. 12. 20:07
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Fontos lenne megérteni, hogy nem neked kellene szégyellni magad.
2009. nov. 12. 20:10
 14/23 anonim ***** válasza:
62%

Sajnos engem is utál anyám,mindenért ordítozik velem,Ha pénzt adok neki akkor jó vagyok neki de 5 perc után nem.Nem tetszik neki hogy spórolók,de nem ért meg hogy ki adna nekem pénzt ha valami közbejönne.Azt mondta hogy ő nem adna,mondjuk tőle nem is kéne.Mindenfélének lehord,pedig mindíg segítettem neki,nem cigiztem nem jártam sehova...

Próbálj messzebb suliba menni és kolis lenni.Mamádhoz nem tudnál menni,és arrafelé suliba menni?

Öngyilkos ne legyél.Anno én is kívántam magamnak ilyeneket.Anyám is mond ilyeneket hogy miattam veszekszik apámmal.Pedig nem,csak az alkohol miatt.Gyülőlöm anyámat,a párom sem szereti,mert mindíg hazudik,és látja hogy hogy beszél vele.Pl.most halottaknapján is ordítozott velem,mert mintha én tehetnék róla hogy nem tud elmenni az anyja apja sírjához.Ha nem inna annyit akkor elmehetne.Mndennap megiszik egy csomó pálinkát meg sör.egy csomó cigit elszív.nem kell annyit inni,és eltudna menni.Kb 20éve nem volt arra.És vagyok neki a szégyen,hát pedig ő az.Mindíg leszégyenít a viselkedésével anyósék elö is.Már ők is kismerték.ők jobban szeretnek engem mint a szüleim,névnapkor,szülinapkor.azt se mondják hogy bakk.Mi pedig veszünk nekik egy csomó mindent.

Bocsi hogy ezt leírtam,de ez jött magától.Szóval engem is szívat mindíg,ordítozik,stb..stb..mindenért én vagyok a hibás....st

Mindenképp menj el onnan mert idegroncs leszel(mint én).Sajnos van hogy a barátomon adom le a feszültséget:(

Barátnőkkel pedig majd találkozol és beszélsz telefonon,de menj el otthonról.

22/L

Bocsi mégegyszer,amiket leírtam.(nem ide tartozik)

2009. nov. 13. 16:12
 15/23 anonim ***** válasza:
47%
Anyádról lehetne példázni a pszihologia könyvekben a lelki terror fejezetet. Gusztustalan az ilyen.. válazsolj vissza neki,hogy ne a lámpáról logjon mikor van ajtófélfa is.Akkor majd leszokik erről az undoritó vislekedésről a saját gyerekével szemben!!!! Vagy menjél kollégiumba és többet még leköpni se gyere haza.
2009. nov. 14. 13:29
 16/23 anonim ***** válasza:

Burok

A Holdfogyatkozás

Újhold

Alkonyat

Azért adj hírt magadról, hogy mit intéztél!

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2009. nov. 14. 20:23
 17/23 A kérdező kommentje:

sziasztok! köszi a válaszokat! kórházba kerültem megint(kóros vérlemezlecsökkenésmiatt), most jöttem haza, nyáron is ugyanez volt a bajom, és akkor is nagyon összevesztünk előtte, most is nagy összeveszés után lett ez megint.. nyáron anya kérdezte is apától halkan h 'szerinte lehet-e attól ez h nagyon összevesztünk?' hallottam, hogy anya így gondolja, és talán most is ettől van megint.. mind1, ez van..

a könyveket visszakaptam, mivel kórházba kerülésem miatt.. (de azért köszi a linkeket, jól jönnek majd, meg a Burkot még nem olvastam :) )anya sokszor mondja h úgy aggódik meg minden, sokszor meg mondja h kikészítem őt ezzel h bajom van, és ezt tök bunkón mondja, mintha szándékosan tenném.. Tehetek én róla, hogy megint bajom lett? :/ valamikor normális, valamikor meg kicsit másabb.. ma pl mentünk a duna plázába a wc-re, és megkérdi tőlem: 'tesód mosott kezet?' én:'igen' ő: 'szappannal?' én: igen ő: szappannal(ezt kicsit kihangsúlyozva bunkón kérdezte) én: igen,igen,igen ettől de úgy begurult, mert h milyen bunkó vok h nem válaszolok neki az első kérdésnél. Pedig igen, és ilyen kicsinyes dolgokon lovagol...

Amúgy telefonálni nem nagyon tudok ismeretlennel, nem hallom jól a telefont...(hallássérülés, csak ismerőssel tok rendesen telefonálni..)

2009. nov. 19. 18:35
 18/23 A kérdező kommentje:
lefelejtettem a betegség okánál, hogy azért gondolom így, mert a dokik nem tudják az okát, elvileg semmi bajom nem volt, és úgy lett hirtelen, nyáron vesztünk össze utoljára ennyire, és pont azon a héten jött ki, most meg 1 héttel később..
2009. nov. 19. 18:38
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Gyógyulást kívánok Neked!

Ha a telefonálással kapcsolatos nehézségeket nekem mondtad, akkor megadok egy olyat, amelyiknél nem kell telefonálni, mert e-mail-t is lehet nekik írni:

[link]

én már írtam nekik e-mail-t, és tényleg válaszoltak.

A súlyosabb betegségek miatt se veszítsd el a teljes reményt, tíz év múlva még a ma gyógyíthatatlan betegségek jó részét is lehet majd gyógyítani. Szerintem éppen a hallássárülést is lehet majd véglegesen gyógyítani, nagyon gyors az előrehaladás ezen a téren is.

2009. nov. 21. 11:57
 20/23 anonim ***** válasza:

ez nagyon kilátástalan helyzetnek tűnik. Szerintem alkalmazz sok önállóságot próbálj egészségesen élni pucolj magadnak gyümölcsöt stb. ez gyomor problémára is jó megoldás lehet legyen valami hobbid olvasáson kívül sport vagy akár valami agyas elfoglaltság ezek kikapcsolják az agyad és addig sem ér pszihológiai stressz. valószínűleg az a helyzet fordult elő hogy a szüleidnél értelmesebb vagy ha énvelem történne ugyanez valószínűleg nem izgatnám rajta fel magam hiszen ez csak egy átmeneti állapot. ha valamiben elkezdesz sikereket érni, vagy tehetséges vagy azt ragadd meg pl. vásári andréjt sem csípték szülei a hangja miatt mára pedig közismert lett és gondolom jó sorsa van egyúttal

Ennyit tudtam összefoglalni. Sok szerencsét

2010. ápr. 18. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!