Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám szinte utál engem. Mit...

Anyám szinte utál engem. Mit csináljak? Sokat sírok emiatt.16/L

Figyelt kérdés
Jól tanulok, fogadóórán is jókat hallott rólam az anyám. Nem járok el bulizni, nem drogozok. Segítek otthon, ha megkérnek rá,de akkor mindent megcsinálok amire megkérnek. A tesómra sokszor vigyázok(5 éves). Anya sokszor belémköt minden kicsinyes dologban is, mikor a bnőm itt volt nálunk, döbbenten mondta utána nekem, h nem gondolta volna ezt róla.. Az egyik összeveszésnél egy hete elvette kettő könyvemet és mondta hogy el fogja ajándékozni, ezek a könyvek szinte a világot jelentik számomra, és mind2-t én vettem a zsebpénzemből, hiába mondtam neki h nem veheti el, 'nem érdekli, az ő nevén van a ház, úgyhogy bocs..' Tegnap megint összevesztünk, olyanokat vágott a fejemhez hogy 'nyugtatót szed miattam már egy hónapja, és agyvérzése lesz a sok idegességtől, és lesz komoly betegsége is.' Hát nekem már van krónikus bélgyulladásom, mert pár éve állandóan hajtottak mint állatot a suliba, 4-essel kb haza se mehettem, a sok stressztől lett ez a betegségem. De ezt nem mondtam nekii tegnap. Mondtam neki hogy mostanában sokszor gondolok arra hogy ha elütne mondjuk a busz és meghalnék, akkor sztem nem is lennének szomorúak.. Anya csak annyit mondott h 'ő hamarabb fog meghalni mint én, mert egyszer suliból hazajövök és mondjuk lógni fog a lámpáról.' Ez már sok volt nekem, tegnap 1,5 órán keresztül csak sírtam, úgy aludtam el, tegnapelőtt is sírva aludtam el. Anya sokszor üt is, ha vmi nem tetszik neki. De sztem az erőszak nem megoldás.. Meg mondta h inkább meg se szült volna.. Ja azt is mondtam neki, hogy 'lehet hogy most atinédzser időszakomban vagyok, és sztem jobb lenne ha most hagynának kicsit, 'kitombolom magam', és utána minden újra a régi lesz..' Amúgy néha visszaszólok, de nem mindig, és nem durván.. Állítólag amiatt is ilyen az anyám mert velem csak baj van: emiatt a vastagbélgyulladás miatt kontroll havonta, nyáron elkaptam egy vírust, már kigyógyultam belőle, de most újra csökken vissza a vérlemezszámom, szájpadlásműtétem is lesz, mert nem tökéletesek a fogaim. És időnként menni kell orvoshoz ezek miatt, de erről nem én tehetek!!! Mit tegyek? A z őszi szünetben mentünk wellnesezni együtt pár napra, akkor is úgy összevesztünk, hogy csak sírtam utána.. Nagyon nem bírom ezt!! Sokszor gondolok arra hogy a busz elé futok, vagy felvágom az ereimet, minek éljek, ha a családom utál(a tesóm mindenér beárul, apa meg anya pártján van)? Semmi értelme akkor az egésznek..
2009. nov. 12. 17:58
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
100%
Szerintem beszélj apuddal,esetleg ő hátha megért,ha már anyud ilyen.
2009. nov. 12. 18:19
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
Várd meg míg kijárod a sulit és menj dolgozni olyan helyre, hogy szinte sosem leszel otthon. Addig meg csak kibirod valahogy. Munka mellett el is mehetsz továbbtanulni ha ilyen jó tanuló vagy.
2009. nov. 12. 18:25
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy lány barátom szintén ebben a cipőben jár, ő úgy oldotta meg h elment koliba:S

Aztán igen az jött h elment az ország másik végébe tanulni,közben meg dolgozott:S

2009. nov. 12. 18:30
 4/23 anonim ***** válasza:
17%
De ténleg az lehet hogy zavarja anyukádat hogy ilyen jó kis lány vagy. Többet tv-z netezz. És kevesebet olvass ez már nem divat :)
2009. nov. 12. 18:33
 5/23 anonim ***** válasza:
100%
Keresd fel a helyi családsegítőt, ők tudnak adni jó ötleteket, talán segítenek a távoli sulikeresésben is. :-(
2009. nov. 12. 18:38
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Sajnállak, de az öngyilkosság nem megoldás semmire. Ha értük nem akarsz éli, élj magadért. Nem szeretnél férjhez menni, gyereket szülni, a barátaiddal bulizni? Már 16 éves vagy, elmehetsz kollégiumba. Hamar elrepülnek az évek, és megkezdődik a saját életed. Légy továbbra is jó tanuló, sokkal könnyebben fogsz boldogulni az életben egy jó állással. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de az idióta anyád miatt ne tegyél kárt magadban. Esetleg kérd meg a nagyszüleidet, hogy hassanak rá, vagy ülj le komolyan beszélni a szüleiddel. Ha nem megy, menj el kollégiumba. Jó buli ám a kolesz, de az életedet semmiképpen ne dobd el magadtól. Úgy vettem észre anyukád imádja, ha a középpontban van. Próbálj neki még jobban kedveskedni, hátha beválik. Sok sikert!
2009. nov. 12. 18:41
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Menj el másik suliba, jó messze. Nálam bevált, szintén gyomorbajaim voltak otthon, mert ráment az ideg, most ha Pesten vagyok, akkor semmi bajom. Ha két napnál többet töltök a szüleimnél, akkor újra előjön, de így is nagyságrendekkel jobb az életem. Nálad is beválik, és csak az eleje macerás ("minek akarsz 200 km-re menni suliba?"), de ha erős sulit választasz, akkor érvelhetsz azzal, hogy ott sokkal jobban felkészítenek az egyetemre/életre.
2009. nov. 12. 18:57
 8/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Nagyon hasznosak voltak számomra! Az egyik válaszolónak: nem vagyok azért könyvmoly, az Alkonyat könyveimet vette el az anyám, persze h ki vagyok akadva emiatt...

Amúgy gondoltam már kollégiumra, de nem tudom mennyire lenne jó, mert már 9-es vagyok... És gondolom év elejétől jobb lett volna.. Amúgy Pesten lakom, szerintem hülyének néznének, ha innen mennék koliba.. :S de azért meggondolom még, csak a barátnőmet sajnálnám itthagyni ebben a suliban, mert az osztályba csak hülyék vannak, csak együtt vagyunk normálisak...

Apára nem tudok számítani, mert anya pártján vannak. Nagyszülőkre se, mert 300 km-re laknak innen, és kicsit dilisek.. Köszi mégegyszer a válaszokat!

2009. nov. 12. 19:12
 9/23 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád neurotikus, nem te vagy a hibás, csak téged vesz elő minden frusztrációjáért. Rajtad tölti ki a dühét, mert könnyű célpontnak tart. Szerintem egy pszichológus sokat segíthet ezen. Ha más nem, konfliktuskezelési technikákat tanulhatsz tőle, amikből sokat profitálhatsz.
2009. nov. 12. 19:17
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nagyon súlyos betegséget lehet összeszedni, ha benne maradsz ebben a légkörben. A bántalmazás úgy ég bele a lelkedbe, hogy csak évek alatt lehet majd kiszedni, és akkor is csak pszichológus segítségével. Szerintem ne várj, mindenképpen lépni kellene, mielőtt súlosabbá fordulnak a dolgok. Én is így nőttem fel, sajnos tényleg beleég a lélekbe. Akkor, amikor benne van az ember, akkor nem veszi észre, csak utólag. Olyan, mint a napozásnál a lesülés.

Szóval szerintem ne várj tovvább, de ne légy öngyilkos sem, ennél azért vannak jobb megoldások is. Itt egyet írok példának, de sok más is van, szóval ne ijedj meg, ha pont ez nem tetszik. Csak példának írom.

Van olyan valaki, akihez szívesen kerülnél? Barátnő családja, más rokon, jó viszonyban lévő tanár, szóval bárki, aki felnőtt és jóban vagy vele?

És ha van, ő meg vállalná, hogy hozzá kerülj?

16 évet betöltötted, kérheted (a gyámhatóságon), hogy hagyhasd el a szülői házat. Szüleid beleegyezése NEM KELL, de a gyámhatóság beleegyezése igen. Környezettanulmányt fognak csinálni, az alapján döntenek. A gyámhatóság a helyi önkormányzat épületében van (valószínűleg).

[link]

Írtad, hogy vernek. Akkor talán jobb, ha nem szólsz előre szüleidnek, hogy elmész otthonról. Elég veszélyes lenne előre szólni, hiszen akkor ,,most már úgyis mindegy'' alapon igen veszélyesen is megverhetnek.

A gyámhatóságon persze be kell jelenteni a dolgot, de ezt szerintem ráér a szökés napján is megtenned (UTÓLAG, kész helyzetet teremtve). Szóval szüleid nem tudják meg előre a szándékodat. Szerintem, ha már elindult az ügy, onnantól kezdve erőszakkal nem vihetnek haza a szüleid mindaddig, amíg a gyámhatóság el nem bírálta az ügyet. Valószínűleg a gyámhatóság tudomásul veszi a Te akaratodat, és akkor a szüleid többé egyáltalán nem vihetnek haza erőszakkal.

Sajnos néhány dologban bizonytalan vagyok (nem tudom egész pontosan, hogy zajlik az ilyesmi, azért is írtam e pontoknál, hogy ,,szerintem'').

Nemcsak ez van, sok más út is van. Ha verés van otthon, és Te Magad kéred a gyámhatóságot, akkor mindenképp kivesznek Téged a verés légköréből, és valami megoldást keresnek Számodra (pl. megpróbálnak más rokonhoz helyezni). Meghallgatják a Te véleményedet és figyelembe veszik a Te akaratodat is.

Lehet, hogy nem tetszik ez a megoldás Neked. Van még jópár más megoldás is, szóval ne légy öngyilkos. Igazából az lenne jó, ha meg tudna Téged most hallgatni olyasvalaki, aki éppen ez ilyen helyzetekhez ért.

[link]

[link]

[link]

Ezek névtelenül hívható telefonszámok, honlapok (az OKIT-nek e-mailt is írhatsz). Meghallgatnak, és segítenek választani olyan megoldást, amilyet Te akarsz. Értenek hozzá, erre vannak kiképezve, el tudják mondani, milyen lehetőségek vannak.

2009. nov. 12. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!