Anyám szinte utál engem. Mit csináljak? Sokat sírok emiatt.16/L
Egy lány barátom szintén ebben a cipőben jár, ő úgy oldotta meg h elment koliba:S
Aztán igen az jött h elment az ország másik végébe tanulni,közben meg dolgozott:S
Köszi a válaszokat! Nagyon hasznosak voltak számomra! Az egyik válaszolónak: nem vagyok azért könyvmoly, az Alkonyat könyveimet vette el az anyám, persze h ki vagyok akadva emiatt...
Amúgy gondoltam már kollégiumra, de nem tudom mennyire lenne jó, mert már 9-es vagyok... És gondolom év elejétől jobb lett volna.. Amúgy Pesten lakom, szerintem hülyének néznének, ha innen mennék koliba.. :S de azért meggondolom még, csak a barátnőmet sajnálnám itthagyni ebben a suliban, mert az osztályba csak hülyék vannak, csak együtt vagyunk normálisak...
Apára nem tudok számítani, mert anya pártján vannak. Nagyszülőkre se, mert 300 km-re laknak innen, és kicsit dilisek.. Köszi mégegyszer a válaszokat!
Sajnos nagyon súlyos betegséget lehet összeszedni, ha benne maradsz ebben a légkörben. A bántalmazás úgy ég bele a lelkedbe, hogy csak évek alatt lehet majd kiszedni, és akkor is csak pszichológus segítségével. Szerintem ne várj, mindenképpen lépni kellene, mielőtt súlosabbá fordulnak a dolgok. Én is így nőttem fel, sajnos tényleg beleég a lélekbe. Akkor, amikor benne van az ember, akkor nem veszi észre, csak utólag. Olyan, mint a napozásnál a lesülés.
Szóval szerintem ne várj tovvább, de ne légy öngyilkos sem, ennél azért vannak jobb megoldások is. Itt egyet írok példának, de sok más is van, szóval ne ijedj meg, ha pont ez nem tetszik. Csak példának írom.
Van olyan valaki, akihez szívesen kerülnél? Barátnő családja, más rokon, jó viszonyban lévő tanár, szóval bárki, aki felnőtt és jóban vagy vele?
És ha van, ő meg vállalná, hogy hozzá kerülj?
16 évet betöltötted, kérheted (a gyámhatóságon), hogy hagyhasd el a szülői házat. Szüleid beleegyezése NEM KELL, de a gyámhatóság beleegyezése igen. Környezettanulmányt fognak csinálni, az alapján döntenek. A gyámhatóság a helyi önkormányzat épületében van (valószínűleg).
Írtad, hogy vernek. Akkor talán jobb, ha nem szólsz előre szüleidnek, hogy elmész otthonról. Elég veszélyes lenne előre szólni, hiszen akkor ,,most már úgyis mindegy'' alapon igen veszélyesen is megverhetnek.
A gyámhatóságon persze be kell jelenteni a dolgot, de ezt szerintem ráér a szökés napján is megtenned (UTÓLAG, kész helyzetet teremtve). Szóval szüleid nem tudják meg előre a szándékodat. Szerintem, ha már elindult az ügy, onnantól kezdve erőszakkal nem vihetnek haza a szüleid mindaddig, amíg a gyámhatóság el nem bírálta az ügyet. Valószínűleg a gyámhatóság tudomásul veszi a Te akaratodat, és akkor a szüleid többé egyáltalán nem vihetnek haza erőszakkal.
Sajnos néhány dologban bizonytalan vagyok (nem tudom egész pontosan, hogy zajlik az ilyesmi, azért is írtam e pontoknál, hogy ,,szerintem'').
Nemcsak ez van, sok más út is van. Ha verés van otthon, és Te Magad kéred a gyámhatóságot, akkor mindenképp kivesznek Téged a verés légköréből, és valami megoldást keresnek Számodra (pl. megpróbálnak más rokonhoz helyezni). Meghallgatják a Te véleményedet és figyelembe veszik a Te akaratodat is.
Lehet, hogy nem tetszik ez a megoldás Neked. Van még jópár más megoldás is, szóval ne légy öngyilkos. Igazából az lenne jó, ha meg tudna Téged most hallgatni olyasvalaki, aki éppen ez ilyen helyzetekhez ért.
Ezek névtelenül hívható telefonszámok, honlapok (az OKIT-nek e-mailt is írhatsz). Meghallgatnak, és segítenek választani olyan megoldást, amilyet Te akarsz. Értenek hozzá, erre vannak kiképezve, el tudják mondani, milyen lehetőségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!