Mennyi idő alatt lesz meg így a határozat? Az apa nem ismeri el az apaságot, ezért dns tesztet akar csináltatni.
Még nem született meg a kicsi, de már most fenyegetőzik. Pontosan tudja, hogy ő az apja, de bosszúból próbál befeketíteni és a lehető legjobban meggyötörni, amiért nem vetettem el a lányunkat. Megmondta, hogy amíg csak lehet, húzni fogja az időt és évekig egy fillért sem kell majd fizetnie.
Mennyi ideig húzhatja el a pert?
Családjogi törvény: 1952. évi IV. törvény – a házasságról, a családról és a gyámságról
35. § (1) A gyermek apjának azt kell tekinteni, akivel az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak legalább egy része alatt házassági kötelékben állott. A házasság érvénytelensége az apaság vélelmét nem érinti.
Itt nincs ilyen, hogy nem ismeri el, nem tesz nyilatkozatot, nem is kell, automatikusan ő az apa, és egyből indulhat a születése után a gyermekelhelyezés.
Kérelmezheti az apaság megdöntését, de itt egy teszt és kész, de még házasok is voltatok akkor, mindenképp ő az apa, nem tud sokat tenni így.
30
Most komolyan már rákérdezek mert nem bírom már megállni:
Te miért a nőre mutogatsz mindig? Attól mert pasi vagy, azért kéne egy "kissé" felnőttnek is lenni, és a dolgokat nem csak egy oldalról szemlélni, ugyi?:DD
Hát sajnos 33 ki kell hogy ábrándítsalak, nő vagyok. Nőként írom ezt, mert rettenetesen igazságtalannak tartom ezt a helyzetet.
Az igaz, hogy a mi testünk, mi rendelkezünk vele, így az abortuszra senki nem kényszeríthet rá minket.
No de ott a másik fél is, a férfi. Neki ugyan nem a teste, de az élete.
Undorítónak, és szánalmasnak tartom azokat a nőket, akik saját önző érdeküktől vezérelve, életre szóló felelősséget, anyagi terhet akasztanak annak a férfinek a nyakába, akiknek lehet, hogy a nő csak egy kaland volt.
A mi testünk, az ő életük.
Nézz körül, hány ilyen van? A nő biztos benne, hogy válásnál nála marad a gyerek, mert a bíróság akkor se ítéli apukának, ha sokkal jobb szülő.
Persze van példa pro és kontra, de akkor se jó így a rendszer.
Nekem is van két fiam az előző házasságomból, de nem vállaltam volna a terhességet és a szülést úgy, hogy az apjuk nem akarja.
Önző, számító nagyon sok nő, aki pont a testi adottságaival visszaélve semmizi ki a férfiakat.
Szerintem sokáig nem húzhatja, addig is a két fiúra biztos kell fizetnie.
Viszont aztán ráverik majd a teszt díját is, mert az övé a gyerek.
No még egyszer. Kedves 37.
Köszönjük, hogy Te a kérdésre, és nem a hozzászólásokra válaszoltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!