Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem keres munkát a...

Miért nem keres munkát a férjem? Négy hónapja otthon ül, internetezik, meccseket néz, ki sem mozdul a lakásból.

Figyelt kérdés
Természetesen az igényei változatlanok, cigi, sör és egyebek. Interneten sem az álláshirdetéseket nézi. A háztartásba legalább segít, nem sok dolgom van itthon. Azt mondja: idő kell, hogy feldolgozza a jelenlegi helyzetet, mert még nem járt így. Én jól keresek, de egy fizetés nagyon kevés.
2009. nov. 10. 12:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%

13,38-nak igaza van!De mit nyavalyogsz itt??Tartsd el,a te dolgod.Majd bolond lenne dolgozni,miért tenné??!!

HP

2009. nov. 10. 13:57
 12/17 anonim ***** válasza:
9%
Itt az ideje hogy szuljel. Lefogadom hogy szules utan inkabb o akarja majd eltartani a csaladot es gyorsan talal maganak v.mit. Ha meg nem akkor o lessz Mr.Mom. Az meg nehezebb!
2009. nov. 10. 14:06
 13/17 anonim ***** válasza:
68%
Vond meg a cigit tőle, rögtön el fog menni dolgozni ha te nem adsz rávalót.
2009. nov. 10. 14:12
 14/17 anonim ***** válasza:

Elismerem, hogy nehéz munkát találni, és biztos, hogy nehéz lehet úgy, ha még ilyen helyzetben nem volt soha. Nekem most hosszabbították meg a 4 órás munkámat (az egyetlen jelenlegi munkámat) január végéig, utána meg még kérdéses, mi lesz, de valami legalább van. Én beleőrültem majdnem a munkanélküliségbe nyáron, mert én nem bírom a semmittevést, szétesnek a napjaim, az időbeosztásom, minden, pedig hallod, én kerestem gőzerővel. Egyesek nagyon könnyen mondják, hogy nem lehetetlen munkát találni, valóban nem, csak ma a legtöbb helyre nem a dolgozni akaró ember kell, hanem az ismerős.

Tényleg, nem kérdezősködtetek ismerősöknél, rokonoknál? Jó, ez se biztos, hogy megfelelő, mert én kérdezősködtem, de nem tudnak segíteni. De azért meg lehet próbálni.

Mennyi idő munka után lett munkanélküli?

Arra nagyon figyeljetek, hogy ha talál valamit, ne legyen csaló a munkáltató, én sajnos idén többször is belefutottam, már ismerem a jeleket, az első 1 hét után szembetűnt, ott is hagytam azonnal, a második sokáig ügyeskedett, távozásomkor derült ki, hogy eltussolta a bejelentésemet, a harmadik már interjún kiderült, bele se kezdtem.

2009. nov. 10. 14:22
 15/17 anonim ***** válasza:
93%
Mindenképp biztasd valamivel mert egy idő után még nehezebb lesz kimásznia a gödörből. Aztán jön a még több ivás....
2009. nov. 11. 07:55
 16/17 anonim ***** válasza:
Valószínűleg a férjed belesüppedt nyakig az önsajnálatba, tele van világfájdalommal, meg hogy semmi se sikerül. Úgyhogy ha megfeszülsz se tudsz vele mit kezdeni. Esetleg bátoríthatod, de ha te kezdesz el helyette munkát keresni neki, akkor még rosszabb lesz szerintem. Hagyd, hadd nyavalyogja ki magát. Szerintem még max 3 hónapot adj neki a kesergésre, és ha addig nem szedi össze magát, akkor lépj le. helyette nem tudsz megváltozni. Addig támogasd, aztán felesleges.
2009. nov. 11. 13:05
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van, ha nem akarod, hogy az első szembejövő munkát elvállalja. Igazad van abban is, hogy hagytál neki időt feldolgozni és rendes tőled, hogy addig magadra vállaltad mindkettőtök eltartását. Egy dologban nincs szerintem igazad: hogy hagyod, hogy továbbra is úgy éljen, mint eddig. Egy fizetés nem kettő, nehéz helyzetbe kerültetek, ez mindkettőtök részéről lemondással jár, de úgy tűnik a szavaidból, hogy csak te vettél vissza az igényeidből s ő nem.

Ha korábban nem volt hasonló helyzetben, akkor most, összezavarodva, "kidobva" lehet, hogy nem képes rájönni, hogyan is induljon el, így jó ötletnek tartom, ha ebben segítesz neki: rávezetni, megmutatni, hogy hogyan kell munkát keresni.

2009. nov. 11. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!