Miért nem keres munkát a férjem? Négy hónapja otthon ül, internetezik, meccseket néz, ki sem mozdul a lakásból.
13,38-nak igaza van!De mit nyavalyogsz itt??Tartsd el,a te dolgod.Majd bolond lenne dolgozni,miért tenné??!!
HP
Elismerem, hogy nehéz munkát találni, és biztos, hogy nehéz lehet úgy, ha még ilyen helyzetben nem volt soha. Nekem most hosszabbították meg a 4 órás munkámat (az egyetlen jelenlegi munkámat) január végéig, utána meg még kérdéses, mi lesz, de valami legalább van. Én beleőrültem majdnem a munkanélküliségbe nyáron, mert én nem bírom a semmittevést, szétesnek a napjaim, az időbeosztásom, minden, pedig hallod, én kerestem gőzerővel. Egyesek nagyon könnyen mondják, hogy nem lehetetlen munkát találni, valóban nem, csak ma a legtöbb helyre nem a dolgozni akaró ember kell, hanem az ismerős.
Tényleg, nem kérdezősködtetek ismerősöknél, rokonoknál? Jó, ez se biztos, hogy megfelelő, mert én kérdezősködtem, de nem tudnak segíteni. De azért meg lehet próbálni.
Mennyi idő munka után lett munkanélküli?
Arra nagyon figyeljetek, hogy ha talál valamit, ne legyen csaló a munkáltató, én sajnos idén többször is belefutottam, már ismerem a jeleket, az első 1 hét után szembetűnt, ott is hagytam azonnal, a második sokáig ügyeskedett, távozásomkor derült ki, hogy eltussolta a bejelentésemet, a harmadik már interjún kiderült, bele se kezdtem.
Igazad van, ha nem akarod, hogy az első szembejövő munkát elvállalja. Igazad van abban is, hogy hagytál neki időt feldolgozni és rendes tőled, hogy addig magadra vállaltad mindkettőtök eltartását. Egy dologban nincs szerintem igazad: hogy hagyod, hogy továbbra is úgy éljen, mint eddig. Egy fizetés nem kettő, nehéz helyzetbe kerültetek, ez mindkettőtök részéről lemondással jár, de úgy tűnik a szavaidból, hogy csak te vettél vissza az igényeidből s ő nem.
Ha korábban nem volt hasonló helyzetben, akkor most, összezavarodva, "kidobva" lehet, hogy nem képes rájönni, hogyan is induljon el, így jó ötletnek tartom, ha ebben segítesz neki: rávezetni, megmutatni, hogy hogyan kell munkát keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!