Hány évesen szültél, milyen háttérrel vártad/vártátok a gyermeked érkezését?
Sziasztok!
A párommal beszélgettünk a gyermekvállalásról, és szeretném kicsit körbejárni a témát. Kiváncsi lettem, hogy mások/ti mikor, milyen körülmények mellett vágtatok bele.
-Ti hány évesek voltatok amikor belevágtatok a baba projektbe? A "háttér" alatt azt értem, hogy milyen körülmények között vállaltatok gyereket? (Pl. mindketten dolgoztatok a pároddal/férjeddel; volt-e saját lakás; stb.)
Köszönöm a válaszokat!
23/N
25 éves voltam mikor belevágtunk a baba projekbe, párom akkor 31. Tervezett baba volt.
Mind ketten dolgoztunk, saját 3 szobás házunk vol/vant.
Bocsi az offért, de engem is érdekel ez a téma! :)
Még nincs gyermekünk, de tervben van.
Én 32 voltam, párom 38. Mind a ketten rendelkeztünk munkahellyel, én a terhességem elejétől otthon voltam. Van egy bérbe adott lakásunk (hiteles) és egy családi házunk, amiben mi lakunk. Egy 12 éves autónk van, 2 éve nem voltunk nyaralni.
Hogy miért vártunk eddig? Az ember mindig "rendezett" hátteret szeretne. Talán nálunk is ez volt az ok. Utólag jobb lett volna pár évvel hamarabb szülni, lehet, hogy a korom miatt viseltem nehezebben a terhességet. Nem tudom... :)
Időrendben:
22 éves koromban megszületik az első fiam, 24 évesen megszületik a második, 28 évesen megnősültem, majd megszületik a harmadik fiam is. Ő most két hetes. Egy saját két szobás lakásunk van. Itt szándékozunk lakni még a kicsi 2-3 éves koráig, aztán veszünk egy nagyobb kertes házat. Előtte a feleségem nem dolgozott, mert főiskolára járt. Én igen. Azóta egyedül tartom el a családom, de annyira nem bánom.
Köszi az eddigi válaszokat, mindenkinek ment a zöld kéz! :)
Ahogyan látom volt aki nehezebb körülmények között vállalta be a babát, volt akinek majdnem mindene megvolt. De azért jó olvasni azt, hogy nem bánta meg egyikőtök sem, és aki nehezebb helyzetben volt/van, ők is boldogulnak.
Mi saját lakásban élünk a párommal (Ő 33 éves), mindketten dolgozunk. Szerencsére mindketten versenyképesnek mondható fizetéssel rendelkezünk, így a TGYÁS és a Gyed nem a minimum összeg lesz. Valamint több kisbabás ismerősünk van, akiktől olcsóbban hozzá tudunk jutni a dolgokhoz, illetve "örökölni" is tudunk majd testvér kisgyerekétől. Már nagyon várom, hogy belevágjunk, talán még sosem voltam ilyen boldog és izgatott. :) Remélem minden jól fog alakulni. :)
Még jöhetnek a történetek, érdekes és jó olvasni őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!