Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevesebb a pénzem, mint...

Kevesebb a pénzem, mint amennyi volt?

Figyelt kérdés

Nagyon sok pénzt spórolok, semmi komolyabb dolgot nem szoktam venni. A szüleim 20-30 ezres tételben szoktak kölcsön kérni, és így a pénz lényegében összevissza van, nincs nyílvántartva... nálam is van egy rész, náluk is. Egyideig irták, hogy mit veszek magamnak de abbalett hagyva... és most hiányzik 10 ezer forint, ami biztos, mert tudom, hogy 80 ezer forintom volt, és most 70 van. Én ezt megemlítettem és most megy a balhé... itt mondogatják, hogy majd 10 ezer forinttal többet adok vissza, és kiabálnak. Azt hiszik én akarom lehúzni őket, amikor tudom, hogy mennyi pénzem volt mert annyit nem költhettem -.-. Itt hántorgatják fel, hogy szórom a pénzt, azért van ennyi, amikor 3 éve semmi komolyabb dolgot nem vettem, hanem havonta 1 két kisebb cuccot (3 ezer forint kb.)

A 10 ezer forintot természetesen nem fogadom el, mert tudom, hogy azért ők keményen dolgoztak. Az eset könnyű... a 10 ezer forint elkeveredett náluk, mert a pénzem egyáltalán nincs nyilvántartva DE ÉN JÓL EMLÉKSZEM MENNYI VOLT.

Ti mit tennétek ebben az esetben? Őszintén szólva egy kicsit bánt, mert az a pénz az ÉN SPÓROLT PÉNZEM VOLT (nem zsebpénzből), és hát nem mindegy hogy mennyi van most... de azt a tízezer forintot pedig nem szeretném elfogadni, mert ezután abban a tévhitben élnének, hogy szeretem lehúzni őket.

2009. nov. 9. 15:16
1 2
 1/16 MARIANN06 ***** válasza:

Nem hinném hogy szándékosan veték el.

Talán ök is elszámoltak valamit.

Ne kérd vissza ,hisz ök is adtak neked már az életen nagyopn sokmindent.

Ne szolj érte de máskor együtt irjátok fel és irasd alá ha enyire nagy a baj ezzel.

Vagy mond hogy nincs pénzed,mert beraktad a takarékba.

Szerintem tényleg rakd be.

2009. nov. 9. 15:25
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem fogom visszakérni, 100%. Viszont megbeszéltük ezután semmilyen kölcsönt sem adok, mert csak problémák voltak ezelőtt is, így lesz a legjobb. Azt mondták ők is hogy jó.
2009. nov. 9. 15:32
 3/16 anonim ***** válasza:
Hmm 10 000 forint ne garasoskodj hisz kerülhetsz te is olyan helyzetbe,hogy szükséged lesz egy kis összegre és akkor mit csinálsz?Az én nem adok de nekem kéne hülyén fog kijönni nem?Ne feledd történhet akármi elképzelhető,hogy rászorulsz te is a segítségre.Meg aztán kitől kérjenek a szüleid tőled vagy egy idegentől ha kell?
2009. nov. 9. 15:44
 4/16 A kérdező kommentje:
Ha én valakitől kérnék az lenne az első hogy 2 papírra írnám fel mennyit kértem... -.-
2009. nov. 9. 15:45
 5/16 MARIANN06 ***** válasza:

És aláirnátok mind a ketten.

Nem?

Tedd is igy és akkor adj nekik ha szükség van rá és nem cigire vagy piára költik.

ÉN ARRA BIZTOSAN NEM ADNÉK.

2009. nov. 9. 15:55
 6/16 anonim ***** válasza:

nelem van egy ismerősöm,akinek van egy csomó félre tett pénze,ösztöndíj meg amit nagyobb ünnepekre szokott kapni tavaly nyáron fejezte be a sulit. Melozni nem ment el,szeptembertől fogva csak bulizni jár hét 5 napján.

Az anyukáűja 6 órában dolgozik,50 ezer ft a fizetése,és ez az ismerősöm szokott kölcsön adni az anyjának pénzt,h PL: főzni tudjonmosni vagy számlát befizetni. már évek óta tartozik neki,néáha ha nem nagyobb összeget kért az anyukája 5-10 ezer ft,vissza szokta neki adni a köv. hónapban. Az anyuka tartozása a lánya felé már majdnem 300 ezer Ft,és ezt a lány visszavárja! a multkor azt mondta az anyjának vegyem fel kölcsönt h az ő pénzét vissza tudja adni. Pedig aztán a vízet,gázt,ugyanugy használja mint más,és persze h léegyen kaja azt is mindig elvárja meg h tiszta ruha... És ugy gondolom egyáltalán nem jogos az h vissza kéári az évek folyamán felhalmozodott kölcsönt.

Te kedves kérdező? otthon laksz? tanulsz? Dolgozol? hozzá járulsz vmennyivel a háztartáshoz?

Nekem annak idején mikor még 15-17 éves koromban dolgoztam diákként és kerestem egy hónapban kb 15-20 ezer ft-ot,és anyukám kölcsön kért PL: 5000 Ft-ot,soha eszembe nem jutott visszakérni,hisz amit abból be fizet azt én is használom,amit abból vesz,azt én is eszem!

Mindig mikor akarta vissza adni,omndtam hagyd már

2009. nov. 9. 16:17
 7/16 anonim ***** válasza:
sajnos a kérdező értékrendje is a PÉNZ-----CSALÁD-----EGYÉB sorrendben követi egymást.szomorú nagyon.Nálunk nem ez volt főleg míg otthon laktam addig MAGAMTÓL kérés nélkül adtam sőt ha láttam,hogy maradt az asztalon befizetetlen csekk azt feladtam.De hát kinek mi a fontos.....
2009. nov. 9. 16:32
 8/16 A kérdező kommentje:
Jól élünk. és 16 éves vagyok, ne kelljen már 16 évesen hozzájárulnom a költségekhez, bocsi... 18 felett teljesen más. azaz én keményen megspórolt pénzem -.-
2009. nov. 9. 16:42
 9/16 A kérdező kommentje:
Csak ugyanis én életemben nem voltam buliba és megvolt mire fogom költeni... (nyugi, nem piára és nem is szórakoztató eszközre), hát igy már mindegy.
2009. nov. 9. 16:46
 10/16 anonim ***** válasza:
és mire adsz te kölcsön a szüleidnek pénzt?
2009. nov. 9. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!