Bazsko kérdése:
Az miért van kevesebb helyem van hdd-men min amennyi a valós méretük?
Figyelt kérdés
van 2 hdd-m abból a 2-ből windows lefoglal 20gb helyet, ez rendben van... da az mi a fészkes fe**től van hogy ha megnézem a hdd-n belüli összes mappa és adat méretét és összeadom a szabad hellyel akkor elveszik a hdd-ból még +20 giga amire nem jöttem rá hogy miért van.. vírusra gyanakodtam de nem az... valaki segítsen2011. febr. 4. 21:29
1/4 anonim válasza:
Nem írtál konkrét tárterületet.
informatika: 1GB = 1024MB
merevlemezgyártók: 1GB = 1000MB (és el is tűnt 24MB hasznos terület)
Minél nagyobb a merevlemez, annyiszor 24MB-al kisebb a valós felhasználható terület GB-onként. Ezt a mértéket a gyártók fel is tüntetik a lemez adatait tartalmazó matricán, így egy 1TB-os lemez esetén már 24Gb-nyi adattal kevesebbet lát és használ fel a rendszer, mert ekkorára vannak gyártva. Hogy ne kelljen törtszámokat kiírni, a valójában 1000Gb-os lemez azt a címkét kapja mintha 1024Gb lenne rajta. A gyártó által megadott 1000Gb pedig nem egyenlő 1Tb-al, hanem csak 976GB-al, és ez rögtön szemet is szúr a felhasználónak. Tehát ez nem hiba, a gyártó és az informatika két külön mértékegységet használ.
2/4 A kérdező kommentje:
kösz a gyors választ
2011. febr. 4. 21:48
3/4 anonim válasza:
én arra is gyanakodnék, hogy régi telepítés, és telekerült szeméttel a rendszered, habár általában a windows mappába rakja az ideiglenes fájlokat és egyéb kellékeket is. lehetnek rejtett fájlok amiknek ennyi a méretük. láttam már több gigás rejtett fájlokat is, tehát akár vírus is lehet. használj néha system cleanert, és futtass legalább hetente teljes rendszervizsgálatot vírusirtóval
4/4 anonim válasza:
előző vagyok, még annyit írnék, hogy a lomtárat is üríteni kell, nem tudom mennyire ront a teljesítményen (tehát idegesít e hogy lassú a gép) mert az is lehet a háttérben futó programoktól van ha nagyon zavar akkor teljes formatálás és újratelepítés. amúgy sem árt néha biztonsági másolatot készíteni a fontos dolgaidról (pl félévente-havonta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!