Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vennétek drága ajándékot a...

Vennétek drága ajándékot a párotoknak, ha tudnátok h ő nem áll olyan jól anyagilag és esetleg ez bántaná?

Figyelt kérdés

Ha átszámolom kb 6 órát dolgozom azért a pénzért, amit ráköltenék. Elég sok megtakarításom is van, mert nagyon jól keresek. Ő ezért a pénzért a dupláját dolgozza, és épp nem áll valami fényesen.

Nem akarom h azt érezze, h neki is sok pénzt kell kiadnia mikor nekem lesz a szülinapom. Én szívesen költök rá, de tudjuk milyen önérzetesek tudnak lenni a férfiak és nem akarom h megalázónak érezze h ő ennyit kap, mikor nem tud ennyit adni. Részemről semmi probléma nem lenne ha nem is költene rám csak csinálnánk vmit közösen és mondtam is neki, de nem tudom h esne mégis. Szerintetek? 1 éve járunk és nem élünk együtt

2013. okt. 7. 22:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Volt egy srác, aki 18 éves koromban adott nekem egy 50ezer Ft-os valamit. Azt várta, hogy örömömben ugrálni kezdek, ehelyett majdnem elkezdtem bőgni. Még a szüleim sem vettek soha ilyen drága ajándékot. Nem voltam hozzászokva ehhez. Azt gondoltam, hogy én mekkora nyominger vagyok, hogy nem tudok ilyen drága ajándékot venni neki, ugyanis akkoriban annak is örültem, ha van mit ennem. Az egész családom szegény volt és ezzel hogy drága ajándékot vett, a sárba tiporta azt a maradék önbizalmamat is. Ő meg nem értette mi bajom, hogy most mért nem örülök. Hát mit mondtam volna neki. Azt mondtam, hogy örülök persze, de többet ne vegyen nekem ilyen drága dolgokat.
2013. okt. 8. 05:27
 12/17 anonim ***** válasza:

Hú, érdekes, pont ez történt velem tegnap. :)

Új munkahelyet találtam nemrég és nagyon jól keresek. De úgy éreztem, nem fair ha csak magamnak veszek rég áhított dolgokat, hanem a szerelmemnek is (aki tényleg sajna nem keres annyira kiemelkedően, de nem is rosszul)

Egy nemrég megjelent videójáték volt, tudtam, hogy számára az eszmei értéke neki nagyobb, mint a valós. :)

Elsőre megrendült, kicsit neheztelt rám. Végtére is megértem. De elmondtam neki is, hogy meg akarom osztani vele a boldogságom és tudom, mennyire szerette volna ezt. Végül nagy nehezen elfogadta, de megígértette velem hogy máskor nem ajándékozok neki random ilyen drága dolgokat és hogy Karácsonyra ne kapjon semmit (azért valami kicsit fog :))

Na de az az öröm az arcán, amikor végre elkezdett vele játszani... :) Nem is neheztelt rám sokáig.

Viszont egyre figyelj, kérdező: tényleg egy nagyon önzetlen dolog ez, amit csinálunk, de ha rendszeresedik, akaratán kívül tényleg megbántja az ember a partnerét. :(

Úgyhogy évente 1, max 2 ilyen ok (Karácsonyra, szülinapra vagy "random"), de a másik, főleg ha rosszabbul keres tényleg kevesebbnek érezheti magát általa, hiába jön tiszta szívből az ajándék.

2013. okt. 8. 07:17
 13/17 anonim ***** válasza:
Egyszerűbb ha azt mondod neki, hogy megláttam ezt(az ajándékot) és egyszerűen rád gondoltam, és nem tudtam megállni, hogy ne vegyem meg, úgy hogy tessék viseld(használd) egészséggel:DD
2013. okt. 8. 07:52
 14/17 anonim ***** válasza:

Ha már az egyik ajándék megvan, és te szánnál rá többet mi lenne, ha valami élményt választanál? A másik nagyon tuti ajándékot meg megvennéd neki mondjuk karácsonyra?

Élményként: romantikus hétvége, vacsora, színház, kiállítás vagy amit ti szerettek.

Nálunk az a szokás, hogy valami ajándékot adunk a másiknak, inkább kisebb értékben és egy olyan élményt amire vágyik a másik. Ez lehet nagyobb és kisebb dolgo is. Pl. Volt már éjszakai szánkózás, de prágai hétvége is.

2013. okt. 8. 09:50
 15/17 anonim ***** válasza:

1. vagyok, kosz a leszavazast.

A ferfiaknak ez sertene a becsuletuket.

Egy no meg inkabb elfogadna.

Pont a sztereotip szerepek miatt.

Naluk ez meg van forditva (gyakori a modern vilagban) ugyhogy szerintem nem kell a pasit meg jobban letorni.

Megkerdezhetem hogy mit dolgozol kint?

2013. okt. 8. 10:03
 16/17 A kérdező kommentje:
Egyébként nem olyan hu de nagy összeg, kb 20 ezer forintról van szó szóval nem 50 vagy hasonlók. Ami mint program nagyon érdekelné az 180 euró lenne,egy focimeccs
2013. okt. 8. 10:55
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én azt hittem hogy valami sokkal drágábban gondolkodsz.

Amúgy mi amíg nem költöztünk össze nem vettünk egymásnak jóval drágább dolgokat. Mióta a felesége vagyok nem sajnálunk a másikra akármennyit költeni. ez a 20 ezres dolog nem olyan vészes.De a drágább dolgokkal várj amíg legalább együtt éltek, mert ez még nagyon az6 eleje.

2013. okt. 8. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!