Mit tegyek? Teljesen magamba fordultam és nem tudom mi tévő legyek az életemmel.
Hát én ezt nem hiszem, hogy ilyen emberek léteznek, mint a te nevelőid. Szülők az ilyenek?!
Nem tudom eddig is hogy bírtad velük, mert ez nem élet, és egy gyermek nem ezt érdemli! Szólnod kellene egy védőnőnek, gyámügynek akármi, és szerintem ne várj még 2 évet ebben az embertelen környezetben. Ne sajnáld, hogy "kiraknak", ez csak jót tehet neked. Koleszba kellene menned (nem tudom hol szeretnél továbbtanulni), mert ott viszonylag állandó a társaság és barátokra tehetsz szert, akik a későbbiekben is melletted állhatnak.
Jelenleg valami rokonnal beszélnék (keresztszülő, nagyszülő nagynéni stb. ha van) aki normális és esetleg tudna veled foglalkozni vagy befogadna.
Muszáj ezt neked tovább tűrnöd? Biztos nehéz lépni, de ahogyan most élsz velük, az hihetetlen. Ahogy innen kikerülsz, meglátod nem ilyenek az emberek és talán később te is tudsz majd nyitni és rendes kapcsolatokat kialakítani. Kezdetben ehhez lehet, hogy szakember tudna segítséget adni.
Minden jót neked!!
Az apád és az anyád gyenge jellemű szánalmas, haszontalan, gonosz, kártevő, alávaló törmelékek, akiket felőrölt szánalmas kis életük és azt hiszik, hogy ezért rajtad, a védtelen gyereken állhatnak bosszút! De tevédnek, igazam van?
Mondd el az iskolában a védőnőnek, hoyg ezek az aljas hulladékok mit tesznek veled és ő majd segíteni fog, elirányít a családsegítőhöz.
Menj el tőlük jó messzire és kezd el a saját életedet élni!
Légy sikeres, ne hagyd hogy elérjék a szánalmas céljukat. Remélem jó magasról lenézed mind a kettőt, mert én igen. Sokkal jobb vagy náluk és NINCS JOGUK ezt tenni veled. Könnyen bele lehet süppedni az áldozat szerepének mocsarába, de te már megtetted az első lépést, hogy kievickélj! Felfedezted a problémát és segítséget kértél! Ha így haladsz skerülni fog, rendbe fogsz jönni, csak ne add fel a reményt!
eeej, ha az apád a kezeim közé kerülne!!!
nagyszüleid már nem élnek?
Nem azt akarom, hogy a véleményemmel rajtad csattanjon az ostor. De tényleg Kicsi, ezért vannak az olyan szervezetek, akiket fentebb felsoroltak, hogy merj segítséget kérni. Az, hogy ilyen lettél csak a szüleidnek köszönhető, és hidd el, százszor nyitottabb és boldogabb lehetnél egy gyermekvédelmi szervezet gondozása alatt, még ha nem is lehetne puccos életed, mint ott, ahol most vagy. Tizenhat évesen már bőven megállja a helyét a véleményed, és tudnak segíteni. Ha bármiben segíthetek, vagy beszélgetnél, keress meg privátban, szívesen állok rendelkezésedre. Kitartást!
20/L
És tessék, itt egy 16éves majdnemfelnőtt, aki összeszedetten, helyesírási hiba nélkül meg tudja fogalmazni a gondolatait. Szemben sok felnőtt kérdezővel. És ilyen körülmények között kell élned, elszomorító.
De ne félj, ha most nem is mersz lépni, 2év múlva jól meg fogod állni a helyed a világban, tanulj sokat és inkább örülj annak, hogy a nagykorúsággal megszabadulsz a szüleidtől. Nem csak ilyen emberek vannak a világon.
Szóval én azt tanácsolom, tanulj, a többit leírták az előttem szólók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!