Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elképzelhető hogy bizonyos...

Elképzelhető hogy bizonyos pároknál működik a nyitott kapcsolat?

Figyelt kérdés
a baráti társaságunkban több pár is van és nemrég beszélgettek az egyik nővel négyszemközt, aki elmesélte, hogy ők a párjával nyitott kapcsolatban élnek. együtt élnek és imádják egymást, szóval kívülről is igazán harmonikusnak mutatkozik a kapcsolatuk. ős is és a párja is elég izgő-mozgó emberek. elmesélte, hogy 1-2év együttlét után úgy érezték lapos a dolog, hiányoztak nekik a "hódítások" és a nyitott kapcsolat mellett döntöttek. ennek már 3 éve. még szabályaik is vannak: pl hogy otthon tilos róla beszélni, mindig a párjuk az első és ha bármelyikük túlmenne a "csak szex" kategórián akkor szól a másiknak, tilos ismerőssel meg ilyenek. én totál ledöbbentem. azt mondta hogy soha, de soha nem volt ebből gond, a kapcsolatuk sokkal jobb azóta. hát én elég szkeptikus vagyok. nem ítélem el, csak valahogy nem értem ti mit gondoltok róla? van akiknél ez tényleg működhet?
2009. nov. 8. 14:08
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
100%
Nem az van egész véletlenül,hogy te is ezen gondolkodsz esetleg már fel is ajánlotta a barátod?
2009. nov. 8. 18:21
 32/40 anonim ***** válasza:
86%
Nekem így tíz évnyi házasság után három gyerek mellett ez elképzelhetetlen. Ha két év után unalmassá válik a kapcsolat akkor lépni kell, de nem félre. Nekünk a szexuális életünk az évek során nem unalmassá, hanem egyre izgalmasabbá vált. Mai napig van mit megismerni egymásban (egymáson). Nekem biztonságot ad a tudat, hogy a párom nem akciózik más nők ágyában és én sem vágyom más hapsi vállára. Nekem a kapcsolat érzelmekből áll és kötődésből (a szex az egy nagyon jó játék a kapcsolatban) Szerintem akik nyitott kapcsolatban élnek, nem szeretik egymást. Ezért kötik ki, hogy semmi érzelem. Mert félnek, hogy megtalálják azt máshol, ami a saját kapcsolatukból hiányzik. S hogy otthon nem beszélhetnek róla szintén azt mutatja, hogy bizony nem akarnak tudni a másik félrelépéséről, mert amit nem tudunk nem fáj. Tehát féltékenyek ők is, csak homokba dugják a fejüket. Nagyon magányos emberek, akik félnek az egyedülléttől.
2009. nov. 8. 18:24
 33/40 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, gyakorlatilag akkor összegezve ugyanaz a véleményem mint Neked. Különbség csak ennyi:22 éves kapcsolat, 14 éve vagyunk házasok, a lányunk pedig 13 éves.
2009. nov. 8. 18:29
 34/40 anonim ***** válasza:
68%
15:49-es: én a feleség vagyok, és nem a férj. És igen, betartjuk, mivel nincs vesztenivaló. Épp erről szól a dolog.
2009. nov. 8. 19:00
 35/40 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező: Véletlenül nem én vagyok az az ismerősöd? :) Mert ezek a gondolatok, pont mintha én mondanám... :S Bár nálunk nem 3 év óta van ez.
2009. nov. 8. 19:02
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Javítom az anyucit apucira! Most írtad le a lényegét, hogy nincs vesztenivaló. Hát, mit mondjak csodálatos egy kapcsolat. Bocs. Ez nem is kapcsolat, csak szórakozok itt is, ott is.
2009. nov. 8. 19:08
 37/40 anonim ***** válasza:
84%

ha azt vesszük alapul, hogy egy kapcsolat nem alapulhat kizárólag a szexre, akkor nem is lenne gond azzal a hozzáállással, hogy házon kívül is szabad vacsorázni.

az viszont számomra már furcsább, hogy nem szabad róla beszélni.

tehát ha azt mondom, hogy nagyon jó a párom főztje, de szívesen megkóstolom néha mari néni főztjét is, anélkül hogy a párom ezen megsértődne vagy emiatt irigykedne, akkor miért nem mesélhetem el, hogy milyen volt mari néni vacsorája?

én jobbnak találom, ha együtt megyünk el mari néni főztjét megkóstolni és utólag megtudjuk beszélni, hogy milyen volt. számomra ez jelentené az igazi bizalmat, szeretet és egymás elfogadását.

2009. nov. 8. 19:54
 38/40 A kérdező kommentje:
hát nem hiszem, hogy innen bárkit is ismernék. egyébként nem azért kérdeztem, mert én is hasonlón gondolkodom, hiszen épp most nincs is stabil párkapcsolatom. egyszerűen csak érdekeltek a vélemények. mert szerintem szerethetik egymást, egyszerűen csak máshogy állnak a kapcsolatokhoz. leginkább az érdekel, hogy mennyire tartják ezt az emberek elfogadhatónak. olyan értelemben hogy ha ő maga sosem lenne képes ilyen kapcsolatban élni, megvetendőnek találjae, ha más így él. vagy hogy milyen előítéletei, gondolatai vannak a dologgal kapcsolatban. mert ettől a pártól eltekintve is meglepően sok helyen találkoztam a nyitott kapcsolat kérdéskörével.
2009. nov. 8. 21:50
 39/40 anonim ***** válasza:
61%
Én azt látom hogy itt mindenki le van pontozva aki ezt nem ítéli el mert itt aztán tisztességes családanyák vannak.NEkem is van vőlegényem de nem mondom hogy egy-két hódítás nem fordult meg a fejemben.Pedig szeretem ,tisztelem és együtt is élünk.
2009. nov. 8. 22:37
 40/40 anonim ***** válasza:
60%

ma 22:37

végre egy őszinte ember. :)

szerintem az ember biológiailag nem egy életre szóló monogám kapcsolatra lett teremtve

és az erkölcs 2%-ban erkölcs és 98%-ban a lehetőségek hiánya. :)

2009. nov. 8. 23:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!