Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elképzelhető hogy bizonyos...

Elképzelhető hogy bizonyos pároknál működik a nyitott kapcsolat?

Figyelt kérdés
a baráti társaságunkban több pár is van és nemrég beszélgettek az egyik nővel négyszemközt, aki elmesélte, hogy ők a párjával nyitott kapcsolatban élnek. együtt élnek és imádják egymást, szóval kívülről is igazán harmonikusnak mutatkozik a kapcsolatuk. ős is és a párja is elég izgő-mozgó emberek. elmesélte, hogy 1-2év együttlét után úgy érezték lapos a dolog, hiányoztak nekik a "hódítások" és a nyitott kapcsolat mellett döntöttek. ennek már 3 éve. még szabályaik is vannak: pl hogy otthon tilos róla beszélni, mindig a párjuk az első és ha bármelyikük túlmenne a "csak szex" kategórián akkor szól a másiknak, tilos ismerőssel meg ilyenek. én totál ledöbbentem. azt mondta hogy soha, de soha nem volt ebből gond, a kapcsolatuk sokkal jobb azóta. hát én elég szkeptikus vagyok. nem ítélem el, csak valahogy nem értem ti mit gondoltok róla? van akiknél ez tényleg működhet?
2009. nov. 8. 14:08
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
100%
Most még. De később?
2009. nov. 8. 16:25
 22/40 anonim ***** válasza:
79%
16:22-es, nekem is van életterem , elmehetek bulizni, jól érezhetem magam, és van egy rendes kapcsolatom. együtt élek a párommal és van életterünk, nem lógunk állandóan egymás nyakán, vannak hobbijaink és közös illetve külön barátaink. szerintem ez csak azoknak nagy dolog akik eddig egy rettenetesen birtokló kapcsolatban éltek és most kiszabadultak és átestek ebbe a végletbe. egy jól működő kapcsolatban nem vagy korlátozva.
2009. nov. 8. 16:30
 23/40 anonim ***** válasza:
86%

szerintem ez érdekes dolog. én pl nem bírnám elviselni a gondolatot, hogy valaki "dugja" a barátnőmet. még a gondolatára is kiráz a hideg. szeretem, és ő az enyém.

régen (még általános iskolában) az minősült "járásnak", ha fogtuk egymás kezét, meg puszi. ma már nem gondolom megcsalásnak ha a barátnőmnek más puszit ad, vagy egy barátja megöleli. sőt, akkor sem érzem magam rosszul ha egy lánnyal smárol. az valahogy nem minősül számomra megcsalásnak. viszont ha egy srác megcsókolná, megszakadna a szívem.

szerintem ennek mentén simán lehet, hogy valakit akár izgat is, hogy a párja mással van, vagy nem zavarja ha mással csak szexel. bár én erre nem lennék képes.

2009. nov. 8. 16:38
 24/40 A kérdező kommentje:
érdekes válaszokat írtatok. én is megfogalmaztam hasonló kételyeket és azt a választ kaptam, hogy ez nem a szexről szól, tehát nem az az oka, hogy szexcentrikusak. azt mondja ők úgy élnek, hogy elfogadják, hogy vannak vágyaik, mert bár tökéletes a kapcsolatuk, nem vakságot "fogadtak" egymásnak. azt mondta ők abban hisznek, hogy ha több tered adnak a vágyaiknak, mint amennyit általában a kapcsolatok, akkor sosem kell azzal szembesülniük, hogy sok elfolytott dolog van bennük. szerintük ez öli meg igazán a kapcsolatokat. és hogy nem lépnek félre lépten-nyomon, elég ritkán, csak ha épp nagyon akarnak, mert nem a szex az elsődleges ok, az köztük is nagyon jól működik. első hallásra logikusnak tűnt, mármint van benne valami, de valahogy összeegyeztethetetlennek tűnik a párkapcsolattal. pl hogy mi lesz később, de azt mondta ezen nem gondolkodnak még.
2009. nov. 8. 16:46
 25/40 anonim ***** válasza:
88%
kiváncsi lennék, hogy az ilyen párok milyen indokkal mennek el otthonról! Megmondod a férjednek, hogy du-gni mész? vagy kitalálod, hogy a barátnőddel töltöd az estét? Tiszta gáz! Biztos nagyon díjaznám, ha tudnám, hogy a férjem pont most szexel egy másik nővel!
2009. nov. 8. 16:46
 26/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt képtelenség hétköznapi közönnyel viselni, az nem lehet, hogy mindkét fél állandóan egálban legyen, az egyik biztos olykor sokkal jobban fog szenvedni tőle.
2009. nov. 8. 17:04
 27/40 anonim ***** válasza:
80%
Igen, hallottam már én is olyan párokról ahol évek óta működik. Elgondolkoztató. Én most úgy gondolom, hogy nem tudnék úgy élni.
2009. nov. 8. 17:08
 28/40 anonim ***** válasza:
100%

Hát én képtelen lennék rá, különösen ilyen szabályok mellett.

Eleve nem értem, hogy képes valaki ágyba bújni azzal akivivel akkor találkozik először és utoljára? Nah meg az a rengeteg betegség...

És ha a nő teherbe esik az egyik numerától?

2009. nov. 8. 17:31
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokat gondolkoztam ezen, mert hallottam ilyen kapcsolatról. Hát szerintem itt akkor sem stimmel valami, valószínűleg nem szerelmesek egymásba. Vagy amelyik kitalálta, az nem szerelmes igazán. Biztosan nagyon jó barátok, meg a szex is jó, de mégsem igazi a kapcsolat. Ettől meg élhetnek együtt.

Én is szeretem a szexet, és hódítani is szeretek, de érdekes módon sose egy pasi farkát vágyom meghódítani hanem a szívét. Az a kihívás, nem az hogy ágyba akarjon velem mennni :) Tehát itt már megdőlt, a csak szexelek mással kitétel, és szerintem ez másnál is így van. Nekem az a tapasztalatom, hogy a férfiak többsége azért lép félre, mert éppen otthon valami nem stimmel, akár érzelmileg, akár szexuális... Nyilván van olyan, hogy nem kell hozzá ok, de ez szerintem kevesebb esetben fordul elő. A nőkkel szintén ez a helyzet.

Úgyhogy szerintem ez nem párkapcsolat, hanem szexbarátok, akik jobb híjján együtt élnek. Ezt is lehet, csak nem olyan kapocs, mint amire általában vágynánk.

2009. nov. 8. 17:50
 30/40 anonim ***** válasza:
100%
Férjem van,gyerekem van, boldog és szerencsés vagyok. Nem gondolom, hogy emiatt rám telepedtek és ne tehetnék azt amit szeretnék. Úgy gondolom rengeteg a rossz példa, akár szülői akár a baráti körben ezért választjátok a kapcsolatnak eme formáját. Evvel nem véditek magatokat semmi ellen sem.
2009. nov. 8. 18:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!