Elképzelhető hogy bizonyos pároknál működik a nyitott
kapcsolat?
Figyelt kérdés
a baráti társaságunkban több pár is van és nemrég beszélgettek az egyik nővel négyszemközt, aki elmesélte, hogy ők a párjával nyitott kapcsolatban élnek. együtt élnek és imádják egymást, szóval kívülről is igazán harmonikusnak mutatkozik a kapcsolatuk. ős is és a párja is elég izgő-mozgó emberek. elmesélte, hogy 1-2év együttlét után úgy érezték lapos a dolog, hiányoztak nekik a "hódítások" és a nyitott kapcsolat mellett döntöttek. ennek már 3 éve. még szabályaik is vannak: pl hogy otthon tilos róla beszélni, mindig a párjuk az első és ha bármelyikük túlmenne a "csak szex" kategórián akkor szól a másiknak, tilos ismerőssel meg ilyenek. én totál ledöbbentem. azt mondta hogy soha, de soha nem volt ebből gond, a kapcsolatuk sokkal jobb azóta. hát én elég szkeptikus vagyok. nem ítélem el, csak valahogy nem értem ti mit gondoltok róla? van akiknél ez tényleg működhet?
Szexuálisan nem illenek össze? ha csak az egyik félnek valami extra elvárása,minthogy legyen egy kutya is velük az ágyban, nincsenek, akkor szerintem két ember össze tud csiszolódni, pont ettől lesz izgalmas, hogy az egyik ilyen, a másik olyan. Minden egyebet meg ehet beszélni, ki mit szeret.
Na nehogy már a szexen dőljön el minden. Illetve a szexcentrikusoknak minden ott fog eldőlni.
Én nem vagyok az.
2009. nov. 8. 15:25
12/40 anonim válasza:
Nem azért jön össze két ember, hogy átneveljék őket. Vagy úgy szeretik őket, ahogy vannak, vagy megette a fene az egészet.
2009. nov. 8. 15:30
13/40 anonim válasza:
Nálunk ugyanez a helyzet. 10 éve voltunk együtt, amikor úgy döntöttünk, hogy nyitott lesz a kapcsolatunk. Azóta eltelt 15 év. Nálunk is vannak szabályok, de érdekes módon, csak nagy ritkán jut eszünkbe "félrelépni". Ez már nem tiltott gyümölcs. :D Szerintem ez egy nagyon jó dolog. Sajnos sok pár ezért vál el, mert bár emberileg összeillenek, mégis ott van a hódítani vágyás, a házasság pedig sokszor ennek a gátját állja. De a gát előbb-utóbb le fog dőlni, vagy boldogtalan lesz az ember.
2009. nov. 8. 15:36
14/40 anonim válasza:
én úgy gondolom, hogy ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
bennem az a kérdés merül fel, hogy egy szeretetről szóló párkapcsolat most elsősorban a szexről szól vagy nem?
2009. nov. 8. 15:36
15/40 anonim válasza:
Még valami: Nálunk is ez van, hogy érzelmileg nem kötődhetünk máshoz, ezért egy személlyel csak 1-szer megengedett "félrelépni". Utána nem is találkozhatunk vele, és ismerős nem lehet.
2009. nov. 8. 15:37
16/40 anonim válasza:
És ezt hogyan csináljátok? Mutatóujj felemel, hogy ejnye-bejnye többet nem szabad ám találkozni és még rá gondolni sem? Ezt te elhiszed, hogy a másik is betartja? Ez egy kényelmes dolog lehet. Ezzel azzal, aztán haza anyucihoz vár a finom vacsi?
2009. nov. 8. 15:49
17/40 anonim válasza:
Várd ki a végét! Kíváncsi lennék kb. hány éves lehetsz, hogy ennek még örülsz is.
2009. nov. 8. 16:07
18/40 anonim válasza:
Szerintem igen.
Mindenkinek a saját dolga a magánélete, és aki nem a párját becsapva, hanem vele megegyezve él így, arra egy rossz szót nem lehet mondani, pláne ha boldogok is. Ehhez nagyon nyitott személyiség kell, és elengedhetetlen feltétele, hogy MINDKÉT fél pontosan ezt akarja, jó szívvel menjen bele, és ne csak a másik kedvéért!
Persze ez ritka. és igen, én is láttam már felbomlani ilyen kapcsolatot. De láttam már felbomlani monogám kapcsolatot is.
28/n
2009. nov. 8. 16:12
19/40 anonim válasza:
15:37-es , ezzel csak egy a gond, hogy akkor mindketten vadidegenekkel bújtok ágyba akik valószínűleg ugyanígy tesznek.nem ismeritek őket , nem tudjátok milyen szexuális betegségeik lehetnek. nem ítélem el ezt a dolgot, mert mindenki úgy él ahogy akar, csak számomra még belegondolni is gyomorforgató lenne az a tudat, hogy kitudja milyen másik nővel volt tegnap a pasim, csókolgatta stb...fúúú nem tudnék hozzáérni a páromhoz.
2009. nov. 8. 16:13
20/40 anonim válasza:
könnyen mondtam volna egy éve, hogy akik szeretik egymást, annak nem kell másik. Most pedig én is nyitott kapcsolatban vagyok, valahogy jó tudni, hogy nem vagy odakötözve a másikhoz. és minden lelkiismeretfurdalás nélkül jól tudom érezni magam ha elmegyek bulizni, és megtetszik valaki. Mondjuk még szexig el se ment a dolog, de az se lenne probléma, ha elment volna. Van egy kis saját életterem, miközben szeretem a párom. szerintem jó ez így.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!