Milyen lépéseket kell megtennem, hogy elkerüljek apámtól?
Figyelt kérdés
A kérdés egyszerű... Anyáméktól már eljöttem mert egyszerűen nem bírtam az alkoholista férjét elviselni meg a b*szogatását egyszerűen ennyi... elkerültem epámhoz ahol szintén k*rvára nem jó mert ő is csak baszogat eltilt a barátnőmtől a jó tanulmányi eredményem ellenére stb... egyszerűen el akarok innen húzni de még nem vagy meg 18 és az még 2 év lenne... Ha megvan ki lenne a gyámom (gondviselőm) akkor milyen lépéseket kell pontosan megtennem, hogy elkerüljek és hozzá kerüljek? Nem életviteli tanácsadást kérek, hogy nézzek magamba stb. meg, hogy nem lehet olyan rossz, hanem a kérdésre választ...2013. okt. 1. 19:14
1/4 anonim válasza:
h találsz valakit aki vállalja akkor gyámügy kell hozzá. 16 évesen már elég sok beleszólásod van. Gyámügyi határozat kell hozzá. Hogy mi kell nekik ehhez azt ők megmondják.
2/4 anonim válasza:
Ha vagy 16 ezt megteheted.
Csjt. 77. § (2) A tizenhatodik életévét betöltött gyermek a szülői házat vagy a szülők által kijelölt más tartózkodási helyet a gyámhatóság engedélyével a szülők beleegyezése nélkül is elhagyhatja, ha az fontos okból érdekében áll.
Ha úgy érzed, van fontos okod, akkor be kell menni az elsőfokú gyámhivatalba és előadni a kérésedet, ott elmondják, mit is kell pontosan tenned.
Akkor szokták engedélyezni például, ha otthon a szülők viselkedésükkel például akadályozzák a tanulást, tehát tényleg fontos ok kell hozzá. Na meg egy hely is, ahova megy az illető.
3/4 anonim válasza:
Szerintem az alkoholizmus is fontos ok. De kéne valaki benfentes aki elmondja mi számit fontos oknak és mi nem, mi a gyakorlat, mit szoktak elfogadni...
4/4 anonim válasza:
Majd írd meg, mit intéztél. Másnak is fontos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!