Hogyan lehet feldolgozni az idő múlását, az emberek/családtagok távozását/eltávolodását?
Ezek tényleg rossz dolgok. De mindig lehet valami jót találni. Meg fogsz ismerni új embereket, új helyeket, lesznek új hobbijaid.
Ezek persze nem helyettesítik sem a nagyszülőket, sem a szülőket, de még is, valahogy látod, hogy ez a Te jövőd, most te fogsz családot alapítani, és nekik is teljesen megváltozik a szerepük. Ők is voltak ilyen korúak, nekik sem volt ez természetes. A szüleid is egyszer megtalálták egymást, onnantól pedig a másik lett fontosabb, mint az ő szüleik (a te nagyszüleid).
Segíteni kell nekik, sokat velük lenni, gondoskodni róluk. Egy idő múlva sajnos megfordulnak a szerepek és a "gyerek" fog gondoskodni a szülőkről.
(Én is sokat gondolkodom ilyesmin amúgy.)
Teljes mértékben igaza van az előttem szólónak.
Akár hiszed, akár nem ez most sokat segített nekem...
Az élet egy körforgás. Te még fiatal vagy, valószínűleg lesz családod, gyermekeid. Ők pótolják azt az űrt, amit az ősök hagytak maguk után.
Ha egyedül vagy idősebb korodban, mert nem lett családod, akkor nagyon nehéz, mert csak az elhunytak hiányát érzed és nincs ami ezt kompenzálja. Én sajnos így jártam, elég nehéz, sőt, az évek múlásával egyre nehezebb.
Sehogy.
Meghaltak a nagyszüleim,meghalt nagybátyám,meghalt édesapám,aki csak 48 éves volt,és már 10 éve ,hogy nem él.
Nem lehet ezt el fogadni,hogy nem láthatom többé,egyiküket sem.És rettegek hogy még elveszíthettek másokat is,férjemet, édesanyámat.Feldolgozni ezt lehetetlen,csak nem tudok ellene tenni,a halál eljön mindenkiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!