Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan beszélhetném ezt meg a...

Hogyan beszélhetném ezt meg a párommal? Azt szeretném, hogy a fia csak akkor legyen nálunk, ha ő is itthon van.

Figyelt kérdés
1,5 éve vagyunk együtt, 1 éve együtt is élünk. A volt feleségétől van egy 12 éves fia. Én mindent megtettem, hogy jó kapcsolatom legyen a fiával, de nem sikerült és már nagyon elegem van abból is, hogy a gyermekeimet is folyamatosan bántja. Egyre többet van nálunk és sokszor a párom nincs is itthon mikor itt van. Ilyenkor szokott "véletlenül" eltörni egy-két dolgot vagy ilyenkor esnek le az ágyról vagy esnek el "véletlenül" a gyermekeim. Már finoman próbáltam elmondani ezt a páromnak, de érthető okokból ő a fiát védi és mindent véletlennek, balesetnek lát illetve akar látni. Hogyan kérjem meg arra, hogy a fia csak akkor legyen nálunk, ha ő is itthon van?
2013. szept. 26. 08:16
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Érdekes a válaszadók felfogása.

Tehát, ha jól értem, akkor a kérdezônek "el kell néznie" a 12 éves gyerek összes kis szemétségét, hiszen ô a párja gyereke, és nem ô az anyja.

De a kérdezô "nehogy már nevelni próbálja" a gyereket, mikor "ô nem az anyja, csak egy idegen"...

???

Csak én érzem itt az ellentmondást?

A kérdezô családjában ô funkcionál anyaként. Ha apuka nincs otthon, akkor ô a felnôtt. Ergo, ha a gyerek rosszalkodik, joga van közbelépni.

Ha bántja a többieket, akkor igenis úgy kell eljárni a kérdezônek, mintha a saját gyereke lenne.

Ha ez férjnek, vagy exnejnek (esetleg a gyereknek) nem tetszik, akkor nem kell olyankor ott lenni, amikor apuci sincs ott.

Én értem, hogy sok elvált nô ír ebbe a topicba, de ennyire nem kellene sutba vágni a józan észt...

2013. szept. 26. 23:27
 32/35 anonim ***** válasza:
Most látom, hogy az utolsó válaszokban már mások is hasonlóan válaszoltak, mint én... :)
2013. szept. 26. 23:30
 33/35 A kérdező kommentje:

Túl vagyunk a megbeszélések nehezén, de megoldáshoz még nagyon sok idő kell. A párom próbál kevesebbet dolgozni és több időt tölteni a fiával. Egy darabig csak akkor lesz nálunk, ha az apja is itthon van. Hozzájuk ideiglenesen beköltözött a nagymama is, hogy segítsen a gyerekek körül.

Kiderült, hogy nem csak velem ilyen a gyerek, hanem az apján kívül mindenkivel. Az anyja például bevallotta, hogy fél egy fedél alatt hagyni a picit a fiával, mert már a kicsivel is történt 1-2 véletlen baleset, pedig csak wc-re szaladt el és addig hagyta őket kettesben.

A párom beszélt a fia osztályfőnökével és több másik tanárával is és mindegyik javasolta, hogy vigyék el egy szakemberhez, mert egyre gyakrabban tör rá minden ok nélkül dühroham (óra közben elkezd ordibálni a tanárokkal)vagy kezdi el ütni, bántani a közelében lévőket. A nevelésibe már kaptak sos időpontot és reméljük, hogy nincs nagy baj, csak a válást és az azutáni történéseket kezeli nehezebben.

2013. okt. 2. 16:21
 34/35 anonim ***** válasza:

Nézd te a 12 éves kölöknek nem vagy az anyja és ha veri tényleg a tieidet meg rongál akkor lehet kamerázni is meg ha van gép akkor a webkamera is alkalmas erre.Ha nem tudod ,hogy működik vagy honnan szerezz akár kölcsönbe olyat hát kérdezd meg itt milyen típus az alkalmas.Férjed is látja majd mi van.De ne azért ,hogy a gyereket hazapaterold csak hogy ne legyen abból vita ,hogy biztos azért mondod ,mert nem az te gyereket és nem bírod a képét:)

Utána a gyerek tudtára kell adni ,hogy itt szabályok vannak és ehhez ha tetszik ha nem alkalmazkodni kell.

Külömben te sem leszel vele elnéző :)

2013. okt. 19. 03:26
 35/35 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek azóta?
2014. márc. 15. 21:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!