Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha utód nélkül halnék meg, és...

Ha utód nélkül halnék meg, és nincsenek rokonaim, kié lesz a házam?

Figyelt kérdés
2009. nov. 6. 13:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

Törvényes öröklés

Törvényes örökös, elsősorban az örökhagyó gyermeke. Több gyermek, fejenként egyenlő részben örököl. Az öröklés megnyílta előtt elhunyt gyermek(ek) helyett annak gyermeke(i) örököl(nek). Ha gyermekek nincsenek, a házastárs örököl. Ezek hiányában az örökhagyó szülei örökölnek, fejenként egyenlő részben. Az öröklésből kiesett szülők helyén ennek leszármazói örökölnek. Ha a kiesett szülőnek nincs leszármazója, egyedül a másik szülő, ill. annak leszármazói örökölnek. Leszármazók, házastársak, szülők, szülők leszármazói hiányában a nagyszülők örökölnek. Az öröklésből kiesett nagyszülők helyén annak leszármazói örökölnek. Ha leszármazók nincsenek, a nagyszülőpár, ennek hiányában annak leszármazói örökölnek. Ha valamelyik nagyszülőpár kiesett, és helyükön leszármazójuk nem örökölhet, az egész hagyatékot a másik nagyszülőpár vagy ezek leszármazója örökli. Mindezek hiányában az örökhagyó távolabbi felmenői örökölnek. Ez utóbbi esetben, úgynevezett ági öröklésről beszélünk.

2009. nov. 6. 14:12
 12/21 anonim ***** válasza:
64%
2009. nov. 6. 14:13
 13/21 anonim ***** válasza:
65%

kár, hogy írta a kérdező, hogy se utód, se rokonok

különben még hasznos is lenne a válasz...

2009. nov. 6. 14:14
 14/21 anonim ***** válasza:
90%
Olyan nincs,hogy nincs rokonod.Ilyenkor mindenféle oldalági öröklés lehetséges.
2009. nov. 6. 14:16
 15/21 anonim ***** válasza:
90%

14:14

Valami oldalági rokon tuti van, él még akkor is ha Ő nem tud róla

2009. nov. 6. 14:19
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem én írtam így, hanem a Kérdező.

Egyébként miért ne lehetne?

Itt nem elég, hogy rokon legyen, de a rokoni kapcsolatnak ismertnek is kell lennie, különben kutyafülét ér a rokonság.

2009. nov. 6. 14:20
 17/21 anonim ***** válasza:
67%

A kérdező nem 100-as :D

34 évesen mi a bánatért jár ilyeneken az agya.

Ráadásul még meg is nősülhet és születhet egy rakás gyereke is

2009. nov. 6. 14:30
 18/21 anonim válasza:
100%

pont ezt a kérdést akartam kérdezni. :D

Csak 18 vagyok és kíváncsiságból akarom tudni és lehet hogy a kedves kérdező is.

2009. nov. 6. 15:19
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Miért ne kérdezhetné meg? szerintem sokunkban felmerult mar ez a kérdés.

Egyébként a " zuram" pont ezzel foglalkozik,orokosoket kutat fel " zavarosabb" hagyatéki ugyekben :) Es igen sok munkaja van :(

2009. nov. 6. 15:29
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
A Kérdező írta, hogy 'FELTÉTELES' módban írta a kérdést. Lehet, hogy már 10 gyereke is van ;) és annyi rokona van, h össze se tudja számolni. :D
2009. nov. 6. 23:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!